ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δήλωση Μερκή: «Είτε είμαι επιθυμητός είτε όχι, είμαι μέρος της ιστορίας του Απόλλωνα»

Για την άρνηση του Απόλλωνα να φωτογραφηθεί με τα τρόπαια της ομάδας μίλησε ο Γιώργος Μερκής στον «Active».

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Μερκής:

«Πολλά εξελίχθηκαν στον Απόλλωνα όσο ήμουν εγώ, και εγώ προστάτεψα την ομάδα φεύγοντας. Πολλοί φίλοι μου έλεγαν να μην δώσω συνέχεια και να μην μιλήσω, και εγώ από σεβασμό στον Απόλλωνα και την ιστορία του δεν είπα κάτι ώστε να μην δημιουργήσω πρόβλημα. Πλέον εξελίχθηκα σε κόκκινο πανί για τους οπαδούς του Απόλλωνα και το καταλαβαίνω, το δέχομαι. Τον τελευταίο καιρό μεγαλώνοντας άρχισα να βάζω στην άκρη κάποια πράματα, να μου φεύγει ο θυμός με κάποιους ανθρώπους, και τον Απόλλωνα τον ευχαρίστησα. Τους ευχαρίστησα όλους, χωρίς υπονοούμενα και ούτε άφησα εκτός κάποιους που μπορούσα να εκθέσω.

Εγώ ο ίδιος επικοινώνησα για τα τρόπαια, μίλησα με κάποιον του Απόλλωνα που μου έδωσε το οκ αρχικά, και ότι θα το κανονίσουμε. Τους είπα ότι θα ήθελα στο αποχαιρετιστήριο μου μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είχα μια φωτογραφία με τα τρόπαια στον Απόλλωνα και μια με αυτά στον ΑΠΟΕΛ για να μην αδικήσω καμία από τις δύο ομάδες. Η καριέρα μου ήταν στα δύο, ήθελα να δείξω τον ανάλογο σεβασμό.

Η απάντηση ήταν αρχικά θετική, μετά όταν επικοινώνησαν ξανά μου είπαν ότι η απόφαση από… ψηλά ήταν αρνητική. Με στεναχώρησε πάρα πολύ, τα τρόπαια δεν είναι ούτε του Μερκή ούτε του Πέδρο Εμάνουελ ούτε κανενού. Είναι γραμμένα στην ιστορία, καλώς ή κακώς, είτε είμαι επιθυμητός είτε όχι, είμαι μέρος της ιστορίας του Απόλλωνα και των μεγαλύτερων επιτυχιών από το 2001 και μετά. Ήμουν παρών στο πρωτάθλημα του 2005-06, στο κύπελλο του 2009-10, όπου με γκολ δικό μου αλλά και τη βοήθεια των συμπαικτών μου πήραμε το τρόπαιο. Στον μεγάλο τελικό με την ΑΕΛ, όταν είχε ομαδάρα και εμείς είχαμε μέτρια ομάδα και από τότε ξεκίνησε η ανοδική πορεία της ομάδας, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Comments
To Top