ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιατί ο Κίρζης πρέπει να τελειώσει τον Κονναφή

Του Νίκου Ανδρονίκου

Πέρασε ήδη μια βδομάδα από την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, η σκόνη άρχισε να κάθεται και ήδη βγαίνουν άρθρα πως ο “εχων” την ευθύνη για τον προγραμματισμό επίσημα ή ανεπίσημα είναι απλά ανεπιθύμητο πρόσωπο για τον κόσμο και ο Νίκος Κίρζης για να εκτονώσει την κατάσταση πρέπει να τον απομακρύνει.

Να με συγχωρείτε αλλά αν ο πρόεδρος απομακρύνει τον Πέτρο Κονναφή γιατί δεν τον θέλει ο κόσμος και όχι γιατί έκανε λάθη σε βαθμό εγκλήματος και μάλιστα υπό την “σκέπη” του ιδίου,τότε απλά θα έχουμε άλλη μια επανάληψη του έργου των τελευταίων χρόνων.

Ο συγκεκριμένος έδιωξε προπονητή και σε 35 μέρες τον επανάφερε για να καλύψει το λάθος του,και όχι μόνο δεν είχε την ευθιξία(σημαντικό προσόν για ανθρώπους που κατέχουν ηγετικές θέσεις) να παραιτηθεί, αλλά τραβήχτηκε πίσω από τις κουρτίνες μετατρέποντας τους προπονητές και τους συνεργάτες του σε βαγόνια που θα τον οδηγούσαν στην απαλλαγή των ευθυνών του.

Σχεδιάσε την επόμενη χρονιά, μια ομάδα με φανερές ελλείψεις και αφού αποδόμησε τον προπονητή που ανέλαβε λόγω της αγάπης του για την ομάδα,έφερε ένα τίμιο προπονητή-άνθρωπο που έβλεπε τον Απόλλωνα σαν ευκαιρία ζωής,αλλά ο ίδιος τον έβλεπε σαν μια εύκολη λεία,σε περίπτωση αποτυχίας,αφού θα ήταν εύκολο ο κόσμος να στραφεί εναντίον ενός προπονητή που δεν είχε να επιδείξει και πολλά στην καριέρα του.

Κι όμως αυτός κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα(με τα λάθη του και τα σωστά του)σε μια πορεία πρωταθλητισμού και όταν είδε πως είναι κοντά εμφανίστηκε σαν “φάντης” μπαστούνι.

Ο Πέτρος Κονναφής σαν τεχνικός διευθυντής το 2018 και σαν ότι ήταν μετά στον Απόλλωνα έκανε εγκληματικό προγραμματισμό και άφησε μια ομάδα με κενά να υπερβεί εαυτό,αλλά στο τέλος να κλατάρει από τα λάθη και τις ελλείψεις.

Ο Νίκος Κίρζης αν δεν κατανόησε πως αυτός που είχε την ευθύνη για τον σχεδιασμό της ομάδας πρέπει να φύγει γιατί ήταν μέτριος στην δουλειά που του ανάθεσε και όχι γιατί πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση, τότε θα έχει και ο ίδιος αποτύχει, και θα έχει αποτύχει όχι γιατί δεν πήρε πρωτάθλημα αλλά γιατί δεν μπορεί να βγαίνει έξω από το πρόβλημα,να το βλέπει με “τριτο” μάτι και να το διορθώνει και άρα δεν θα διορθώσει κανένα από τα δύο,τρία που ξέρουν πως έκαναν.

Comments
To Top