ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Ο Απόλλωνας του Νίκου Κίρζη δεν θα παίρνει πρωταθλήματα με αυτό τον τρόπο”

Διάσκεψη τύπου παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα και έκανε τον δικό του απολογισμό.

Πρώτη τοποθέτηση Νίκου Κίρζη: «Σας καλημερίζω. Είναι αλήθεια ότι ως επίσημος Απόλλωνας μείναμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους ο απολογισμός της φετινής σεζόν αφού δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα που ήταν ο στόχος. Τα προηγούμενα χρόνια που χάθηκε τίτλος υπήρχαν υπαίτιοι εκτός των τειχών αφού κάποιοι εξωγενείς παράγοντες μας στέρησαν τους τίτλους. Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, τα λάθη είναι εκ των έσω. Έγιναν λάθη τα οποία γνωρίζουμε και τα επεξεργαζόμαστε. Όλα θα τύχουν του προσεχτικού χειρισμού για να οδηγήσουμε την ομάδα στην κορυφή. Θέλουμε να συγχαρούμε την Ομόνοια για την κατάκτηηση του πρωταθλήματος. Αυτό που νιώθει ο κόσμος το αισθάνομαι και αυτό που ζήσαμε με τη συσπείρωση ήταν κάτι μοναδικό. Η ενότητα είναι πρωταρχικός στόχος για εμένα για να επέλθει ηρεμία. Θα κάνω όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να το πετύχω αυτό. Τις επόμενες μέρες συναντήσεις με μετόχους, επιφανείς Απολλωνίστες και οργανωμένα σύνολα για να εξηγήσω. Η αμυντική συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθεί ο κόσμος του Απόλλωνα με ψεύδη και συκοφαντίες που δεν θα εξηγήσω τώρα, αλλά κατ ιδίαν στις συναντήσεις. Αποδέχομαι κάθε είδους κριτική όχι όμως μηδενισμό κατά πάντων. Έχω θέσει ως στόχο να δω τον κόσμο του Απόλλωνα να πανηγυρίζει ξανά στους δρόμους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα κάνουμε αρκετές προσθαφαιρέσεις. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση ενός ικανού και έμπειρου τεχνικού που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Αυτό που προέχει είναι η εξεύρεση ενός ικανού προπονητή. Να ευχαριστήσω τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχει η ομάδα το στόχο της. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να μονιάσω όλο το οικοδόμημα του Απόλλωνα».

Αν δεν έχει παρθεί απόφαση για πρόσληψη τεχνικού διευθυντή: «Όχι δεν έχει παρθεί απόφαση για τεχνικό διευθυντή».

Αν είναι κοντά με κάποιο προπονητή: «Όχι. Γίνονται κάποιες σκέψεις αλλά δεν έχει κάτι δεδομένο»

«Για μένα δεν είναι δέλεαρ το γήπεδο, αλλά κάτι για το οποίο δούλεψα σκληρά τα τελευταία 8 χρόνια με τους συνεργάτες μου. Αν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη να φύγω, αν σας πω ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου θα ήμουν ψεύτης. Μην ξεχνάμε ότι εγώ μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα, και είμαι πρώτα οπαδός αυτής της ομάδας. Το να μην νιώθω απογοήτευση, σημαίνει ότι θα ήμουν πολύ αναίσθητος. Και άλλες φορές που ένιωθα απογοητευμένος δεν τα έβαλα κάτω, ούτε και τώρα θα τα βάλω κάτω. Όταν συνεχίζεις την προσπάθεια, σε κάποια στιγμή θα επιβραβευθούμε με το μεγάλο στόχο που έχουμε».

Για τον προγραμματισμό: «Όταν τελειώνουμε τη χρονιά και η ομάδα είναι στην 2η θέση και έχει την καλύτερη επίθεση και την 2η καλύτερη άμυνα, σημαίνει ότι κάτι στον προγραμματισμό πέτυχε. Αν γυρνούσαμε πίσω το χρόνο στον Ιανουάριο, πιθανόν να κάναμε κάποιες κινήσεις διαφορετικές. Αυτό όμως είναι κατόπιν εορτής. Αν δείτε και τις άλλες ομάδες, ο Απόλλωνας πήρε περισσότερα από τους παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο από ότι πήραν άλλες ομάδες. Υπάρχουν πολλές παραμέτροι, περιμέναμε πολλά δεδομένα, είχαμε προβλήματα με τερματοφύλακες και τραυματισμούς, πράγματα που εμείς τα βλέπουμε και τα ξαναβλέπουμε πριν πάρουμε κάποια απόφαση»

