ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνέντευξη τύπου Νίκου Κίρζη

Άρχισε στις 11:00 η συνέντευξη τύπου του ποέδρου της Εταιρείας Απόλλων, Νίκου Κίρζη.

Αναλυτικά:

Πρώτη τοποθέτηση Νίκου Κίρζη: «Φίλες και φίλοι του Απόλλωνα σας καλημερίζω. Είναι αλήθεια ότι ως επίσημος Απόλλωνας μείναμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους ο απολογισμός της φετινής σεζόν αφού δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα που ήταν ο στόχος. Τα προηγούμενα χρόνια που χάθηκε τίτλος υπήρχαν υπαίτιοι εκτός των τειχών αφού κάποιοι εξωγενείς παράγοντες μας στέρησαν τους τίτλους. Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, τα λάθη είναι εκ των έσω. Έγιναν λάθη τα οποία γνωρίζουμε και τα επεξεργαζόμαστε. Όλα θα τύχουν του προσεχτικού χειρισμού για να οδηγήσουμε την ομάδα στην κορυφή. Θέλουμε να συγχαρούμε την Ομόνοια για την κατάκτηηση του πρωταθλήματος. Αυτό που νιώθει ο κόσμος το αισθάνομαι και αυτό που ζήσαμε με τη συσπείρωση ήταν κάτι μοναδικό. Η ενότητα είναι πρωταρχικός στόχος για εμένα για να επέλθει ηρεμία. Θα κάνω όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να το πετύχω αυτό. Τις επόμενες μέρες συναντήσεις με μετόχους, επιφανείς Απολλωνίστες και οργανωμένα σύνολα για να εξηγήσω. Η αμυντική συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθεί ο κόσμος του Απόλλωνα με ψεύδη και συκοφαντίες που δεν θα εξηγήσω τώρα, αλλά κατ ιδίαν στις συναντήσεις.»

Αν δεν έχει παρθεί απόφαση για πρόσληψη τεχνικού διευθυντή: «Όχι δεν έχει παρθεί απόφαση για τεχνικό διευθυντή».

Αν είναι κοντά με κάποιο προπονητή: «Όχι. Γίνονται κάποιες σκέψεις αλλά δεν έχει κάτι δεδομένο»

«Για μένα δεν είναι δέλεαρ το γήπεδο, αλλά κάτι για το οποίο δούλεψα σκληρά τα τελευταία 8 χρόνια με τους συνεργάτες μου. Αν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη να φύγω, αν σας πω ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου θα ήμουν ψεύτης. Μην ξεχνάμε ότι εγώ μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα, και είμαι πρώτα οπαδός αυτής της ομάδας. Το να μην νιώθω απογοήτευση, σημαίνει ότι θα ήμουν πολύ αναίσθητος. Και άλλες φορές που ένιωθα απογοητευμένος δεν τα έβαλα κάτω, ούτε και τώρα θα τα βάλω κάτω. Όταν συνεχίζεις την προσπάθεια, σε κάποια στιγμή θα επιβραβευθούμε με το μεγάλο στόχο που έχουμε».

Για τον προγραμματισμό: «Όταν τελειώνουμε τη χρονιά και η ομάδα είναι στην 2η θέση και έχει την καλύτερη επίθεση και την 2η καλύτερη άμυνα, σημαίνει ότι κάτι στον προγραμματισμό πέτυχε. Αν γυρνούσαμε πίσω το χρόνο στον Ιανουάριο, πιθανόν να κάναμε κάποιες κινήσεις διαφορετικές. Αυτό όμως είναι κατόπιν εορτής. Αν δείτε και τις άλλες ομάδες, ο Απόλλωνας πήρε περισσότερα από τους παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο από ότι πήραν άλλες ομάδες. Υπάρχουν πολλές παραμέτροι, περιμέναμε πολλά δεδομένα, είχαμε προβλήματα με τερματοφύλακες και τραυματισμούς, πράγματα που εμείς τα βλέπουμε και τα ξαναβλέπουμε πριν πάρουμε κάποια απόφαση»

Για τον Πέτρο Κονναφή: «Ο Πέτρος όπως είπες, είναι ένας πολύ στενός μου συνεργάτης. Δουλειά του είναι να προτείνει ποδοσφαιριστές όπως κάνουν όλοι οι μάνατζερ σε άλλες ομάδες. Μόνο φέτος ο Απόλλωνας έχει συνεργαστεί με 24 διαφορετικούς μάνατζερ Κύπριους και ξένους. Από τη μέρα που έφυγε σαν τεχνικός διευθυντής, τον τελευταίο λόγο των μεταγραφών έχει ο εκάστοτε προπονητής. Είπε και ο ίδιος ο Σωφρόνης ότι είναι πολύ ευχαριστημένος γιατί η διοίκηση του έφερε ότι ακριβώς ζήτησε. Αυτός ο ρόλος και έχω καθαρά την ευθύνη λόγω της έλλειψης επικοινωνίας με τον κόσμο, είχε αποτέλεσμα να κυκλοφορούν διάφορες φήμες και κουτσομπολιά για τον ρόλο του Πέτρου. Είναι από τα πράγματα που θα ξεκαθαρίσω στις συναντήσεις.»

Comments
To Top