ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσόρνιγκερ: «Άκουσα ιστορίες για το τι μπορεί να γίνει στα μπαράζ»

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Απόλλωνα Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ μετά το εξ αναβολής ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

«Μάθαμε πολλά από αυτό το παιχνίδι, ελπίζω οι θεατές επίσης, δεν κρίνεται τίποτα πριν το τελευταίο σφύριγμα. Δεν υπόσχομαι ότι θα το γυρνάμε πάντα αλλά το κάναμε πάλι. Ξεκινήσαμε καλά μέχρι το 20λεπτο, μετά η ΑΕΛ το έφερε στα ίσα, μας δημιούργησε προβλήματα και λόγω της ποιότητάς της και λόγω της δικής μας συμπεριφοράς.

Αλλάξαμε στο ημίχρονο, κυρίως οι παίκτες κατανόησαν τα λάθη τους, κατάλαβαν πως μόνο αυτοί μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση. Οι δυνατότητες από τον πάγκο δεν ήταν όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Με το δοκάρι του Γιάνγκα στο πρώτο λεπτό του β’ μέρους πήραμε ψυχολογία. Ήμασταν πολύ καλοί, βοήθησε και η αλλαγή στα αριστερά με τον Ίλιεφ που έδωσε βοήθεια στον Χαμάς. Το αποτέλεσμα νομίζω είναι αυτό που έπρεπε.

Χρειαζόμασταν ένα τυχερό κτύπημα και το είχαμε στο τέλος. Όχι πως ήμασταν τυχεροί. Το ελέγξαμε, δεν ήμασταν κατά κράτος καλύτεροι αλλά ήταν η πίστη των παικτών που μας επέτρεψε να σκοράρουμε. Ο κόσμος μας βοήθησε, ήταν απογοητευμένοι που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά το άφησαν πίσω, το πίστεψαν. Αυτοί που έμειναν στο σπίτι, ελπίζω να είχαν καλό δείπνο, έχασαν ποδοσφαιρική ένταση.

Ήταν παιχνίδι από δύο ομάδες με έντονο παιχνίδι και έντονους προπονητές. Απολογούμαι για τη συμπεριφορά μου. Ήταν δικό μου λάθος, πριν ρωτήσετε, μετά δώσαμε τα χέρια. Δεν είναι πατινάζ, είναι ποδόσφαιρο».

Για το αν η νίκη φέρνει προεκτάσεις εκτός το τρίποντο: «Υπάρχει δρόμος. Δεν θέλω να μιλήσω για κάτι που μπορεί να γίνει στο μέλλον. Είχαμε κι άλλες νίκες στο τέλος, αυτό δείχνει τον χαρακτήρα της ομάδας και το πόσο πολύ πιστεύουν οι παίκτες στις δυνατότητές τους. Επενδύουμε τα πάντα στο να κερδίζουμε παιχνίδια. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, άκουσα ιστορίες για το τι μπορεί να γίνει στα μπαράζ».

Για την τρομερή απόκρουση του Γιοβάνοβιτς και τον πανηγυρισμό των παικτών στο 2-1: «Είναι τρομερός. Είχε τέτοια απόκρουση και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Σε έξι παιχνίδια έχει νομίζω τέσσερα clean sheets. Για τον πανηγυρισμό, δεν είδα τους παίκτες, γύρισα και είδα κάποιες περίεργες, πολύ έντονες αντιδράσεις στον πάγκο, γύρισα να ξεφύγω αλλά δεν είμαι τόσο γρήγορος όσο στο παρελθόν, με έφτασαν και νομίζω έσπασα των ώμο μου. Μιλώντας για τον πάγκο και το προσωπικό μου, κάνει τρομερή δουλειά, συμβάλλει τα μέγιστα. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος που παρότι δεν είχαμε κάποιους παίκτες».

Για το πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ του όταν επιστρέψουν οι πολλοί απόντες: «Είμαι έμπειρος αρκετά για μια τέτοια κατάσταση. Με κορυφαία ρόστερ το θέμα είναι πώς οι παίκτες το αποδέχονται. Δεν αλλάζουν οι κανόνες, μόνο με 11 παίκτες θα ξεκινούμε. Θα αποφασίζουμε όπως πάντα με βάση το καλό της ομάδας, την απόδοση, βάσει των αντιπάλων και των αναγκών. Δεν σκέφτομαι το μέλλον, μόνο το τώρα και το ποιος πρέπει να παίξει σε κάθε παιχνίδι. Ανυπομονώ να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου».

Για τους τραυματίες: «Θα δούμε. Ο Ρομπέρζ θα είναι τιμωρημένος. Οι περισσότεροι θα είναι πίσω, Ντιγκινί, Νογιόκ, Αυλωνίτης και Ονγκέντα. Επίσης ο Φιλιώτης που βελτιώθηκε τελευταίως επιστρέφει. Αν ο ώμος μου δεν είναι σπασμένος θα είμαι και εγώ».

Comments
To Top