Για τον Πέτρο Κονναφή: «Ο Πέτρος όπως είπες, είναι ένας πολύ στενός μου συνεργάτης. Δουλειά του είναι να προτείνει ποδοσφαιριστές όπως κάνουν όλοι οι μάνατζερ σε άλλες ομάδες. Μόνο φέτος ο Απόλλωνας έχει συνεργαστεί με 24 διαφορετικούς μάνατζερ Κύπριους και ξένους. Από τη μέρα που έφυγε σαν τεχνικός διευθυντής, τον τελευταίο λόγο των μεταγραφών έχει ο εκάστοτε προπονητής. Είπε και ο ίδιος ο Σωφρόνης ότι είναι πολύ ευχαριστημένος γιατί η διοίκηση του έφερε ότι ακριβώς ζήτησε. Αυτός ο ρόλος και έχω καθαρά την ευθύνη λόγω της έλλειψης επικοινωνίας με τον κόσμο, είχε αποτέλεσμα να κυκλοφορούν διάφορες φήμες και κουτσομπολιά για τον ρόλο του Πέτρου. Είναι από τα πρώτα πράγματα που θα ξεκαθαρίσω στις συναντήσεις».

Για το 2012 και το γεγονός πως μεγάλωσαν οι στόχοι της ομάδας: «Το 2012 ήταν δύσκολες οι μέρες. Η ομάδα ορθοπόδησε, έφθασε εκεί που έφθασε και είμαστε στο σημείο να είμαστε απογοητευμένοι όταν δεν παίρνουμε πρωτάθλημα και ερχόμαστε στη δεύτερη θέση. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλωσαν οι απαιτήσεις της ομάδας».

«Το λάθος της εσωστρέφειας δεν παίζει ρόλο αν η ομάδα πάει καλά ή όχι. Και πρωτάθλημα να παίρναμε φέτος οφείλαμε να είμαστε πιο κοντά στον κόσμο και να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα. Σαν διοίκηση δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Η ομάδα είναι μια ανάσα από τον στόχο της, εκεί που πρέπει να βελτιωθούμε θα το κάνουμε. Θα πρέπει να βελτιωθούμε και όπως είπα πριν όσο πιο κοντά είναι ο κόσμος σε αυτή την προσπάθεια τόσο το καλύτερο»

Αν αισθάνεται ότι είναι το πιο δύσκολο καλοκαίρι αφού έχει πολλά ανοιχτά θέματα η ομάδα: «Υπήρχαν κι άλλα δύσκολα καλοκαίρια. Είναι πιο δύσκολο ως προς το ότι θέλει περισσότερη δουλειά για προπονητή και ρόστερ».

Για το αν έχει πρόθεση να δώσει και σε άλλα πρόσωπα της διοίκησης περισσότερες αρμοδιότητες για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Δεν είναι κάτι το οποίο πέρασε από το μυαλό μου. Το κάθε μέλος της διοίκησης έχει το δικαίωμα να λέει τις απόψεις του, να έρχεται στο Κολόσσι.»

Για το αν θα πάει σε προπονητή που ξέρει από πρωταθλητισμό, και αν θα πάει προς τη Γερμανική αγορά: «Νομίζω το πρώτο χαρακτηρισιτκό είναι να είναι προπονητής που να μπορεί να φέρει εις πέρας το στόχο. Τώρα αν είναι Γερμανός, Έλληνας, Νορβηγός, δεν έχει σημασία. Εγώ ψάχνω για το καλύτερο, για προπονητή με τα καλύτερα χαρακτηριστικά».

Για το γεγονός ότι έχει 15 χρόνια να πανηγυρίσει τον τίτλο ο Απόλλωνας: «Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη για πριν αναλάβω. Θα κριθούμε σε 8 χρονιές, αφού η περσινή σεζόν δεν μέτρησε. Δεν μπορώ, αυτή η πίεση που μπαίνει από τον κόσμο και εσάς τα μίντια, δεν φέρνει αποτέλεσμα ούτε για προπονητές ούτε για πδοοσφαιριστές. Όποιος και να είναι αν έχει αυτή την πίεση δεν λειτουργεί υπέρ του. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν πήραμε πρωτάθλημα ότι δεν πετυχαίνουμε πράγματα. Θα παλέψουμε και φέτος για πρωτάθλημα όπως κάθε χρόνο, και δεν σημαίνει επειδή δεν παίρνεις πρωτάθλημα είναι μαύρη μέρα. Είναι λυπηρή μέρα αλλά όχι μαύρη. Είναι απογοήτευση μεγάλη αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου».

