ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρουσίαση Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ (video)

H ομάδα μας παρουσιάζει τον νέο προπονητή της ομάδας, τον Γερμανό Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Η δημοσιογραφική διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Columbia Plaza στην Αγίου Ανδρέου και αρχίζει στις 11:00.


Αναλυτικά:

Το αρχικό σχόλιο του Νίκου Κίρζη: «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και εύχομαι μια καλή αγωνιστική σεζόν. Παρουσιάζουμε το νέο μας προπονητή. Η μεταξύ μας συμφωνία έχει διάρκεια μέχρι το 2023 και ευχόμαστε να έχουμε επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων. Η επιλογή του Τσόρνιγκερ ήταν εύκολη, γνώριζα την πορεία του, θέλαμε να συνεργαστούμε και πιο παλιά. Υπήρξαν δυσκολίες, όχι μόνο οικονομικές αλλά να πείσουμε ένα καταξιωμένο Γερμανό τεχνικό να αναλάβει την ομάδα μας. Γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτόν, θα μάθουμε κι άλλα από την μεταξύ μας συνεργασία. Θα αποκομίσουμε θετικά στοιχεία, η πορεία του πιστοποιεί πως είναι καταξιωμένος και άφησε έργο στις ομάδες που ήταν. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του. Θα είμαστε μαζί του στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Τον λόγο πήρε ο Τσόρνιγκερ, τονίζοντας: «Χαίρομαι που είμαι εδώ, που βλέπω χαμόγελα. Ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά και να εφαρμόσω την φιλοσοφία μου όπως έκανα και στη Λειψία, η οποία είναι σαν αυτή της Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Πολλές αλλαγές στην ομάδα, όμως αυτό με ενθουσιάζει. Η διοίκηση πιστεύει σε εμένα, ανυπομονώ να γνωρίζω τους παίκτες, δεν είναι αναγκαία κακό ότι δεν τους γνωρίζω. Όλα εξαρτούνται από το τι θα δω στο γήπεδο. Θα προσπαθήσω να αλλάξω την κουλτούρα της ομάδας. Είμαι ανοικτός σε όλους τους παίκτες».

Ερωτήσεις προς τον Τσόρνιγκερ:

Για την απόφαση του να μετακινηθεί στον Απόλλωνα: «Έφτασα στη Κύπρο τη Δευτέρα, είμαι νέος στο πρωτάθλημα. Δεν με αφορά τι έγινε παλιά, γνωρίζω την δίψα για το πρωτάθλημα. Είναι νέα διοργάνωση το Κόνφερενς Λιγκ, είναι ξεκάθαρος ο στόχος να φτάσουμε μακριά. Νιώθω υπεύθυνος και υπόλογος για την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, με σκληρή δουλειά και πίστη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Ο Απόλλωνας έδειξε ενδιαφέρον από παλιά, ήμασταν σε επικοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια. Με ήθελαν, υπήρχε ενδιαφέρον κι από άλλες χώρες όμως ήρθα γιατί έδειξαν πως πιστεύουν στις ικανότητες μου. Η Κύπρος είναι καλός προορισμός για την οικογένεια μου. Έκανα αυτή την επιλογή και για την οικογένεια μου. Θέλω να κερδίζω πάντα, όταν χάνω νευριάζω. Είμαι εδώ για να παλέψω».

Για το γεγονός πως τα πρωταθλήματα που πήρε ο Απόλλωνας είναι με Γερμανούς προπονητές κι αν είναι πρόκληση: «Η σχολή προπονητικής της Γερμανίας είναι μεγάλη. Γνωρίζω τις επιτυχίες με τους Γερμανούς, μπορεί ένας από τους λόγους που είμαι εδώ να είναι η καταγωγή μου. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το παράδειγμα των προηγούμενων Γερμανών προπονητών. Όσο καλοί προπονητές κι αν ήταν όμως, δεν είναι αυτοί που σκοράρουν. Αν οι παίκτες δεν αποδίδουν τότε δεν έρχονται οι επιτυχίες. Στόχος μου είναι να κάνω τους παίκτες μου να αποδώσουν».

Για το αν θα επιλέξει παίκτες που έχουν το εύκολο γκολ: «Δεν έχω αμφιβολίες. Θα κάνουμε τις σωστές επιλογές. Με τον τρόπο παιχνιδιού μου θα σκοράρουμε πολλά γκολ. Θα δουλέψουμε σε όλες τις γραμμές για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το αν θα επιλέξει παίκτες που γνωρίζει: «Ψάχνουμε τους σωστούς παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι όσοι παίκτες παρουσιαστούν να δουλέψουμε μαζί. Να δούμε το υλικό και θα προχωρήσουμε σε ενίσχυση. Ψάχνουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όχι σωματικά αλλά παίκτες με προσωπικότητα. Να παίζουν γρήγορα. Γυρεύουμε στράικερ, κεντρικό αμυντικό με αυτά τα χαρακτηριστικά. Έξυπνο και γρήγορο. Χρειαζόμαστε ενίσχυση αλλά θα δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε και θα δούμε. Να αποδείξουν σε εμένα πως αξίζουν μια θέση».

