ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προειδοποιεί ο Αθλητικός Δικαστής

Μέσω γραπτής ανακοίνωσής του, ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, τονίζει στα Σωματεία την ανάγκη πιστής εφαρμογής του Πρωτοκόλλου διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων λόγω της Πανδημίας του COVID-19, προειδοποιώντας πως, είναι η τελευταία φορά που δεν θα επιβληθούν ποινές, πέραν της επίπληξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθλητικού Δικαστή:

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν παραπεμφθεί ενώπιον μου αρκετές υποθέσεις που αφορούν τη παραβίαση διατάξεων του πρωτοκόλλου διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων (ένεκα πανδημίας) σε όλα τα Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Ήδη, σύμφωνα και με ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα COVID-19 έχουν ήδη πλήξει και το χώρο του ποδοσφαίρου.

Το υφιστάμενο πρωτόκολλο που αφορά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΚΟΠ είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους σε πλήρη συνεννόηση με την ΚΟΠ.

Είναι καθήκον όλων να διαφυλάξουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών και όλων των υπολοίπων προσώπων που ασχολούνται με το άθλημα του ποδοσφαίρου, με την πιστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου.

Από τις παραπομπές υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον μου διαπιστώνεται ότι δυστυχώς παρατηρείται συστηματική παραβίαση του πρωτοκόλλου με όλα τα αρνητικά αποτελέσματα. Ειδικότερα παρατηρείται παραβίαση του πρωτοκόλλου κατά την επίτευξη τερμάτων και των ομαδικών πανηγυρισμών και εναγκαλισμών που ακολουθουν.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το θέμα της εφαρμογής του πρωτοκόλλου είναι υψίστης σημασίας για όλους εάν θέλουμε τα πρωταθλήματα να συνεχίσουν να διεξάγονται.

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα όλοι όσοι είχαν παραπεμφθεί τους είχε επιβληθεί η ποινή της επίπληξης σε μια ύστατη προσπάθεια ενημέρωσης όλων για την πιστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου.

Παρόλο που έχουν παραπεμφθεί ενώπιον μου και νέες υποθέσεις (ευτυχώς περιορισμένες), για τελευταία φορά δεν θα προχωρήσω στην επιβολή ποινών, πέραν της επίπληξης, με την ελπίδα πλήρους εφαρμογής του πρωτοκόλλου.

Σε περίπτωση όμως που διαπιστώσω ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση, τότε θα είμαι αναγκασμένος να ενεργοποιήσω τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς της ΚΟΠ με την επιβολή αποτρεπτικών ποινών σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας του COVID-19 στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Αριστοτέλης Βρυωνίδης
Αθλητικός Δικαστής ΚΟΠ
27/10/2020

Comments
To Top