ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απόδοση τους κόντρα στην Ομόνοια

Την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα δέχτηκε η ομάδα μας στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Ομόνοια.

Αν και ο Ντιγκινί σκόραρε νωρίς και έδωσε προβάδισμα στο 2΄στον Απόλλωνα, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια.

Πάμε να δούμε την απόδοσή τους στον χθεσινό αγώνα:

Γράφει ο Νίκος Ανδρονίκου

Δημήτρης Δημητρίου: Δέχτηκε δύο “ψυχρά” γκολ θα έλεγα, από μια φάση που ο αντίπαλος την κυνήγησε και από ένα αυτογκόλ.

Ζοάο Πέδρο: Είχε στην πλευρά του τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο και ενώ πήγε καλά από τις ελάχιστες προσπάθειες του αντιπάλου, ήρθαν τα γκολ. Επιθετικά βρήκε χώρο αλλά δεν είχε καλές τελικές ή τουλάχιστον οι πλείστες δεν ήταν.

Γιώργος Βασιλείου: Δεν κινδύνεψε πολύ από την πλευρά του.Έκανε σωστό,μετρημένο παιχνίδι και κυρίως ήρεμο.

Έκτορ Γιούστε: Ήταν αρκετά καλός,έκοψε πολλές προσπάθειες του αντιπάλου και κάλυψε σωστά τον χώρο.

Αττίλα Σάλαι: Και ο νεαρός Ούγγρος ήταν αρκετά καλός,σωστός τακτικά,δεν άφησε μπάλες να περάσουν και βοήθησε και αριστερά.

Φάνος Κατελάρης: Με καταλυτικές επεμβάσεις στο αμυντικό κομμάτι, γέμισε τον χώρο μπροστά από την άμυνα και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση δίνοντας έμφαση στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ντζόρτζε Ντένιτς: Παρατεταμένο ντεφορμάρισμα από τον Σέρβο που δεν έδωσε βοήθειες οργανωτικά και απλά κράτησε την θέση του τακτικά. Χρειάζεται να ανέβει.

Ιωάννης Πίττας: Μπήκε δυνατά, ήταν μέσα στο γκολ και έκανε ακόμη ένα δύο σουτ. Στο δεύτερο όμως χάθηκε.

Γιάννης Γιαννιώτας: Βρήκε χώρο μπροστά, δεν είχε όμως καλές τελικές και είχε και το μυαλό του στις βοήθειες όταν αμυνόταν η ομάδα.

Νίκολα Ντιγκινί: Σκόραρε νωρίς, ήταν μέσα στις φάσεις που φτιάξαμε και έδινε και βοήθεια στις αλληλοκαλύψεις.

Μπακαλί Νταμπο: Δημιούργησε χώρους,έπαιξε με την μπάλα,δημιούργησε προυποθέσεις ευκαιριών αλλά όχι κλάσσικες ευκαιρίες.Θα ανέβει κι άλλο αφού έδειξε πως χρειάζεται χρόνο.

Χαράλαμπος Κυριάκου: Μπήκε όταν χρειαζόμασταν γκολ,προσπάθησε να δημιουργήσει αλλά ο αντίπαλος είχε κλείσει τους χώρους.

Τσάρλισον Μπέντσοπ: Είναι φανερό πως δεν είναι στο φεγγάρι του. Χρειάζεται χρόνο και γκολ για να ανέβει.

Σέρτζ Γκακπέ: Δεν μπορεί να κριθεί.

Προπονητής: Προτίμησε το 4-4-2,μπαίνοντας δυνατά και βάζοντας γκολ. Συνέχισε τον αιφνιδιασμό αλλά δεν πέτυχε δεύτερο. Όταν ανέβηκε ο αντίπαλος έδωσε χώρο αλλά δέχτηκε γρήγορα την ισοφάριση.Προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στο δεύτερο αλλά η μπάλα δεν μας έκανε το χατίρι.Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, η στιγμή του αντιπάλου έγινε γκολ και βρέθηκε να κυνηγά, χωρίς όμως να αντιδράσει ουσιαστικά λόγω και των ελάχιστων επιλογών. Ίσως θα μπορούσε να αγωνιστεί και ο Ψύχας. Πολύ καλό παιχνίδι τακτικά,με μαζεμένες γραμμές που δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να βγάλει στην πλάτη της άμυνας τους επιθετικούς. Το επόμενο στοίχημα ήταν ο αριστερός μπακ που περιορίστηκε αλλά στις ελάχιστες στιγμές που βρήκε έκανε την ζημιά.(Ίσως στο επόμενο παιχνίδι,η δύναμη τους,να πρέπει να γίνει ο δούρειος ίππος της δικής μας νίκης, χτυπώντας στα κενά που αφήνει το ανέβασμά του.)Σε πολλές αναλύσεις διαβάζω πως ο Απόλλωνας είναι επιθετική ομάδα και όποτε προσπαθεί να διαχειριστεί παιχνίδι,το χάνει ή ισοφαρίζεται. Δυστυχώς ή ευτυχώς για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι, να μαθεις εκτός από το να σκοράρεις, να αμύνεσαι με ψυχραιμία και με τρόπο που ο άλλος δεν θα πιστεύει στην επιστροφή. Αν αυτό το μάθουμε μέσα από απώλειες ή όχι δεν το γνωρίζω αλλά το σίγουρο είναι πως πρέπει να γίνει.

Comments
To Top