ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζουμ: «Ενθουσιασμένος που υπέγραψα στον Απόλλωνα»

Συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του (www.allezleslions.net) παραχώρησε ο Άρνο Τζουμ, με αφορμή την μεταγραφή του στον Απόλλωνα, τα δύο χρόνια που πέρασε στην Σαουδική Αραβία, αλλά και για την Εθνική ομάδα του Καμερούν.

Go The Lions (ALL): Πριν από μερικές εβδομάδες, υπόγραψες για δύο χρόνια στον Απόλλωνα Λεμεσού. Πώς αισθάνεσαι που βρίσκεσαι σε νέα ομάδα;

Arnaud Djoum (AD): «Νιώθω καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, θα τα δώσω όλα για αυτή τη νέα εμπειρία».

Go The Lions (ALL): Τι σε ώθησε να επιλέξεις τον Απόλλωνα Λεμεσού; Η εθνική ομάδα ήταν ένας παράγοντας στην απόφαση σου;

Arnaud Djoum (AD): «Αυτό που ήθελα ήταν να επιστρέψω στην Ευρώπη, να βρω ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και επίσης να βρω την οικογένειά μου. Αυτοί ήταν οι βασικοί παράγοντες στην απόφαση μου. Πρέπει να πούμε ότι ο Απόλλωνας έχει να επιδείξει έργο. Είναι ένας σύλλογος που παίζει για τίτλους, που έχει παραστάσεις σε διοργανώσεις της UEFA όπως το Europa League».

Go The Lions (ALL): Υπήρχαν κι άλλοι σύλλογοι που επικοινώνησαν μαζί σου;

Arnaud Djoum (AD): «Υπήρχαν αρκετοί σύλλογοι που ενδιαφέρθηκαν από την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τα Εμιράτα. Επέλεξε όμως τη Λεμεσό κυρίως λόγω του πλάνου που έχει η διοίκηση του συλλόγου».

Go The Lions (ALL): Πώς ήταν η μεταγραφή από την Αλ Ραέντ στον Απόλλωνα Λεμεσού;

Arnaud Djoum (AD): «Η μεταγραφή έγινε χωρίς προβλήματα. Η ηγεσία της Al Raed αποδέχτηκε την απόφασή μου να φύγω. Ήταν αρκετά εύκολο. Πέρασα υπέροχα χρόνια στην Al Raed. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, το προσωπικό, τους παίκτες και τον κόσμο που ήταν πολύ ζεστοί μαζί μου. Ο ατζέντης και σύμβουλος μου Καρίμ Φάλκον έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο για να γίνει ομάδα η μεταγραφή. Η σοφία του και οι διπλωματικές του ικανότητες βοήθησαν πολύ, τόσο την ηγεσία της Al Raed όσο και του Απόλλωνα Λεμεσού».

Go The Lions (ALL): Ποιος είναι ο Καρίμ Φάλκον; Και τι σχέση έχεις μαζί του;

Arnaud Djoum (AD): «Ο Karim Falcon είναι ο σύμβουλος μου και ταυτόχρονα ο ατζέντης μου. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Πέρα από όλα όσα αφορούν μεταβιβάσεις και διαπραγματεύσεις για συμβόλαια, με βοηθά επίσης σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη διαχείριση των περιουσιακών μου στοιχείων και με συμβουλεύει στις επενδύσεις μου σε ακίνητα και άλλα. Είναι πολύ σημαντικό άτομο. Μου κάνει πολλά πράγματα και με βοηθά να οργανώσω τη ζωή μου μετά την καριέρα μου».

Go The Lions (ALL): Στην Al Raed έβγαζες πολλά λεφτά και είχες καλή απόδοση με την ομάδα. Γιατί δεν ανανέωσες;

Arnaud Djoum (AD): «Όλα πήγαιναν καλά στη Σαουδική Αραβία. Αθλητικά εκπληρώθηκα, απέδωσα καλά αυτά τα δύο χρόνια και κέρδισα πολλά χρήματα. Ο σύλλογος θα ήθελε να με κρατήσει αλλά έπρεπε να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, ενώ με κέρδισε και το πλάνο του Απόλλωνα».

