ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

«Είναι όλο δόξα και τιμή
τα γαλανόλευκα σου χρώματα,
δοξάζουν Κύπρο, Λεμεσό
και της Ελλάδας τ’ Άγια χώματα»

Από αυτούς τους στίχους από τον Ύμνο της ομάδας μας, φαίνεται η σύνδεση του ιστορικού μας σωματείου με τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού. Η Κύπρος είναι Ελλάδα και εξάλλου ο κύριος σκοπός της ίδρυσης του Απόλλωνα το 1954, ήταν η γαλούχηση των νέων με τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, η απελευθέρωση από τον Αγγλικό ζυγό και η ένωση με την Ελλάδα.

200 χρόνια μετά από την 25η Μαρτίου 1821, γιορτάζουμε και εμείς τη μεγάλη επέτειο του Έθνους, τιμώντας την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για απαλλαγή από την Τουρκική τυραννία.

Τα 400 χρόνια σκλαβιάς δεν υποδούλωσαν την ψυχή του Ελληνισμού. «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή», γράφει ο Ρήγας Φερραίος στο «Θούριο του Ρήγα», μια ιερή παρακαταθήκη για την προετοιμασία των Ελλήνων για το μεγάλο ξεσηκωμό του 1821. Αυτό οδήγησε στο σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» και οι Έλληνες ξεκινούν ένα δύσκολο, άνισο και μακροχρόνιο αγώνα κατά των Τούρκων, όμως με ψηλό το φρόνημα και τεράστιες θυσίες, καταφέρνουν να απελευθερώσουν τα Άγια χώματα της Ελλάδας μας.

Ζήτω το Έθνος, ζήτω η Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

Comments
To Top