ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σωφρόνης για Σαμπουρτάλο,απουσίες και Λάρσον

Συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής αναμέτρησης της ομάδας με αντίπαλο την Σαμπουρτάλο παραχώρησε ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Σωφρόνης Αυγουστή

Για το παιχνίδι με την Σαμπουρτάλο: «Ξεκινά η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, με διαφορετικό τρόπο φέτος. Έχουμε προετοιμαστεί, οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι μονός ο αγώνας και δύσκολο το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, δεν έχει περιθώρια λάθους. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που την είδαμε σε αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημά της. Παίζει σαν σύνολο. Έχουμε προετοιμαστεί να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο λεπτό, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι για να κερδίσουμε και να περάσουμε. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Εύχομαι να καταφέρουμε να πάμε μέχρι το τέλος και να υλοποιήσουμε τον δύσκολο στόχο της εισόδου στους ομίλους. Πρέπει να μπει έτοιμη η ομάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους».

Για τις απουσίες: «Αυτοί που έλειψαν με τη Δόξα είναι σε καλό δρόμο. Μπένσοπ και Αγκίρε μπήκαν με την ομάδα. Θα δούμε πόσο καλά είναι και αν μπορούν να μας βοηθήσουν αύριο». 

Για την ετοιμότητα του Απόλλωνα τόσο από πλευράς προετοιμασίας όσο και ψυχολογικά: «Έγινε πολύ καλή προετοιμασία. Όλα πήγαν εξαιρετικά. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε, την τελευταία εβδομάδα βγήκαν θέματα. Αυτά είναι παιχνίδια για μεγάλους ποδοσφαιριστές. Είναι αξέχαστα, μένουν για πάντα στο μυαλό κάθε ποδοσφαιριστή. Οι ποδοσφαιριστές είναι 100% έτοιμοι ψυχολογικά. Μπορεί να θέλουμε χρόνο μετά τη μεγάλη αποχή, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια μπαίνει στο μυαλό το τι έπραξαν οι παίκτες τα προηγούμενα χρόνια».

Για την ιδιαιτερότητα του μονού αγώνα: «Είναι το ίδιο πράγμα για όλους τους αντιπάλους. Είναι ένα παιχνίδι με μοναδικό στόχο να περάσεις. Είδαμε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για την Ομόνοια, χωρίς αγώνες στα πόδια της. Σημασία έχει πώς να περάσεις. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό θα επιδιώξουμε».

Για τους Πέδρο και Βασιλείου: «Θα είναι εκτός στο αυριανό παιχνίδι».

Για την απόκτηση του Λάρσον και τα μεταγραφικά: «Μας ενδιέφερε από την αρχή. Ήταν δύσκολη περίπτωση. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση. Ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο της ομάδας, θα μας δώσει ποιότητα και ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Τον γνωρίζουμε πολύ καλά από την Ελλάδα. Όλες οι κυπριακές ομάδες προσπαθούν να κλείσουν κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές για να δώσουν ποιότητα. Έτσι κι εμείς. Είναι θετική η διακοπή, θα τον έχουμε μαζί μας με την επανέναρξη. Στην πορεία, αν δούμε ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα κάποιες κινήσεις, θα προχωρήσουμε».

Για τον Χάμπο Κυριάκου: «Την τελευταία εβδομάδα κάνει κανονικά προπονήσεις με το σύνολο. Θα είναι στην αποστολή».

Για το κατά πόσον υπάρχουν νεαροί παίκτες στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας: «Για να βάλει χθες τον νεαρό του ΠΑΟΚ ο προπονητής πρέπει να έβγαζε μάτια και το δείξει στον αγωνιστικό χώρο. Έκανε τέλειο παιχνίδι. Μακάρι να έχουμε και στις δικές μας ομάδες τέτοιους παίκτες».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Βαλεντίν Ρομπέρζ, που ανέφερε τα εξής: «Ξεκινά η διοργάνωση, με διαφορετικό τρόπο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι ένα 90λεπτο χωρίς τους οπαδούς μας. Υπόσχομαι ότι θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

Παρών στη διάσκεψη ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Φανούριος Κωνσταντίνου, που αναφέρθηκε στα τεστ κορωνοϊού από τα οποία πέρασε η ομάδα: «Το τεστ δεν έγινε γιατί βρέθηκε κρούσμα στη Δόξα. Είναι βάσει του τι προνοεί το πρωτόκολλο πριν τον ευρωπαϊκό αγώνα. Τα αποτελέσματα θα βγουν σύντομα».

Comments
To Top