ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μια πολύ φιλική συμβουλή Σωφρονη»

Μια συμβουλή προς τον Σοφρώνη και όλους στον Απόλλωνα ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Άννινος Σοφρωνίου, έφορος της ομάδας μας στην δεκαετία του 90 και πλέον πρόεδρος των παλαίμαχων. Εξέφρασε απόψεις για το αγωνιστικό αλλά και για το χτίσιμο της ομάδας. 

Αναλυτικά:

«Είναι με κάποια επιφύλαξη πού γράφω αυτό το σχόλιο γιατί ίσως να θίξω πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν έχω κακοπροαιρετη κριτική διάθεση. Αντίθετα πιστεύω πως η εμπειρία μου και οι απόψεις μου μπορεί να βοηθήσουν.

Σωφρονη είναι φανερό πως ή ομάδα μας εκτός από το παιχνίδι με τον Ερμή παραπαίει. Σ αυτό έχεις κι εσύ, αν όχι όλη, την δική σου ευθύνη. Πριν από την έναρξη τού πρωταθλήματος δήλωσες όπως πάντα βιαστικός πώς η ομάδα θα ήταν καλύτερη από αυτήν του 2017. Καμμιά σχέση. Μακάρι να ήταν η ίδια. Σκέψου μόνο εκτός από την άμυνα πού έχουμε και σήμερα, αλλά κατά τρία χρόνια νεότερους, πόσες ποιοτικές επιλογές είχες από το κέντρο και μπροστά. Εξάλλου ένας παίκτης, μία ομάδα, ένας προπονητής, ένα Δ. Σ κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος όταν στο τέλος γίνει ή σούμα. Αυτή η υπερομαδα ήταν δημιούργημα δικό σου. Την διαχειρίστηκες σωστά με ένα σύστημα 4_3_3 και 4_4_2. Η ομάδα έβγαζε αζινες και εσύ ήσουν ο προπονητής της Κύπρου. Αν χάθηκε το πρωτάθλημα δεν ήταν ευθύνη δική σου. Πιστεύω ότι κάπου εκεί προδόθηκες.

Σιγά σιγά άρχισες να αποδομεις ο ίδιος τον εαυτό σου. Άλλαξες την φιλοσοφία σου, μπλέχτηκες με συστήματα και τακτικές που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν γιατί οι παίκτες που είχες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν.

Είναι καιρός να μάθουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Η εμπειρία σε μιαν ομάδα είναι απαραίτητη. Τα ΝΕΙΑΤΑ όμως; Πρέπει να σταματήσουμε να εισάγουμε ληγμένα προϊόντα. Παίκτες που ΉΤΑΝ καλοί με τις ομάδες τους. Θέλουμε παίκτες που θα είναι ΚΑΛΟΙ για την ομάδα μας. Να είναι ποιοτικοί, να έχουν μέλλον, να έχουν όρεξη για μπάλα και όχι τουρίστες. Τέτοιοι υπάρχουν και σε Κυπριακές ομάδες φτάνει να έχεις μάτι και να αξιολογείς σωστά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΉΜΕΡΑ! Η ομάδα είναι ψηλά στη βαθμολογία. Ας πούμε ότι δεν χάθηκε τίποτα. Χρειάζεται βελτίωση της απόδοσης. Τώρα με την διακοπή είναι ευκαιρία να επαναξιολογηθεί σωστά το υπάρχον υλικό. Να αποφασίσεις ποιος παίκτης μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα σε συγκεκριμένη θέση γιατί κακά τα ψέματα ο κάθε παίκτης έχει τη θέση που μπορεί να αποδώσει καλύτερα και να προσφέρει περισσότερα. Η φιλοσοφία του πολυθεσίτη ποδοσφαιριστή αποδεικνύεται μπούμερανγκ.

Μια πολύ φιλική συμβουλή Σωφρονη. Το ποδόσφαιρο όταν το βλέπεις σαν απλή αριθμητική ( 1 + 1 = 2) λύνεις πολλά προβλήματα. Όταν το βλέπεις σαν ανώτερα μαθηματικά τότε δημιουργείς προβλήματα. Γι αυτό εάν και εφόσον θα είσαι εκεί, πού σού το εύχομαι ολόψυχα, άρχισε να προγραμματίζεσαι. Κάνε κάτι απλό, δύο παίκτες καλούς και με προοπτική για κάθε θέση. Όχι ληγμένους».

Comments
To Top