Παρέμβαση για την πίεση από πλευράς Φανούριου: «Υπάρχει πίεση και είναι μέρος της καθημερινότητας, αλλά η ψύχωση είναι αυτή που δεν κάνει καλό. Η πίεση είναι μέρος για να την ζει ο πρόεδρος και η διοίκηση, όχι για τους παίκτες».

«Η ευθύνη βαραίνει πάντοτε τον πρόεδρο της ομάδας, και αυτός είμαι εγώ».

Σας προσάπτουν ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε σχέσεις. Ότι τα τσουγκρίσατε με τον κ.Τορναρίτη, με τον κ.Βραχίμη και χάσατε πόντους… «Λυπάμαι που κάνετε τέτοιες ερωτήσεις ότι πρέπει να υπάρχουν καλές σχέσεις με άλλους προέδρους για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Συζητούμε επίσημα αν πρέπει να φτιάξω τις σχέσεις μου με άλλους προέδρους για να μπορεί να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα. Λυπάμαι, θεωρώ προσβλητικές αυτές τις ερωτήσεις. Δεν θα απαντήσω. Αυτά δεν έχουν χώρο στο ποδόσφαιρο, αυτά πρέπει να πείτε στον κόσμο σαν δημοσιογράφοι. Αν άλλοι θέλουν να τα κάνουν, δουλειά δική τους. Ο Απόλλωνας του Νίκου Κίρζη δεν θα παίρνει πρωταθλήματα με αυτό τον τρόπο».

Γράφτηκε και για τον Σταύρο Δημοσθένους ότι ενδιαφέρεται. Χρειάζεστε συμπαίκτη; Σας προσέγγισε; «Καμία επικοινωνία με τον κ.Δημοσθένους ούτε με κανένα άλλο. Κανένας δεν με πήρε για να δείξει ενδιαφέρον».

«Θα έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο φέτος για να κάνουμε αυτό που πρέπει με προπονητή και μεταγραφές».

Για το λόγο που έφυγε ο Ματέι: «Ο Ματέι όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές δεν έφυγαν. Έληξαν τα συμβόλαια τους και απόφαση της διοίκησης είναι να μην κάνει κάποιες κινήσεις μέχρι να έρθει ο νέος προπονητής. Έληξαν τα συμβόλαια και αν ο νέος προπονητής πει αυτός ο παίκτης μου αρέσει και είναι ακόμα διαθέσιμοι οι ποδοσφαιριστές, και θέλουν να έρθουν πίσω, θα προχωρήσουμε. Ούτε ανανεώσεις, ούτε για παίκτες που έληξαν τα συμβόλαια τους, δεν θα παρθούν αποφάσεις μέχρι να έρθει ο νέος προπονητής».

Για την επιλογή προπονητή: «Δεν θα αλλάξει. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχω εγώ. Όπως είχα όταν φέραμε τον Χριστάκη από τις Ladies, όπως είχαμε τον Αυγουστή από την Β’ ομάδα, όπως είχαμε την επιλογή Βουκομάνοβιτς που δεν πέτυχε, όπως είχαμε τον κ. Πετράκη. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχω εγώ και κανένας άλλος. Δεν αλλάζει το μοντέλο. Συζητώ με τους συνεργάτες μου αλλά η τελευταία απόφαση είναι δική μου».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο για εκτελεστικό πρόεδρο: «Και εγώ τι θα κάμνω μετά; Με πιάνετε αδιάβαστο, τωρά το ακούω. Δεν πέρασε από το μυαλό μου αυτό το θέμα»

Για τα οικονομικά του Απόλλωνα: «Οι αριθμοί είναι και είναι δημόσιοι. Δεν τους κρύβουμε. Με τη σωστή πολιτική τα τελευταία χρόνια είχαμε πολύ σημαντικά εισοδήματα. Παράδειγμα η πώληση του Σάλαϊ. Και στο μέλλον θα είμαστε σε καλή κατάσταση και θα υπάρχουν πολλοί παίκτες άσσετς όπως τον Σάλαϊ στην ομάδα που μπορούν να φέρουν εισοδήματα».

Comments
To Top