ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάλαϊ: «Με βοηθάει σε αυτό και ο Απόλλωνας, χρωστώ πολλά στον πατέρα μου»

Δηλώσεις στην ουγγρική ιστοσελίδα nemzetisport.hu παραχώρησε ο διεθνής με την Ουγγαρία αμτυντικός της ομάδα μας, Αττίλα Σάλαϊ .

«Φυσικά, τα καλά λόγια του προπονητή είναι καλά. Πάντα πίστευα ότι σε κάποια στιγμή η Εθνική θα υπολόγιζε και σε μένα, ο στόχος μου ήταν η συνεχής βελτίωση. Ο πατέρας μου που δούλεψε ως προπονητής σε ακαδημίες, με καθοδηγούσε από παιδί και του χρωστώ πάρα πολλά για τον τρόπο που με χειρίστηκε όταν ήμουν μαθητής. Φυσικά και εγώ δούλεψα πάρα πολύ σκληρά μέχρι σήμερα, γιατί ξέρω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής. Δίνω μεγάλη σημασία στην βελτίωση της φυσικής μου σωματικής μου διάπλασης, της αντοχής μου αλλά και στην τεχνική. Ευτυχώς με βοηθούν σε αυτό και ο Απόλλωνας αλλά και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Εάν δεν ήταν όμως η στήριξη της οικογένειας μου, δύσκολα θα βρισκόμουν εδώ. Όχι μόνο ο πατέρας μου αλλά και η μητέρα μου και η σύντροφος μου με βοήθησαν», λέει.

Για τα παιχνίδια με Βουλγαρία και Σερβία: «Στις δύο αναμετρήσεις, παίξαμε ως ομάδα ενωμένη, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο στα δύσκολα και είχαμε μεγάλη θέληση για νίκη. Δεν παίξαμε ακριβώς όπως θέλαμε με τους Βούλγαρους όμως το θέλαμε τόσο πολύ που δεν θα μπορούσε να γινόταν αλλιώς. Παίξαμε κάτω από μεγάλη πίεση, ξέραμε ποιο ήταν το διακύβευμα σε εκείνο το ματς στη Σόφια, όμως λίγες μέρες μετά αντιμετωπίσαμε παίκτες από κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Ήμασταν σταθεροί στο Βελιγράδι, από τους επιθετικούς μέχρι τους αμυντικούς, η επίθεση δούλεψε καλά και βάλαμε πίεση. Τα καταφέραμε με τους Σέρβους με μια τακτική που χρειάζεται πολλή ενέργεια».

Για την ευκαιρία που έχασε με την Σερβία: «Δέχθηκα μια εξαιρετική πάσα από τον Μπότκα και όπως το έφερε η φάση έτρεξα προς το τέρμα και πήδηξα πιο ψηλά από τον αμυντικό. Τώρα που το είδα ξέρω ότι έπρεπε να δοκιμάσω να την στείλω στο δεύτερο δοκάρι και σίγουρα την επόμενη φορά θα διαλέξω την καλύτερη επιλογή».

Για την βοήθεια που παίρνει από πιο έμπειρους συμπαίκτες του: «Ήταν εύκολο να προσαρμοστώ, όλοι βοήθησαν. Άνταμ Σάλαϊ, Νεμάνια Νίκολιτς, Πέτερ Γκουλάσι και Γουίλι Ορμπάν βοήθησαν πολύ, ειδικά ο αμυντικός της Λειψίας. Η μεγαλύτερη μας δύναμη είναι ότι ο καθένας μπορεί να βασιστεί σε όλους».

Comments
To Top