ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απόδοση τους κόντρα στην ΑΕΚ

Σημαντικό τρίποντο για την ομάδα μας χθες στην έδρα της ΑΕΚ. Πλέον ο Απόλλωνας είναι στο -1 από την πρώτη θέση και περιμένει το αποτέλεσμα από το «Τσίρειο» και τον αγώνα ΑΕΛ-Ομόνοια.

Δείτε πως είδε την χθεσινή παρουσία της ομάδας ο Νίκος Ανδρονίκου και τα σχόλια του για παίκτες και προπονητή.

Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς: Δεύτερη συνεχόμενη καθαρή εστία, έκανε σημαντικές επεμβάσεις και σταθερές αποκρούσεις αφού είχε σωστές τοποθετήσεις. Σταθερός και στις στατικές φάσεις.

Ζοάο Πέδρο: Είχε τα θεματάκια του,αφού πολλές φορές δεν είχε βοήθειες. Πήρε προσπάθειες επιθετικά,αλλά δεν είχε καλή τελική πάσα.

Πέτρος Ψύχας: Τηρουμένων των αναλογιών, τα πήγε καλά,αφού φόρτωσαν την πλευρά του, γνωρίζοντας πως δεν είναι η φυσική του θέση. Ποδοσφαιριστής με ποδοσφαιρική παιδεία έκανε τα βασικά και δεν έδειξε αδυναμίες. Αν δεν κάνω λάθος έδωσε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

Έκτορ Γιούστε: Καλή αμυντική συμπεριφορά, ειδικά μετά το 0-1.Έκλεισε σωστά τους αντιπάλους και δεν έδωσε χώρο για να δημιουργήσουν.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Με λάθη στην αρχή του αγώνα,όταν είχε την μπάλα στα πόδια.Στην συνέχεια βελτιώθηκε,βοήθησε στην οργάνωση,ενώ αμυντικά έκλεισε διαδρόμους και δεν επέτρεψε επικίνδυνες καταστάσεις.

Σάσα Μάρκοβιτς: Δεν πήρε πρωτοβουλίες,χάνοντας την μάχη στην μεσαία γραμμή. Έγινε αλλαγή αφού τραυματίστηκε.

Χαράλαμπος Κυριάκου: Κακό πρώτο ημίωρο και για τον Χάμπο,που περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα. Όταν μπήκαμε μπροστά στο σκορ,έκλεισε σωστά τους χώρους και κράτησε μπάλα.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Αγωνίστηκε στο δεξί φτερό με οδηγίες να συγκλίνει και να παίρνει μπάλα. Πολλές φορές αυτό δημιουργούσε ανισορροπία με αποτέλεσμα να βρίσκει χώρους ο αντίπαλος. Μετά το 0-1 λειτούργησε καλύτερα όλο αυτό, αφού βρέθηκαν χώροι. Προσωπικά το έχω γράψει ξανά. Η ποιότητα του Μπίσεσβαρ είναι αδιαμφισβήτητη, ήρθε όμως για να βοηθήσει, ίσως να γίνει ο ηγέτης αλλά όχι για να “το πάρει” μόνος του,για αυτό θα περίμενα από την ποιότητα τέτοιου ποδοσφαιριστή, μια φάση όπως του 45 να δώσει την ασίστ σε 2 συμποδοσφαιριστές του,που ήταν μόνοι και όχι να κάνει ένα άψυχο σουτ. Για να μην τον αδικούμε όμως, σε όλο αυτό έδειξε πως μπαίνει σε ρόλους και σε “τακτικά καλούπια” συμμετέχοντας και στον αμυντικό σχεδιασμό.

Ιωάννης Πίττας: Φαίνεται πως χρειάζεται ανάσες όπως κάθε ποδοσφαιριστής και ίσως είναι καλό να τις πάρει και να καθαρίσει και το μυαλό του, αφού είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Δεν είχε καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια, παρόλα αυτά βοήθησε το όλο πλάνο και είχε τρεξίματα μέχρι το τέλος.

Νικολά Ντιγκινί: Σκόραρε ένα εύκολο γκολ,έχασε πέναλτι,έδειξε όμως πως παίζει για δύο. Έτρεξε παντού,μάρκαρε με αυταπάρνηση και έδειξε απίστευτη ποδοσφαιρική ευφυία ειδικά στον τρόπο που έκλεινε χώρους,αλλά και με την κίνηση του με ή χωρίς την μπάλα.

Μπακαλί Νταμπό: Γκολ και ασίστ σε μια όχι τόσο γεμάτη εμφάνιση.Δείχνει να ανεβαίνει και να ανακάμπτει. Αναμένουμε την συνέχεια για να το επιβεβαιώσουμε,αφού πρέπει να ανεβάσει κι άλλο ρυθμό.

Ντζόρτζε Ντένιτς: Αρκετά τρεξίματα όταν μπήκε,αφού είχε όρεξη.Έδινε γρήγορα την μπάλα και βοήθησε αυτό στον ρυθμό. Μετά το 0-2 κράτησε την θέση του και έκανε τα απαραίτητα.

Αντρέας Παναγιώτου: Τα πήγε καλά και στο αριστερό άκρο, έκλεισε τους διαδρόμους και έδειξε αξιόπιστη λύση αφού είχε ισορροπία και στην επίθεση. Είναι επιλογή για το αριστερό άκρο και μάλιστα αρκετά καλή.

Φλορεντίν Ματέι: Πρέπει να του δοθεί περισσότερος χρόνος. Αδικείται και είναι από αυτούς που βγήκαν μπροστά όταν οι λύσεις ήταν λίγες. Όταν πέρασε στον αγώνα, κράτησε την θέση του, απλά για να “σβήσει” το παιχνίδι.

Γιάννης Γιαννιώτας: Μπήκε με όρεξη, κάλυψε τα νώτα του και προσπάθησε για 3ο γκολ. Κι αυτός πρέπει να μπει πιο πολύ στην εξίσωση.

Φάνος Κατελάρης: Πέρασε για να δώσει ανάσες και να κλείσει χώρους μεσοαμυντικά και το έκανε.

Προπονητής: Ξεκίνησε πάλι με το τρικ του Μπίσεσβαρ στα πλάγια και την κίνηση του στον άξονα,αλλά χάθηκε η μάχη της μεσαίας γραμμής,δημιουργώντας ανισορροπίες σε όλο το μεσοαμυντικό πλάτος του γηπέδου.Πρώτα γιατί ο Πέδρο ήταν μόνος σε πολλές φάσεις και μετά γιατί ο Ακοράν “φορτώθηκε” στον Ψύχα.Μετά το 0-1 όλα αυτά γύρισαν “μπούμεραγκ” στον αντίπαλο και η ομάδα μας πέτυχε ένα πανομοιότυπο γκολ όπως και στο “Παπαδόπουλος”.Στο πρώτο ημίχρονο ο προπονητής είχε πει πως απο τύχη είμασταν μπροστά στο σκορ αλλά θα διαφωνήσω γιατί απο τύχη είμασταν και ισόπαλοι στο σκορ.Αυτά τα κενά διαστήματα είναι απαγορευτικά και πρέπει να αποφεύγονται.Πλέον υπάρχει αρκετός χρόνος για να “διαβάζονται” οι αντιπάλοι και να κερδίζονται,κτυπώντας στα αδύνατα τους σημεία.

Comments
To Top