ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μαραγκός: «Η Apollon Ladies ανήκει στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης»

Ακόμη ένα πρωτάθλημα πανηγυρίζουν οι Απόλλων Ladies και ο πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Μαραγκός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην Στέλλα Σωκράτους για αυτή την επιτυχία:

«Το 11ο πρωτάθλημα, αν και τερματίσαμε πρώτοι 12 φορές. Πέρσι, μετά από απόφαση της ΚΟΠ δεν ολοκληρώθηκε κανένα πρωτάθλημα, αλλά είχαμε πάρει μία διαφορά 7-8 βαθμών και είχαν μείνει 4 παιχνίδια. Οπόταν, επίσημα πανηγυρίζουμε το 11ο μας πρωτάθλημα»

Για την σημασία της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Είναι το επιστέγασμα της δουλείας που έγινε όλη την χρόνια. Εμείς ξεκινήσαμε πάρα πολύ αναγκαστικά, λόγω των υποχρεώσεων μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επειδή ξεκινήσαμε νωρίς, ήμασταν πιο έτοιμοι από τις υπόλοιπες ομάδες και ξεκινήσαμε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να κάνουμε μία διαφορά, που έκανε τα πράγματα διαδικαστικού χαρακτήρα στην συνέχεια».

Για τους στόχους της ομάδας: Η Απόλλων Ladies δημιουργήθηκε πριν 14 χρόνια. Στόχος να ανεβάσουμε το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Αυτό το πετύχαμε και φτάσαμε στο σημείο να συγκαταλεγόμαστε στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. Είμαστε η μόνη ομάδα που διατηρεί Ακαδημία κοριτσιών εδώ και 10 χρόνια και λειτουργούμε πλήρως επαγγελματικά»

Για το μπάτζετ: «Δεν έχει να ζηλέψει σε μπατζετ ομάδες β΄ κατηγορίας Ανδρών. Βλέπουμε όμως με τα χαράς και άλλες μεγάλες ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν γυναικείες ομάδες. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος».

Για τη νεαρή Μαρία Παναγιώτου: «Για να μπορεί να παίζει στην ενδεκάδα των Απόλλων Ladies σε ηλικία 16 χρονών, σημαίνει ότι είναι μεγάλο ταλέντο. Είναι μαζί μας από 12 χρονών και οι προπονητές τις έδωσαν ευκαιρίες από την πρώτη στιγμή, διότι έβλεπαν το ταλέντο της. Τις εύχομαι τα καλύτερα και γιατί όχι, να μην πάρει μεταγραφή σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα».

Για την Ευρώπη: «Φέτος αλλάζει το Τσαμπιονς Λιγκ. Θα γίνει όπως τους άνδρες. Ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε το μεγάλο βήμα και να προκριθούμε για πρώτη φορά στους ομίλους»

Comments
To Top