ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτος βαθμός για την Εθνική με ΜVP τον Δημητρίου!

Η Εθνική Κύπρου πήρε τον πρώτο της βαθμό στο Nations League καθώς εξήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με το Αζερμπαϊτζάν σε αγώνα που έγινε στο ουδέτερο Ελμπασάν Αρένα στην Αλβανία.

Η ομάδα του Γιόχαν Βάλεμ παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις και προσπάθησε να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι οι Αζέροι και χρειάστηκε να αποκρούσει πέναλτι ο Δημητρίου, ενώ είχε και άλλες καλές επεμβάσεις, για να παραμείνει απαραβίαστη η εστία της Εθνικής.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας δέχθηκε πίεση μετά το 20λεπτο και χρειάστηκε να δείξει την κλάση του ο Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος είχε θετική παρουσία κάτω από τα δοκάρια.

Ο 21χρονος διεθνής τερματοφύλακας είχε καθοριστικές αποκρούσεις σε 3-4 φάσεις, κυρίως στην εκτέλεση πέναλτι του Γκαράγε στο 27′, όπου έπεσε στην σωστή γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Η Εθνική μας ήταν σχετικά ακίνδυνη επιθετικά, καθώς δεν έκανε κάποια καλή ευκαιρία πέραν από του σουτ του Τζιωνή από το ύψος της περιοχής που πέρασε ψηλά έξω στο 12ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο, με την Εθνική μας να παρουσιάζει θέληση για να σκοράρει. Στο 62′ ο Πίττας έκανε τη σέντρα στη περιοχή και ο Αντωνίου με ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 76′ νέα καλή στιγμή για την Εθνική μας με τον Πίττα να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Μαγκομεντιαλίγεφ, Χουσέινοφ, Μπαντάλοφ, Μουσταφαζάντε (70΄ Σεϊντίγεφ), Κρίβοτσουκ, Ιμπραχίμλι (57΄ Ντινίγεφ), Γκαράγεφ, Μουσταφάγεφ, Σαλάχλι (57΄ Αλασκάροφ), Σαντίκοφ (70΄ Χατζίγεφ), Σειντάεφ (81΄ Χορμπάνι).

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Καρώ, Γουίλερ, Αντωνίου, Λαίφης, Χάμπος (46΄ Ζαχαρίου), Αρτυματάς, Τζιωνής (80΄ Κούσουλος), Κάστανος, Χριστοφή (69΄ Λοίζου), Σωτηρίου (18΄ Πίττας).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κρίβοτσουκ/Καρώ, Χάμπος, Λοίζου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φραν Γιόβιτς (Κροατία)
Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: Ίβιτσα Μόντριτς (Κροατία)
Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: Χίρβο Ράντιτς (Κροατία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Μάριο Ζέμπετς (Κροατία)

Comments
To Top