ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στις νίκες και κορυφή!

Η ομάδα νίκησε την Πάφο με 2-0 με τα γκολ των Πίττα και Αλμπάνη και έπιασε ξανά κορυφή.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε η Πάφος, χαμένο πέναλτι στα τελευταία λεπτά ο Πίττας.

O αγώνας:

 Ισορροπημένο ήταν το πρώτο 45λεπτό στο Τσίρειο στάδιο, με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους διαστήματα στο παιχνίδι. Ο Απόλλωνας μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι, προσπάθησε να βάλει πίεση στον αντίπαλο του και μάλιστα, στο πρώτο 5λεπτο έχασε δύο καλές στιγμές.

Στο 2ο λεπτό ο Φιλιώτης σέντραρε στην περιοχή, ο Αλμπάνης πήρε την κεφαλιά, η οποία έφυγε έξω. Ενώ, τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Χάμπου έφυγε λίγο έξω. Η Πάφος σταδιακά προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 17΄ είχε μια καλή ευκαιρία,  αλλά το ανάποδο του Ζάιρο, μπλόκαρε ο Γιοβάνοβιτς.

Στο 25’ ο Κοβάσεβιτς, έκανε το σουτ, το οποίο απέκρουσε χωρίς δυσκολία ο Γιοβάνοβιτς. Ενώ, ένα λεπτό αργότερο το νέου σουτ από τον Βαλακάρι έδιωξε σε κόρνερ ο Σέρβος τερματοφύλακας. Στο 33’ ο Ντράγκομιρ εκτέλεσε φάουλ, με τον Γιοβάνοβιτς να διώχνει ξανά σε κόρνερ.

Ο Απόλλωνας απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες της Πάφου στο 38΄ όταν το σουτ του Αλμπάνη έφυγε λίγο έξω από την εστία του Αντός. Στο 43’ έγινε μία φάση που άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πάνιτς. Στην προσπάθεια του να καλύψει την μπάλα, χρησιμοποίησε το χέρι και χτύπησε τον Νταμπό, με τον Σολωμού να βγάζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Από τις αρχές του ημιχρόνου ο Απόλλωνας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, βάζοντας πίεση στην Πάφο για ένα γρήγορο γκολ, κάτι που ήρθε στο 50’. Ο Νταμπό μπήκε στην περιοχή από πλάγια, γύρισε την μπάλα στον Πίττα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. 5ο γκολ του διεθνή επιθετικού στο πρωτάθλημα.

Στο 53ο λεπτό είχαμε καλή στιγμή για την Πάφο, με τον Σεμέδο να κάνει το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή και τον Γιοβάνοβιτς να λέει «όχι». Στο επόμενο λεπτό ο Ζράντι έκανε την κίνηση από αριστερά, έπιασε το δυνατό σουτ, το οποίο κτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω.

Στο 57’ ο Αλεσάμι είχε ένα άστοχο σουτ εκτός περιοχής. Ενώ, στο 63ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ για την ομάδα της Λεμεσού. Εξαιρετική ενέργεια από τον Ζράντι, που έδωσε στον Αλμπάνη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Πρώτο γκολ για τον Ελλαδίτη με την φανέλα του Απόλλωνα.

Μετά το γκολ η ομάδα της Λεμεσού προσπάθησε να κάνει διαχείριση του παιχνίδιού, με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ να προχωρεί και κάποιες αλλαγές. Στο 75’ η Πάφος απείλησε με το σουτ του Φουρ εκτός περιοχής, και τον Γιοβάνοβιτς να κάνει δύσκολη επέμβαση.

Στο 82ο λεπτό είχαμε ένα καλό σουτ του Πίττα, με τον Άντος να διώχνει σε κόρνερ. Στο 89ο λεπτό ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι με την χρήση του βαρ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Πίττας, με τον Άντος να αποκρούει και να κρατά το 2-0, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης (70’Μαυρίας), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Κολ, Χάμπος (83’Σπόλιαριτς), Ζράντι (84’Ψύχας), Αλμπάνης (79’Ίλιεφ), Πίττας, Νταμπό (70’Γιάνκα).

Στον πάγκο οι Δημητρίου, Μαυρίας, Γουέλιγκτον, Β. Γιοβάνοβιτς, Μαλεκκίδης, Χαμάς, Σπόλιαριτς, Ψύχας, Ίλιεφ, Ίντζια, Στορ, Γιάνκα.

ΠΑΦΟΣ FC: Αντός, Κβίντα, Σεμέδο (79’Μπαμπαγιάν), Ζάιρο, Αουρέλιο, Βαλακάρι, Πάνιτς, Ντράγκομιρ (72’Φουρ), Μπάγιτς (79’Αΐλτον), Μπάριτς, Κοβάσεβιτς(44’Πάντσεον).

Στον πάγκο οι Πέτρου, Παλάσιος, Αΐλτον, Ντ.Αουρέλιο, Μπαμπαγιάν, Αμπντουσαλάμοφ, Φυλακτού, Μιχαήλ, Φουρ, Πάντσεον, Μουλαζίμης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατελάρης

ΚΟΚΚΙΝΗ: Πάνιτς (2η κίτρινη)

Comments
To Top