ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η ιερή γαλανόλευκη να δεσπόζει απ’ άκρη σ’ άκρη της χιλιοβασανισμένης αυτής πατρίδας»

Ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ για την μαύρη επέτειο της εισβολής.

Ξημέρωσε και φέτος η αποφράδα τούτη μέρα της 20ης Ιουλίου, και μας βρήκε για τεσσαρακοστό έκτο χρόνο με μισή πατρίδα, και με βαρύ πόνο στη καρδιά.

Από νωρίς ήχησαν οι σειρήνες, ξύπνησαν οι μνήμες και ο Κυπριακός Ελληνισμός βυθίστηκε ξανά στο πένθος της ανείπωτης αυτής τραγωδίας του 1974. Της παράνομης εισβολής του τουρκικού Αττίλα στα εδάφη της Ελληνικής Κύπρου μας κατά την εκτέλεση του πρώτου μέρους του σχεδίου κατάληψης και εκτουρκισμού που βάφτισαν ως «ειρηνευτική αποστολή».

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, γινόμαστε επί καθημερινής βάσεως μάρτυρες της τουρκικής επιθετικότητας και αδιαλλαξίας. Δυστυχώς πίσω από τα αρμόδια έδρανα βρίσκονται δοσίλογοι, προδότες πολιτικοί που σκύβουν το κεφάλι και γονατούν μπροστά στον ιμπεριαλιστή «σουλτάνο». Αφήνοντας έτσι εκτεθειμένο τον Ελληνισμό του νησιού από κάθε πλευρά. Το Έθνος αφυπνίζεται, εμείς δεν γονατούμε μπροστά σε κανένα, παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς μας.

Ως ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ 1982, δεν ξεχνάμε, και αγωνιζόμαστε συνεχώς για μία Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική όπως ήταν, είναι και θα ξαναγίνει. Μακάρι με τον νέο χρόνο, να κερδίσουμε πίσω αγωνιζόμενοι μέχρι και τη τελευταία σπιθαμή της γης που μας έκλεψαν οι βάρβαροι. Οι ξεριζωμένοι να επιστρέψουν στα σπίτια, τις πόλεις και τα χωριά τους, οι ναοί μας να λειτουργήσουν ξανά και η ιερή γαλανόλευκη να δεσπόζει απ’ άκρη σ’ άκρη της χιλιοβασανισμένης αυτής πατρίδας.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ

ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Comments
To Top