ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Το έγραφε στη μπλούζα του. Απελευθέρωση η μόνη λύση!»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων Απόλλων 1982 αναφέρεται στην σημερινή μαύρη επέτειο από την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ από τους τούρκους.

Αναλυτικά:

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου του 1996 δολοφονείται άνανδρα και με πολύ βάρβαρο τρόπο από τους τούρκους «γκρίζους λύκους» ο Τάσος Ισαάκ.

Ο Τάσος, κατά την προσπάθειά του, να βοηθήσει έναν άλλο συμπατριώτη μας, τον οποίο και χτυπούσαν οι τούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Τότε ήταν που γύρω του μαζεύτηκαν λυσσασμένοι τούρκοι που άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα με πέτρες ρόπαλα και λοστούς. Μετά από λίγο ο Τάσος άφησε τη τελευταία του πνοή εκεί. Στη γη που λάτρεψε και δεν άντεχε να βλέπει σκλαβωμένη. Tο άψυχο κορμί του Tάσου μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Παραλιμνίου όπου τρεις μέρες αργότερα έγινε η κηδεία.

Τους τελευταίους μήνες ειδικότερα και εν μέσω το θερμών εξελίξεων που διαδραματίζονται στη Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, κάθε Έλληνας Κύπριος οφείλει να φέρει στη θύμησή του, τη θυσία του Εθνομάρτυρα Τάσου Ισαάκ. Να τον βλέπει με δέος και να παραδειγματίζεται από την ανιδιοτελή αγάπη που έφερε για τη πατρίδα του. Να είναι έτοιμος να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του Έθνους απέναντι σε κάθε πρόκληση και απειλή. Πρότυπα της νεολαίας πρέπει να είναι ήρωες όπως ο Τάσος Ισαάκ και όχι το κάθε τσουτσέκι στα ΜΚΔ.

«Αν είχα χίλιους σαν και δαύτον. Τέτοιους άντρες θέλω. Είσαι δυνατός και παλικάρι, 30 Τάσους να είχε η Κύπρος, δεν θα τολμούσε να πατήσει ούτε ένας Τούρκος σε τούτο το νησί»

Είπε κάποτε ο διοικητής του τότε 18χρονου Τάσου Ισαάκ. Κι ιστορία τον δικαίωσε.

«Το έγραφε στη μπλούζα του. Απελευθέρωση η μόνη λύση!»

ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Comments
To Top