ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tα λεφτά που μοιράζει το Confernce League

Η νέα διοργάνωση της UEFA, το Conference League παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μπαίνει στην ποδοσφαιρική ζωή μας από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Απόλλωνας και ΑΕΛ θα ριχτούν στη μάχη των προκριματικών του Conference League με στόχο φυσικά την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης ενώ δεν αποκλείεται (το απευχόμαστε φυσικά) να καταλήξουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση η Ομόνοια που αρχίζει από το Τσάμπιονς Λιγκ και η Ανόρθωση που αρχίζει από το Γιουρόπα Λιγκ.

Εκεί, παρά το γεγονός πως πρόκειται για την τρίτη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τα λεφτά για τις ομάδες δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Η UEFA προκειμένου να διατηρήσει ανεβασμένο το επίπεδο θα μοιράσει χρήματα επιπέδου Europa League στους ομίλους του Conference League, ανεβάζοντας στα ύψη τον προϋπολογισμό της.

Τα ποσά, φυσικά ενδιαφέρουν άμεσα τις ομάδες μας, οι οποίες θέλουν να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται σε αυτή τη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση, που ανοίγεται μπροστά τους και ταυτόχρονα να γεμίσουν τα ταμεία τους με ζεστό χρήμα.

Τα ποσά του Conference League

Οι ομάδες, που θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους ομίλους του θεσμού θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξης των 235 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάθε ομάδα από τις 32, που θα προκριθεί στην κεντρική φάση της διοργάνωσης θα πάρει άμεσα ως πριμ 2,8 εκατομμύρια προκαταβολή συν στη συνέχεια 140.000 ευρώ από την UEFA. Συνολικά, δηλαδή το πρώτο εξασφαλισμένο έσοδο ανέρχεται στα 2.940.000 ευρώ.about:blank

Από ‘κει και πέρα, τα κέρδη για τις νίκες και τις ισοπαλίες στα ματς είναι πολύ υψηλά. Για κάθε νίκη θα μοιράζονται 500.000 ευρώ στα κλαμπ και για κάθε ισοπαλία 166.000 ευρώ.

Ο νικητής του ομίλου θα λάβει 650.000 ευρώ και ο δεύτερος 325.000 ευρώ. Στη συνέχεια για κάθε πρόκριση μέχρι τον τελικό, υπάρχουν ξεχωριστά ποσά, που ξεκινούν από τις 300.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 3.000.000 για κάθε σύλλογο.

Επιπλέον, με βάση την κατάταξη τους στην UEFA, οι ομάδες θα λάβουν έξτρα χρήματα, που αντιστοιχούν σε 44.500 ευρώ για τον τελευταίο της λίστας και 1.420.000 για τον πρώτο των ομίλων του Conference League.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και τα έσοδα από το market pool.

Comments
To Top