Go The Lions (ALL):  Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες στο Καμερούν, πιστεύεις ότι θα είσαι ανταγωνιστικός για να είσαι στην αποστολή στην διοργάνωση που θα γίνει εντός έδρας; Το συζητήσατε αυτό με τον προπονητή πριν πάτε στην Λεμεσό;

Arnaud Djoum (AD): «Ο Απόλλων Λεμεσού είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους εδώ στην Κύπρο. Έχει πολλές εμπειρίες από Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από τη στιγμή που θα είμαι ανταγωνιστικός σε αυτού του είδους τον σύλλογο, είμαι πάντα έτοιμος να παίξω για την εθνική ομάδα. Στην Ευρώπη μπορείς να έχεις καλύτερη προβολή στην απόδοσή σου σε σχέση με την Σαουδική Αραβία. Με αυτό, θα έχω την ευκαιρία να είμαι ανταγωνιστικός και να βοηθήσω την εθνική μας ομάδα με τις υποχρεώσεις που μας περιμένουν, ιδιαίτερα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής στο Καμερούν, ή τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Go The Lions (ALL):  Πέρα από την αθλητική πλευρά, ποιοι είναι οι παράγοντες που συνέτειναν στην απόφαση σου να φύγεις από την Al Raed και να πας στον Απόλλωνα Λεμεσού;

Arnaud Djoum (AD): «Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που παίζουν ρόλο σε μία τέτοια απόφαση. Όταν μιλάμε για το επίπεδο και τις φιλοδοξίες του Απόλλωνα Λεμεσού, της εθνικής ομάδας του Καμερούν, είναι σαφές ότι επικρατεί η αθλητική πλευρά. Σκέφτηκα όμως την οικογένειά μου και τα σχέδια για το μέλλον»

Go The Lions (ALL):  Για ποια σχέδια μιλάς; Μπορείς να μας πεις περισσότερα;

Arnaud Djoum (AD): «Όσο για τα σχέδια, θα σας τα πω πολύ σύντομα (Γέλια)».

Go The Lions (ALL):  Επέστρεψες στην Ευρώπη αφού πέρασες δύο χρόνια στην Ασία. Πιστεύεις η προσαρμογή θα είναι εύκολη για εσένα;

Arnaud Djoum (AD): «Έχω παραμείνει ένα πολύ ανταγωνιστικό άτομο. Στη Σαουδική Αραβία, είχα ευρωπαίους τεχνικούς, οπότε δεν θα αποπροσανατολιστώ. Έχοντας παίξει στην Ευρώπη στο παρελθόν, η προσαρμογή θα είναι εύκολη. Επιπλέον, προσέχω ανά πάσα στιγμή τη φυσική μου κατάσταση. Θα δώσω τα πάντα για να είμαι ακόμα πιο ανταγωνιστικός».

Go The Lions (ALL):  Στα 32, το βιογραφικό σου δείχνει μια γεμάτη διαδρομή. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και με τη νέα σου ομάδα;

Arnaud Djoum (AD): «Οι στόχοι μου είναι να επιστρέψω σε υψηλό ανταγωνισμό. Έχω κατακτήσει κάποιους τίτλους στην καριέρα μου, αλλά θα ήταν ωραίο να κερδίσω περισσότερους. Θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα για να πετύχει τους στόχους που έχει στο πρωτάθλημα και την πρόκριση σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θέλω επίσης να συμβάλω έτσι ώστε να έρθουν νίκες στην εθνική μας ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει, συμπεριλαμβανομένων το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου».

Go The Lions (ALL):  Μετά από 2 χρόνια στην Al Raed, τι αναμνήσεις κρατάς από αυτό το σύλλογο και το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας;

Arnaud Djoum (AD): «Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στην Al Raed. Πήρα πολλές εμπειρίες από κάθε άποψη. Ανακάλυψα μια νέα κουλτούρα, ένα νέο πρωτάθλημα. Έμαθα πολλά πράγματα. Την πρώτη χρονιά είχαμε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του συλλόγου. Είχαμε μόνο ευτυχίες. Ευχαριστώ όλη την οικογένεια της Al Raed και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο μέλλον».

Go The Lions (ALL):  Ευχαριστώ Άρνο

Arnaud Djoum (AD): Σας ευχαριστώ

Comments
To Top