ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσόρνιγκερ: «Τίποτε δεν επηρεάζει τη νοοτροπία των παικτών»

Διαβάστε τις δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας μας μετά την σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

 «Ήταν ένα ζόρικο παιχνίδι, το τρίτο μας σε επτά μέρες, με λιγοστούς παίκτες. Μας λείπει η πνευματική ταχύτητα, ο Ολυμπιακός το έκανε πετυχημένα να έχει την μπάλα στην πίσω γραμμή μας, ο Γιοβάνοβιτς ήταν απόψε ο MVP μας, μας έσωσε 2-3 φορές. Στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση, αλλά όλα έχουν εξήγηση, και για μας είναι ότι διαρκώς παίζουμε με άλλους παίκτες. Τίποτε όμως δεν επηρεάζει τη νοοτροπία των παικτών, το είδαμε και στις αντιδράσεις του κόσμου ότι πίστευαν σε μας για το 2-1 και όντως το πετύχαμε. Στη Γερμανία λέμε ότι ‘όταν είσαι διαρκώς τυχερός δεν είναι τύχη, είναι ποιότητα’ και αυτό ισχύει και για μας. Σίγουρα η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί, έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα, αλλά το ζητούμενο είναι η νίκη. Είδατε και χθες πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στη νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, εμείς ένεκα νοοτροπίας και ποιότητας νικάμε κατά κανόνα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι.

 Έχουν επιστρέψει κάποιοι παίκτες, περιμένουμε κα τους υπόλοιπους, αλλά μέχρι τότε κάθε πόντος μας βοηθά να μένουμε ψηλά. Ελπίζω στα πλέι οφ να έχουμε περισσότερες επιλογές, ώστε να έχουμε περισσότερη ενέργεια, καθώς θα δίνουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Είμαι Γερμανός, λέω στους παίκτες ‘συγχαρητήρια’ και ακολουθούν πολλά ‘αλλά’. Είναι όμως εντυπωσιακή η νοοτροπία που βγάζουν όχι μόνο στα τελευταία λεπτά, αλλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Για τον Ονγκέντα, έχω να πω ότι δεν με ενδιαφέρουν τα βιογραφικά. Εχω δει πάρα πολλά εντυπωσιακά στα 20 χρόνια μου ως προπονητής, αλλά ήταν παίκτες που δεν έκαναν τίποτε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ονγκέντα υπήρξε συμπαίκτης του Ιμπραχίμοβιτς, αλλά δεν είναι ο Ιμπραχίμοβιτς, ε; Εντυπωσιάζομαι από παίκτες με λιγότερο εντυπωσιακά βιογραφικά, όπως ο Χαμάς και ο Ίντζια, που τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Απόψε επίσης ο Χάμπος έκανε τεράστιο παιχνίδι και ως στόπερ και ως εξάρι, είναι επίσης εντυπωσιακό το πώς επέστρεψε ο Πίττας… Μην το κάνετε πρωτοσέλιδο, είναι σημαντικό το βιογραφικό, θα καλωσορίσω τον νεοφερμένο στην ομάδα και θα είμαι ευχαριστημένος μαζί του, αν μας βοηθήσει μέσα στο γήπεδο».

Comments
To Top