ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πετράκης: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ»

Δείτε live την παρουσίαση του νέου τεχνικού της ομάδας μας Γιάννη Πετράκη.

Στο πάνελ ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου Φανούριος Κωνσταντίνου.


Αρχικά το λόγο πήρε ο Νίκος Κίρζης ο οποίος ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σωφρόνη Αυγουστή που έδωσε τα πάντα για αυτήν την ομάδα. Λίγοι έχουν δώσει αυτά που έδωσε αυτός στον Απόλλωνα. Σήμερα αρχίζει μία καινούργια μέρα με τον Γιάννη Πετράκη. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο διακατέχει η σοβαρότητα. Ξέρει πολύ καλά που ήρθε και γιατί ήρθε. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί συμφωνήσαμε πως τα κύρια συστατικά για να πετύχουμε τον στόχο μας, το πρωτάθλημα, είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά όλοι μαζί».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης είπε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Για τις πολλές και ωραίες στιγμές που ζήσαμε. Ιδιαίτερα τους κ. Τορναρίτη, Σεραφείμ, Παπαγεωργίου και Μαυρομάτη. Την δεδομενη χρονικη στιγμη θεώρησα ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Με μεγάλο σεβασμό και στις δύο πλευρές. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, σε ένα σωματείο με άλλο επίπεδο οργανωσης».

Για τη νέα του ομάδα και τη φιλοσοφία του: «Στη ζωή μου, όπου και να βρίσκομαι, όποιος και να είναι ο στόχος, όλα γίνονται όταν κερδίζεις στόχους κάθε μέρα. Να γίνουμε ομάδα με σκληρή δουλειά, να βελτιωνόμαστε και να είναι ορατό κάθε Κυριακή. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό επακόλουθο. Να είμαστε συνεπείς στην καθημερινότητα. Όλα τα άλλα είναι θέμα δουλειάς. Ο Απόλλωνας θέλει να πάρει το πρωτάθλημα εδώ και 10 χρόνια. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε την διαφορά. Αυτή είναι η διαδικασία».

Για το αν ο Απόλλωνας μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν υπάρχει χρόνος και μέτρο. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ. Δεν θέλω να λέω πολλά, να βλέπουμε πράξεις».

Για τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες και την αντίδραση από πλευράς Τορναρίτη: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω και κάνω. Τήρησα το πρωτόκολλο. Σέβομαι την άλλη πλευρά, προκλήθηκε ναι αναστάτωση, αλλά δεν θέλαμε να γίνει. Επικοινωνούσα και ήμουν σωστός και με τις δυο πλευρές».

Για το αν υπάρχουν οικονομικές κι άλλες εκκρεμότητες με τον Ολυμπιακό: «Κανένα σχόλιο».

Για το αν εντόπισε αδυναμίες στην ομάδα: «Είναι νωρίς ακόμα. Χρειάζεται υπομονή. Κάθε πράγμα στην ώρα του».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Είχα πει και παλιά ότι θεωρώ πως είναι πολύ καλή ομάδα».

Ερωτήσεις προς το Νίκο Κίρζη:

Για τον Σωφρόνη: «Μετά από τέσσερα χρόνια, φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν εξελισσόμασταν. Υπήρχε διάσταση απόψεων πάνω σε σοβαρά ποδοσφαιρικά θέματα. Σε μια οικογένεια, όταν διαφωνούν οι δύο γονείς, την πληρώνουν τα παιδιά. Τα παιδιά, είναι η ομάδα. Είπαμε πως είναι το καλύτερο να χωρίσουμε, έτσι φιλικά, ώστε να μην επηρεαστεί η ομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ, ήταν θέματα ποδοσφαιρικά».

Για τις κατηγορίες του Τορναρίτη: «Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο. Να μπω σε αυτό τον διάλογο. Δεν μου το επιτρέπει η μόρφωση και ο χαρακτήρας μου. Πρέπει να πω, γιατί είμαι υπόλογος μόνο στον κόσμο του Απόλλωνα, πως όπως ενεργεί η διοίκηση τα τελευταία χρόνια, έτσι ενεργήσαμε και τώρα. Με τον σωστό και νόμιμο τρόπο. Όταν καταλήξαμε πως ο Πετράκης είναι ο κατάλληλος, πήρα τηλέφωνο τον Σεραφείμ και τον ενημέρωσα πως μας ενδιαφέρει, πως είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε. Ο όρος υπήρχε στο συμβόλαιο και αντίστροφα. Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός ήθελε να διώξει τον προπονητή θα έπρεπε να πληρώσει αυτό το ποσό. Από’ κει και πέρα, δεν θέλω να σχολιάσω τι ακολούθησε. Κάποιοι παράγοντες ή ομάδες, δεν αντιλαμβάνονται όταν υπογράφουν, ότι δεν είναι αλα καρτ και δεν αποφασίζουν όταν τους βολεύει ή όχι. Δεν φταίει ο Απόλλωνας ούτε εγώ, αν η συμφωνία με τον Πετράκη, επέτρεπε στον Απόλλωνα να ενεργήσει με την νόμιμη οδό. Επίσης επειδή γράφτηκε για αντιπαράθεση στο Zoom των προέδρων, θέλω να σημειώσω πως μόλις άρχισε η συνάντηση των προέδρων, άρχισε η ο κύριος Τορναρίτης και εγώ αποχώρησα αμέσως. Δεν μου το επιτρέπει η μόρφωση και ο χαρακτήρας μου».

Για το γεγονός πως και αρκετοί φίλοι του Απόλλωνα διερωτώνται αν δεν υπήρχε άλλος προπονητής και έπρεπε να πάρει προπονητή άλλης ομάδας: «Όταν πήραμε την απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον Σωφρόνη καταλήξαμε στον κύριο Πετράκη. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Και εμάς πριν δυο χρόνια σαν καθόμασταν καλό Φεβρουάριο υπήρχε πρόταση για τον Μάγκλιτσα, είχε τη ρήτρα που πλήρωσε η ομάδα της Κίνας και μείναμε χωρίς αυτόν λίγο πριν μπούμε στα play off. Δεν υπήρχε άλλος επιθετικός. Έτσι είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο».

Για τον Ντένιτς και αν θα εξασκηθεί η όψιον αγοράς: «Θα εξασκήσουμε την οψιόν. Ο νέος προπονητής χθες ήρθε, ακόμα δεν κάναμε αυτή την συζήτηση. Η πρόθεση μας είναι αυτή. Ο άρχοντας όμως είναι ο Πετράκης».

Comments
To Top