ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ογκέντα: «Οι στόχοι μου δεν σταματούν στον φετινό τίτλο»

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy παραχώρησε το τελευταίο απόκτημα της ομάδα μας, Ερβίν Ογκέντα.

Καλωσόρισες στην ομάδα μας Ερβίν. Νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου, τι σημαίνει για σένα αυτή η μεταγραφή;

Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και την υποδοχή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Πιστεύω ότι ο Απόλλωνας είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμένα, όχι μόνο για φέτος αλλά και για τις επόμενες σεζόν. Η ομάδα βρίσκεται διαχρονικά στο κυνήγι του πρωταθλήματος κι αυτός ο στόχος ταιριάζει με τους προσωπικούς μου στόχους. Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω τον Απόλλωνα να πετύχει.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Μποτοσάνι, ήθελες πολύ την μεταγραφή σου στον Απόλλωνα παρόλο που είχες προτάσεις κι από άλλες ομάδες. Τι ισχύει;

Είναι αλήθεια, υπήρξαν προτάσεις από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας και της Ρουμανίας ωστόσο ήθελα πάρα πολύ να έρθω στον Απόλλωνα. Όπως είπα και πριν, πρόκειται για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα κι αγωνίζεται ανελλιπώς στην Ευρώπη. Το πρότζεκτ του Απόλλωνα ταιριάζει με τους προσωπικούς μου στόχους και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ.

Επικοινώνησες με κάποιον για να σου πει πληροφορίες για τον Απόλλωνα;

Ναι, αρχικά έψαξα στο διαδίκτυο για τον σύλλογο και στη συνέχεια επικοινώνησα και με τον Αρνό Τζουμ ο οποίος αγωνιζόταν μαζί με έναν πρώην συμπαίκτη μου. Μου επιβεβαίωσε ότι ο Απόλλωνας είναι μια πολύ καλή κι οργανωμένη ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί στην Κύπρο και είναι ένας πολύ καλός σύλλογος για να εργάζεσαι.

Πως μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

Καταρχήν οι στόχοι μου δεν σταματούν στον φετινό τίτλο. Δεν θέτω ποτέ όρια στους στόχους μου και μου αρέσει να κοιτάζω μακροπρόθεσμα. Βρισκόμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κι αυτό δείχνει ότι ήδη διαθέτουμε μια πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα.

Από κει και πέρα, θεωρώ ότι έχω δυνατή προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο, διαθέτω υψηλή τεχνική κατάρτιση και είμαι ποδοσφαιριστής που προσπαθεί να δίνει λύσεις στην ομάδα και να την βοηθώ να κερδίζει.

Πρόλαβες να μιλήσεις με τον προπονητή;

Ναι είχα μια σύντομη συνομιλία στην οποία με καλωσόρισε και μου εξήγησε περιληπτικά τον τρόπο που παίζουμε και τι περιμένει από εμένα. Του είπα κι εγώ ότι νιώθω πανέτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ξεκίνησες την καριέρα σου από την Παρί. Πως ήταν η εμπειρία να βρίσκεσαι σε μία ομάδα με τόσα αστέρια;

Ήταν εκπληκτικό, απίστευτο! Ήμουν ήδη εκεί, στην ακαδημία της ομάδας από μικρό παιδί κι ανέβαινα σταδιακά τα ηλικιακά κλιμάκια. Όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην Α’ ομάδα, ήταν πολύ δύσκολες οι προπονήσεις. Στους πρώτους ένα-δύο μήνες δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω επειδή οι ρυθμοί, η ποιότητα και γενικά το επίπεδο ήταν πολύ πιο ψηλό σε σχέση με αυτό που ήμουν συνηθισμένος. Στη συνέχεια ωστόσο προσαρμόστηκα και εντάχθηκα κανονικά. Είναι μεγάλη εμπειρία να μοιράζεσαι τα αποδυτήρια με τέτοιους ποδοσφαιριστές και τέτοιες προσωπικότητες. Ελπίζω κι εγώ με τη δική μου εμπειρία να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους οπαδούς της ομάδας μας;

Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τα μηνύματα που μου στείλατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρακολούθησα πάρα πολλά βίντεο με οπαδούς κι αυτό που έχω να πω είναι πως είστε πολύ τρελοί. Ελπίζω να συνεχίσετε να μας στηρίζετε μέχρι το τέλος. Πάμε Απόλλων!

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού

Comments
To Top