ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα επίθεση Γλυκή σε Παπαχαραλάμπους: «Να αποχωρήσει μόνος του»

Στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» μίλησε εκ των αντιπροέδρων του Απόλλωνα, Αντώνης Γλυκής, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις και στα  αιτήματα των κυανόλευκων, σχετικά με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Παράλληλα, τόνισε πως ο Απόλλωνας ζητά την παραίτηση του Ανδρέα  Παπαχαραλάμπους. Τέλος, ο Γλυκής σχολίασε και τις τοποθετήσεις του ανακριτή των υποθέσεων που ερευνώνται, Χάρη Σαββίδη, που παραχώρησε στον Active.

Αναλυτικά:

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. το απόγευμα της Τετάρτης: «Θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και να ζητάμε την παραίτηση του Παπαχαραλάμπους. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μας θυμώνουν και μας στενοχωρούν. Η ανακοίνωσή μας μιλά από μόνη της. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, πρέπει να αποχωρήσει από μόνος του καθώς υπέπεσε σε σοβαρότατα λάθη, σε δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν βοηθούν στην πρόοδο του ποδοσφαίρου. Τον άκουσα να λέει πως προσπαθεί να προστατεύσει τα δύο σωματεία. Εγώ αυτό δεν το αντιλήφθηκα. Δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις εδώ και 10 μέρες. Ούτε λίγο ούτε πολύ ότι συνωμοτήσαμε με την Ανόρθωση για να χειραγωγήσουμε τον αγώνα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή».

Για τις κινήσεις της Ανόρθωσης και την επόμενες ενέργειες του Απόλλων: «Δεν γνωρίζω τι θα κάνει η Ανόρθωση. Εμείς προτού αρχίσει το παιχνίδι με την Λεχ Πόζναν, ζητούσαμε την παραίτηση του Παπαχαραλάμπους. Και μέσω της χθεσινής μας ανακοίνωσης. Το τι θα πράξουμε ή τι άλλο πράξαμε, θα σας πω ότι καλυπτόμαστε από μια έρευνα που άρχισε. Εκπλήττομαι όταν άκουσα τον Σαββίδη χθες στην εκπομπή σας, έμεινα με ανοικτό το στόμα. Συγχαρητήρια σε εσάς γιατί φάνηκε από την συνομιλία πως γνωρίζεται τους νόμους. Υπάρχει υποχρέωση με βάση των νόμων, ότι θα πρέπει να υπάρχει εχεμύθεια. Δεν μπορεί να αποκαλύπτει οποιοδήποτε στοιχείο για την υπόθεση. Είναι απαράδεκτο και παράβαση του νόμου. Πρόκειται για τον ερευνόντα λειτουργό. Γνωρίζω ότι γνωρίζει πως δεν πρέπει να αποκαλύπτεται οποιοδήποτε στοιχείο. Είναι απαράδεκτο».

Και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω πως είμαι ο αρμόδιος να μιλήσω. Από μόνος του δίνει στοιχεία. Θα πρέπει να βάλετε όλα τα γεγονότα για να δείτε τι εντύπωση δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό. Μια ανύπαρκτη υπόθεση. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δημιουργούν ζημιά στο ποδόσφαιρο».

Για το αν υπάρχει πόρισμα ή ανακοίνωση: «Σε τέτοιου είδους έρευνες και για επίλυση προβλημάτων, ο Απόλλωνας δηλώνει πάντα παρών. Τους είπαμε πως θέτουμε τον εαυτό μας στην διάθεση τους. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ώστε να βγει το πόρισμα τους. Αλλά η έρευνα να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Πριν συλλέξουν στοιχεία βγαίνουν και δηλώνουν πως χειραγωγήθηκε το παιχνίδι. Ε αυτό δεν γίνεται. Αυτή η έρευνα έπρεπε να τελειώσει. Βγήκε και είπε πως κάποιοι δεν κατέθεσαν. Έπρεπε να βρεθούν τρόποι να καταθέσουν. Δημιουργούνται εντυπώσεις και αιωρούνται σκιές. Μιλάμε για την αξιοπρέπεια μας. Πρέπει να απαντήσουμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν. Τάχθηκε για να προστατεύσει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Εγώ δεν βλέπω πως γίνεται αυτό. Αντίθετα είμαστε με ένα μικρόφωνο στο στόμα και δημιουργούμε εντυπώσεις. Μίλησε για δημοσιογράφους στο payroll ομάδων. Έχουμε 10 δημοσιογράφους στο payroll μας (σ.σ. γέλια μετά από σχετική ερώτηση). Το κυπριακό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από σοβαρότατα προβλήματα, δεν χρειαζόμαστε άλλα».

Για το αν θα προκύψει συνάντηση με τον ΠτΔ: «Δεν έχω να επιβεβαιώσω οτιδήποτε. Δεν θα αφήσουμε αυτό το θέμα να πέσει στα χαμηλά. Έχουμε κατηγορηθεί αβάσιμα και αδικαιολόγητα. Δεν ξέρουμε γιατί έγινε αυτό το κακό. Αν έγινε από λάθος του Παπαχαραλάμπους να βγει να απολογηθεί ή να αποχωρήσει. Ο Νίκος Κίρζης και η διοίκηση δεν αφήνει μισές δουλειές. Δεν θα αφήσουμε τέτοιες κατηγορίες να αιωρούνται».

Για το αν ήρθε πρόταση για τον Σάλαϊ: «Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω».

Για το αγωνιστικό: «Ο Απόλλωνας έχει ταχθεί να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις. Σε εμένα στα δικά μου αυτιά η πρωτιά στην επίθεση, δεν ξέρω αν μου ακούγεται ωραίο. Όχι είναι πολύ νωρίς. Γίνεται εξαιρετική δουλειά στο Κολόσσι. Έχουν αυτοπεποίθηση και δύναμη για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Απογοητευτήκαμε που δεν μπήκαμε στους ομίλους, όμως η ομάδα προσπάθησε. Μην βγάζετε έξω τον κορωνοϊό κι άλλα ζητήματα. Θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσουμε από την θέση οδηγού, που είμαστε τώρα».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό: «Να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται όταν η ομάδα δεν παίζει καλά, και να την επικροτούν όταν παίζει καλά. Ακούμε τον κόσμο μας. Θέλω να τους διαβεβαιώσω πως όλοι έχουμε κοινό στόχο. Είναι απλά τα πράγματα».

Comments
To Top