ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισοπαλία στο «Γ.Σ.Π» με κόντρα διαιτησία

Ισόπαλος 1-1 τελείωσε ο αγώνας της ομάδας μας κόντρα στο ΑΠΟΕΛ στο «Γ.Σ.Π». Ο Νταμπό στο 42′ άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Ισοφάρισε στο 73′ το ΑΠΟΕΛ. Άδικη δεύτερη κίτρινη στον Φιλιώτη από τον Χριστοφόρου που είχε πολλά προκλητικά σφυρίγματα .

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν χωρίς φάση αλλά και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι είχαν διάθεση για να επιτεθούν με το ρυθμό να είναι αρκετά καλός.

Σταδιακά στο παιγνίδι ο Απόλλωνας κέρδιζε κάποια μέτρα  και έβγαινε περισσότερο μπροστά, κυρίως από τα αριστερά, όμως έλειπε η σωστή τελική πάσα από τους ποδοσφαιριστές της Λεμεσιανής ομάδας.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι το 20λεπτο δεν είχαμε σπουδαία φάση από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παρά τον καλό ρυθμό που είχε το παιγνίδι.

Ο Ντανίλο στο 24’ δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά όμως το σουτ ήταν και αρκετά άστοχο και αρκετό αδύνατο, έτσι δεν ανησύχησε καθόλου ο Γιοβάνοβιτς.

Ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές της Λευκωσιάτικης ομάδας να πιέζουν από πολύ ψηλά και να κλέβουν εύκολα μπάλες.

Στο 28’ μετά από στημένη φάση, η μπάλα έφθασε τον Κβιλιάτια ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Αλεσάμι και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για την εστία της Λεμσιανής ομάδας.

Ο Απόλλωνας απείλησε μετά από ώρα και συγκεκριμένα στο 36’ όταν η κεφαλιά του Ρομπέρζ μετά από εκτέλεση κόρνερ, πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του Σκουφέτ.

Έξι λεπτά αργότερα όμως ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ και με τι γκολ! Ο Νταμπό υποδέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, και με φοβερό φαλτσαριστό διαγώνιο σουτ κέρδισε τον Σκουφέτ κάνοντας το 1-0 για τη Λεμεσιανή ομάδα!

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως αλλά στο 45’+1, ο Κβιλιτάια δεν βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι από κοντά αλλά με την πλάτη με αποτέλεσμα να σπαταλήσει την ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ήταν ο Απόλλωνας όμως που είχε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Η μπάλα στο 45’+3 έφθασε στον Κολ ο οποίος βρισκόταν αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έπιασε ένα τρομερό σουτ αλλά ο Σκουφέτ έβγαλε σε κόρνερ.

Ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Απόλλωνα να πηγαίνει στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ με 1-0.

Δεύτερο ημίχρονο

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε στην επανάληψη με διάθεση να επιτεθεί και στο 50’ είχε την πρώτη του τελική, όταν το σουτ του Νατέλ έξω από την περιοχή κόντραρε σε δύο παίχτες του Απόλλωνα και κατέληξε στον Γιοβάνοβιτς.

Στο 59’ ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει και τον Σκουφέτ να στερεί από τον Απόλλωνα ένα δεύτερο τέρμα. Ο Ζράντι με φοβερή εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια ανάγκασε τον Ιταλό σε φοβερή απόκρουση, κρατώντας στο παιγνίδι την ομάδα του.

Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και στο 63’ το ΑΠΟΕΛ είχε τη μεγαλύτερή του, μέχρι τότε, ευκαιρία στο παιγνίδι. Ο Μάγκλιτσα πέρασε εξαιρετικά στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος μόνος απέναντι στον Γιοβάνοβιτς έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μάγκλιτσα έκανε την κεφαλιά από εξαιρετικό σημείο μετά από σέντρα του Θεοδώρου, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Στο 73’ ο Νατέλ δοκίμασε το πόδι του σε εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά αλλά έβγαλε σε κόρνερ ο Γιοβάνοβιτς.

Στο κόρνερ η μπάλα έφθασε στον Μάγκλιτσα, έκανε το σουτ και ο Καρώ από κοντά έβαλε το κεφάλι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 74’!

Μετά το τέρμα της ισοφάρισης το ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα και την ψυχολογία μαζί του, θέλοντας να πετύχει το τέρμα της ανατροπής.

Στο 86’ μάλιστα το ΑΠΟΕΛ έμεινε με παίχτη παραπάνω καθώς ο Φιλιώτης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα πάνω στον Νατέλ.

Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα ο Καρώ έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα. Στην εκτέλεση φάουλ που έγινε, ο Κύπριος αμυντικός πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα.

Όπως ήταν λογικό το ΑΠΟΕΛ έβαλε μεγάλη πίεση στη Λεμεσιανή ομάδα, με τον Απόλλωνα να προσέχει περισσότερο στην άμυνα καθώς ήταν και με παίχτη λιγότερο.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό σε ένα χορταστικό παιγνίδι που έγινε στο ΓΣΠ.

Comments
To Top