ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απόδοση τους κόντρα στο ΑΠΟΕΛ

Η ομάδα μας πήρε σημαντική νίκη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ και αύξβσε την διαφορά από την δεύτερη θέση.

Ο Νίκος Ανδρονίκου γράφει στο Apollon365 για την απόδοση των ποδοσφαιριστών και του προπονητή.

Δημήτρης Δημητρίου: Δεν καταγράφηκαν ευκαιρίες στον στόχο,εκτός από μια και έδειξε σε ετοιμότητα.Κάποια “δύσκολα” σουτ πέρασαν εκτός.Σταθερός στις στατικές φάσεις,κατέγραψε εύκολα θα έλεγα καθαρή εστία.

Ζοάο Πέδρο: Πολύ καλός αμυντικά δεν άφησε να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στην πλευρά του.Επιθετικά πήρε προσπάθειες και δημιούργησε προυποθέσεις.

Γιώργος Μαλεκκίδης: Μπήκε “αγχωμένος” και έκανε κάποια αβίαστα λάθη,όμως σιγά σιγά μπήκε στο πετσί του αγώνα και του ρόλου του και πραγματοποίησε μια ισορροπημένη και ώριμη εμφάνιση τόσο επιθετικά,όσο και αμυντικά.Πρόσημο θετικό,θετικότατο.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Αρχοντικός κάλυψε τα πάντα,κρατώντας σε ισορροπία την άμυνα,κλείνοντας τους χώρους προς το τέρμα.

Έκτορ Γιούστε:Μετά από καιρό αψεγάδιαστο παιχνίδι από τον Γιούστε,που κέρδισε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και βοήθησε στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Χαράλαμπος Κυριάκου: Πολύ καλός αμυντικά,με αρκετά τρεξίματα και βοήθειες τόσο στον άξονα όσο και στην γραμμή.Βοήθησε και οργανωτικά αν και είχε κάποιες λάθος μακρινές αν και είναι ένα από τα δυνατά του σημεία.

Σάσα Μάρκοβιτς: Πολύ καλή συνεργασία με Χάμπο,κι αυτός αρκετά τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις.Καλό παιχνίδι μετά από καιρό.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ:Αν και το πρώτο του παιχνίδι,πήρε τα ηνία και καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα.Μοίρασε παιχνίδι κάθετα,πλάγια,είχε συμμετοχή στο γκολ και η παρουσία του “ομόρφησε” την ομάδα και

Γκεόργκι Παπουνασβίλι:Θετική παρουσία και από τον Γεωργιανό,που βρήκε ευκαιρίες για γκολ,έφτιαξε φάσεις και ήταν αρκετά κινητικός.Βοήθησε αρκετά και στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας.

Ιωάννης Πίττας: Άλλο ένα κρίσιμο γκολ από τον Πίττα,που έχασε τα πιο εύκολα και έβαλε το δύσκολο αλλά πανέμορφο γκολ.Σε κάποιες φάσεις είχε εύκολες πάσες και είναι κάτι που πρέπει και μπορεί εύκολα να βελτιώσει,αφού και με αυτό το στοιχείο θα ολοκληρώσει την μέχρι στιγμής αψεγάδιαστη χρονιά.

Νικολά Ντιγκινί: Ανάμεσα στα μπακ,έβγαινε έξω να πάρει μπάλα και άνοιγε διαδρόμους.Συμμετοχή και ασίστ στο γκολ και αρκετές προσπάθειες για να σκοράρει που δυστυχώς δεν είχαν θετική κατάληξη.

Γιάννης Γιαννιώτας: Πέρασε στον αγώνα και συνέχισε το έργο του Παπουνασβίλι,δίνοντας επιπλέον ξεκούραστα πόδια και καθαρό μυαλό.Βοήθησε πολύ και αυτός.

Φλορεντίν Ματέι: Αγωνίστηκε σαν “8αρι” με το μυαλο να παίρνει μπάλα και να οργανώνει από το δικό μας μισο.Κάλυψε και αμυντικά την θέση κλείνοντας χώρους.

Ντζόρτζε Ντένιτς: Πέρασε στο τέλος για να πιέσει την μπάλα στα τελευταία λεπτά,να γεμίσει το κέντρο και να κλείσει χώρους.Έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του.

Πέτρος Ψύχας: Πέρασε σαν αριστερό μπακ σε ακόμη ένα ιδιαίτερο αγώνα και έπαιξε πολύ σωστά την θέση.

Προπονητής: Έβγαλε την ομάδα με 4-2-3-1 κρατώντας την μπάλα και βάζοντας πίεση από τον πρώτο λεπτό.Δεν βρήκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο αν και είχε τις ευκαιρίες.Αποσυντονίστηκε η ομάδα μετά την φάση του πέναλτι,αλλά βρήκε γρήγορα τα πόδια της και συνέχισε το επιθετικό γαιτανάκι.
Στο δεύτερο έβαλε τον φρέσκο Γιαννιώτα και ρίσκαρε αφήνοντας τον Μάρκοβιτς μόνο σαν αμυντικό χαφ,περνώντας τον Ματέι δίπλα του.Συνέχισε να κρατά μπάλα για λίγο.Μετά το 80 άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2 γεμίζοντας το κέντρο με Ντένιτς και τον Ψύχα σαν αριστερό μπακ.Είχε κάποια σουτ ο αντίπαλος που ευτυχώς δεν στοίχησαν.Μπορεί ο ίδιος να δήλωσε πως αυτό που χάσαμε με Σαλαμίνα,θα μας το επιστρέψει το ποδόσφαιρο,όμως αυτά ισχύουν στο “πραγματικό” ποδόσφαιρο και αν φαίνεται λογικό η προσπάθεια διατήρησης της νίκης μετά το 80,καλό θα ήταν οι φάσεις να γίνονται γκολ απο πριν,να βγαίνουν αντεπιθέσεις πιο συχνά και να κρατά πιο πολύ την μπάλα,αφου σε αυτό το “ποδόσφαιρο” της Κύπρου παρεμβαίνουν κι άλλα στοιχεία.

Comments
To Top