Για τους Χάνσεν και Κλίμεντ τους οποίους γράφτηκαν τα ονόματα: «Δε τίθεται θέμα για τον Χάνσεν. Προτιμώ νεαρούς παίκτες. Ο Κλίμεντ έχει υπογράψει στην Πολωνία. Μακάρι να μην τον θέλουν και να έρθει δανεικός. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα ήθελα».

Για τους συνεργάτες του: «Ο Μολινάρι είναι ο βοηθός μου. Ήμουν συμπαίκτης του όταν ήταν ακόμη μικρός και δεν ήξερε να δέσει τα παπούτσια. Όλοι όσοι είναι δίπλα μου έχουν τις δικές τους αρμοδιότητες. Είναι δουλειά του η ανάλυση και είναι πολύ καλός στο επιθετικό παιχνίδι. Ψάχνουμε και ένα Κύπριο βοηθό για να έρθει στο τιμ».

Για τις ακαδημίες: «Σε βάθος χρόνου πρέπει να ενεργοποιήσουμε την ακαδημία.  Δεν μπορώ να τα κάνω όλα, να βλέπω τι γίνεται στα κλιμάκια. Είναι όμως στα σχέδια μας, να τους αξιολογήσουμε για την πρώτη ομάδα. Είναι μια ευκαιρία στην προετοιμασία να φέρουμε κάποιους παίκτες από την ακαδημία. Είναι πολύ σημαντικός ο χρόνος. Δεν μπορώ να πηγαίνω στους νεαρούς συνέχεια. Θα γίνει περισσότερο από τους αναλυτές μου αλλά και από μένα».

«Είμαστε πολύ καλοί στην βιομηχανία των αυτοκινήτων στην Γερμανία και ίσως αυτό να είναι ο λόγος που έχουμε αυτοπεποίθηση. Όταν ο Θεός μοίραζε αυτοπεποίθηση ήμουν κοντά και πήρα πολύ. Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από τα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να απολαμβάνει ο κόσμος το παιχνίδι. Να είναι χαρούμενος και με το αποτέλεσμα και με την απόδοση. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία οι φίλαθλοι πάνε τουαλέτα ή στην καντίνα για ένα χοτ ντογκ και χάνουν την μοναδική θεαματική στιγμή στο 90λεπτο. Αυτό δεν θα γίνει με εμάς, σας το λέω στα σίγουρα. Αν δεν βγει το αποτέλεσμα θα κάνουμε πάντα ανάλυση για το τι πήγε λάθος. Θέλω να δουλέψω με τον κάθε παίκτη και να εξελιχθεί με βάση τις δυνατότητες του και όχι να του επιβάλω τι να κάνει».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Δεν γνωρίζω πολλά. Συγκεντρώνομαι στη δική μου ομάδα και πως θέλω να παίζω. Σιγά σιγά θα μάθω».

Για τις μεταγραφικές προτεραιότητες: «Εκτός από τις θέσεις που είπα (στόπερ και σέντερ φορ), δεν υπάρχει επείγον για άλλη θέση. Περιμένουμε πότε θα επανέλθουν κάποιοι παίκτες, όπως ο Ντιγκινί. Είναι ευκαιρία για τους νεαρούς. Έχουμε τους παίκτες για το σύστημα που θέλω να παίζω, 4-3-1-2».

Για τον αριθμό των μεταγραφών και αν θα είναι 10: «Δεν περιμένω 10 μεταγραφές, είναι πολλές».

Αν είναι δύσκολο να φέρει παίκτες στην Κύπρο: «Είναι δύσκολο γιατί ψάχνουμε παίκτες με ποιότητα οι οποίοι θέλουν να παίξουν σε προηγμένα πρωταθλήματα. Κάποιοι όμως δεν το πετυχαίνουν. Έχουμε δίχτυο, έχουμε επικοινωνία. Δεν ψάχνουμε πολλούς παίκτες. Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένες θέσεις. Η πανδημία έχει αλλάξει το στάτους στις μεταγραφές. Θεωρώ πως οι περισσότεροι παίκτες το αντιλήφθηκαν. Το μπάτζετ είναι πολύ καλό, ίσως είναι μεγαλύτερο από ομάδες της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία».

Comments
To Top