ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γι’ αυτό ο Απόλλωνας είναι #morethanfootball

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εβδομάδων δράσης του προγράμματος #Morethanfootball το οποίο αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία της οργάνωσης EFDN (European Football for Development Network) και διήρκησε την περίοδο 15/9/2020-11/10/2020, ο Απόλλωνας παρουσιάζει οπτικοακουστικό υλικό από τη διαχρονική του προσφορά και ενέργειες σε ότι αφορά την κοινωνική του δράση όλα αυτά τα χρόνια.

O Απόλλωνας δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο κι αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται μέσα από την ιστορία του συλλόγου και την πολυδιάστατη συνεισφορά του σε εθνικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς και άλλους τομείς οι οποίοι απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία μας.

Από το 2005 η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο έχει επικεντρωθεί με συνέπεια και συνέχεια, σε εκστρατείες που αφορούν κοινωνικά προβλήματα, με έμφαση τον ρατσισμό και τη βία στα γήπεδα, ενώ παράλληλα διεξάγονται δεκάδες επιμέρους εκστρατείες και ενέργειες για άλλους κοινωφελή σκοπούς.

H ομάδα μας ήταν η πρώτη στα χρονικά του Κυπριακού αθλητισμού, η οποία οργάνωσε αντιρατσιστική καμπάνια αποδεικνύοντας ότι το ποδόσφαιρο διαδραματίζει τεράστιο ρόλο σε αυτά τα θέματα προάγοντας ταυτόχρονα την ισότητα. Μία εκστρατεία η οποία δεν είχε να κάνει μόνο με τους αγωνιστικούς χώρους, αφού ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δυστυχώς είναι κάτι που γενικότερα ταλανίζει την κοινωνία μας και όχι μόνο τον αθλητισμό.

Επίσης, ο Απόλλωνας συμμετείχε σε δεκάδες καμπάνιες οι οποίες αφορούσαν την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη βία στα γήπεδα και την οικογένεια, κατά του σχολικού εκφοβισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος ή κι ακόμη τη δωρεά οργάνων.

Γι’ αυτό το λόγο έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται δεκάδες επισκέψεις κάθε χρόνο σε σχολεία, ιδρύματα και νοσοκομεία, με αντιπροσωπεία της διοίκησης και της ποδοσφαιρικής ομάδας να δίνει το παρόν της, ενώ υπήρξε ενεργή συμμετοχή σε διάφορα σεμινάρια, διαλέξεις και συνέδρια όπου κλήθηκε να παρευρεθεί.

Ταυτόχρονα, η δράση του Απόλλωνα επεκτάθηκε και στην οργάνωση και διεξαγωγή φιλανθρωπικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με κοινωφελή ιδρύματα και οργανισμούς με στόχο την οικονομική υποστήριξή τους.

Επιστέγασμα και αποκορύφωμα όλων των ενεργειών της Εταιρείας αποτελεί το πρόγραμμα του EFDN “Welcome Through Football” στο οποίο συμμετέχει η ομάδα μας και έχει ως στόχο τη φιλοξενία και την προσαρμογή των παιδιών προσφύγων στην κοινωνία του τόπου μέσω του ποδοσφαίρου.

Ο Απόλλωνας στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων, απέδειξε ότι δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος αλλά κάτι περισσότερο από ποδόσφαιρο.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Ποδόσφαιρο

Comments
To Top