ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόωρο τέλος στην Ευρώπη

Πρόωρο τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδα μας έβαλε η Ζίλινα, μετά και το 2-2 στον επαναληπτικό. Οι Σλοβάκοι πήραν την πρόκριση με συνολικό σκορ 5-3.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά, προηγήθηκε δύο φορές με τους Κολ και Ζραντί, όμως οι Σλοβάκοι βρήκαν τις απαντήσεις και ο αποκλεισμός από το Conference League είναι γεγονός.

Ο αγώνας:

Ξεκίνησε δυνατά ο Απόλλωνας, ψάχνοντας ένα «γρήγορο» γκολ και στο 3΄ η κεφαλιά του Νασιμέντο, μετά από σέντρα από αριστερά του Χαμάς, …έφυγε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα η Ζίλινα «απάντησε», όταν το σουτ του Μπερνάτ απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς, με τους «κυανόλευκους» να μην πτοούνται και να «απαντούν» με τη σειρά τους με γκολ στο 13΄.

Ο Νταμπό βρήκε τον Φιλιώτη, που “σέρβιρε” στον Κολ, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι πρσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 18΄ το σουτ του Τζιμπρίλ κατέληξε έξω, ένα λεπτό αργότερα η προσπάθεια του ίδιου ποδοσφαιριστή είχα την ίδια κατάληξη, ενώ στο 22΄  ο Γιοβάνοβιτς… σταμάτησε την προσπάθεια του Γκόνο.

Εν τέλει, η πίεση των Σλοβάκων απέφερε… καρπούς, αφού ο Μπερνάτ με ασύλληπτο σουτ ισοφάρισε σε 1-1 στο 27΄ κι ενώ ενδιάμεσα το σουτ του Πίττα δεν είχε ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 26΄.

Ο Απόλλωνας πέρασε και πάλι μπροστά, ψάχνοντας ξανά για δύο τέρματα και στο 29΄ ο Πίττας βγήκε απέναντι από τον Πετράς, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του, ενώ στο 35΄ ήταν η σειρά της Ζίλινα να «απειλήσει», όταν ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Κιβιόρ.

Νέα καλή στιγμή για τον Απόλλωνα στο 37΄, με τον Πετράς να πατάει ξανά το… stop σε σουτ του Πίττα σε μία φάση που ουσιαστικά ήταν και η τελευταία αξιόλογη στο πρώτο μέρος.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τη Λεμεσιανή ομάδα να παίρνει και πάλι… κεφάλι στο σκορ. Ωραία ενέργεια του Νταμπό και γύρισμα στον Ζράντι, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-1 για το συγκρότημα του Τσόρνιγκερ στο 51΄.about:blank

Ακολούθως και μέχρι το 71΄ δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη φάση. Σ’ εκείνο το σημείο η Ζίλινα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Καπράλικ και στην επαναφορά ο Μίναρικ από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Απόλλωνα να… πλησιάσει στο γκολ, όμως το σουτ του Φιλιώτη από καλή θέση… έφυγε μόλις έξω.

Ότι δεν πέτυχαν οι Καπράλικ, Μίναρικ και Φιλιώτης, το πέτυχε ο Τζιμπρίλ στο 79΄. Η Ζίλινα… χτύπησε στο ανοικτό γήπεδο και ο άσος των γηπεδούχων από κοντά κι όντας αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 2-2.

Απ’ εκεί και πέρα τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν νέο δοκάρι με τον Τζιμπρίλ στο 86΄, και σε συνδυασμό με τη νίκη των Σλοβάκων στη Λάρνακα με 3-1, πανηγύρισαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο, εκεί όπου τους περιμένει η Τομπόλ.

ΖΙΛΙΝΑ: Πετράς, Ανάνγκ, Κιβιόρ, Μίναρικ, Ρούσνατ, Μπερνάτ (61΄ Μπιτσατσιάν), Φάσλαγκικ, Γκόνο (88΄ Μίσλοβιτς), Καπράλικ (88΄ Σλεμπόντνικ), Ντούρις (90+1΄  Γκολιάν), Τζιμπρίλ.

Στον πάγκο: Μπέλκο, Μίσλοβιτς, Μπιτσατσιάν, Τζαμπόρ, Γκολιάν, Σλεμπόντνικ, Νέμτσικ, Σλούκα, Κόπας, Σούια.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Χαμάς (64΄ Μαυρίας), Φιλιώτης, Νασιμέντο, Κατελάρης (54΄ Μαλεκκίδης), Κυριάκου, Κολ (Ίλιεφ), Μάρκοβιτς (77΄ Ντένιτς), Ζράντι, Πίττας, Νταμπό (77΄ Γιάνγκα).

Στον πάγκο: Ντούριν, Ντένιτς, Ίντζια, Μαλεκκίδης, Ίλιεφ, Παπουνασβίλι, Σπόλιαριτς, Γιάνγκα, Μαυρίας.

Κίτρινες Κάρτες: Σλεμπόντνικ / Κυριάκου, Νταμπό.

Comments
To Top