ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προβάδισμα πρόκρισης με ΝΤΙΓΚΙΝΙ!

Η ομάδα μας ήταν η νικήτρια του πρώτου αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ για τους «16» του κυπέλλου, με τον Νικολάς Ντιγκινί στο 86′ να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Αποχώρησαν τραυματίες οι Βούκασιν και Νταμπό.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό από τις δύο ομάδες, με τον Απόλλωνα να κρατάει περισσότερο μπάλα και να είναι περισσότερη ώρα στο αντίπαλο μισό, αλλά χωρίς φάσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη φάση στο παιγνίδι ήρθε στο 29΄ όταν η κεφαλιά του Γιάνγκα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μέγερι.

Στο 35’ είχαμε την απάντηση στις ευκαιρίες από την ΑΕΛ, με τον Τσέποβιτς από καλό σημείο να μην παίρνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα να φεύγει έξω.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε μόνο άλλη μία τελική προσπάθεια και αυτή από στημένη φάση στο 39’, αλλά ο Γιοβάνοβιτς μπλόκαρε εύκολα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσέποβιτς.

Ήταν γενικότερα ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς θέαμα με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για τις αντίπαλες εστίες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να έχει διάθεση να επιτεθεί περισσότερο, βάζοντας πίεση από ψηλά και παίζοντας κυρίως από τη δεξιά της γραμμή.

Όμως στο 53’ χάλασαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Μανουέλ Τόρες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Χαμάς. Αρχικά ο Σάββας Νεοκλέους έδειξε κίτρινη αλλά μετά από παρέμβαση του VAR, έδειξε σωστά την κόκκινη στον μεσοεπιθετικό της ΑΕΛ.

Ο Απόλλωνας όπως ήταν λογικό έβαλε πολύ περισσότερη πίεση στην άμυνα της ΑΕΛ θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ξεκάθαρες φάσεις με την ΑΕΛ να αμύνεται μαζικά.

Στο 79΄είχαμε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τον Απόλλωνα στην επανάληψη. Ο Φιλιώτης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πίττας έκανε το πλασέ από κοντά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μέγερι.

Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε νέα σπουδαία φάση για τον Απόλλωνα. Φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΛ, η μπάλα έφθασε στον Ίντζια ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 86’ όμως είχαμε την τρίτη και… φαρμακερή για την ομάδα του Απόλλωνα! Ο Χάμπος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ντιγκινί που ήταν στην πορεία της μπάλας έβαλε το κεφάλι του αλλάζοντάς της την πορεία στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι κάνοντας το 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη που του δίνει προβάδισμα για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο αγώνας:

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α.Γιοβάνοβιτς, Β.Γιοβάνοβιτς, Νταμπό, Ψύχας, Χαμάς, Κυριάκου, Φιλιώτης, Αλμπάνης, Γιάνγκα, Νογιόκ, Κολ.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Ντουρίν, Μαυρίας, Σπόλιαριτς, Ίλιεφ, Μάρκοβιτς, Ίντζια, Πίττας, Ντιγκινί.

ΑΕΛ: Μέγιερι, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Σάντος, Ζραντφκόφσκι, Ρέινολντς, Τόρες, Ριέρα, Έουλερ, Τσέποβιτς.

Στον πάγκο: Κεραυνός, Κυριάκου, Φραντζής, Ανδρέου, Αντωνίου, Παπαφώτης, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μάιντεβατς, Μπάλντε, Μαρόσα.

Στάδιο: Τσίρειο
Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Comments
To Top