ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Björkegren:«Στόχος το νταμπλ και το επόμενο βήμα στο Chmapions League»

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα PROTATHLIMA.COM παραχώρησε ο νέος προπονητής των Apollon Ladies, Kim Björkegren .

Oι δηλώσεις του:

Παρότι είστε σε νεαρή ηλικία, έχετε πετύχει πολλά στην πατρίδα σας. Πλέον, αποφασίσατε να έρθετε στην Κύπρο και τις Apollon Ladies. Είναι πρόκληση για την καριέρα σας αυτή η απόφασή σας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ στο εξωτερικό. Παλαιότερα, ήμουν στην Κίνα, στο Πεκίνο. Πιστεύω ότι εάν μπορώ να δουλέψω περισσότερο από ένα χρόνο στην Κίνα, τότε οπουδήποτε αλλού είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Στην Κίνα όπου κι αν πήγαινα χρειαζόμουν μεταφραστή, αφού κανείς δεν μιλούσε αγγλικά. Όσο για την Κύπρο, είναι μία πολύ όμορφη χώρα, με φιλικούς ανθρώπους, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ στο νησί σας. Θεωρώ ότι θα είναι πιο εύκολο για μένα να δουλέψω και να πετύχουμε αυτά που θέσαμε ως στόχους.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Σε ηλικία μόλις 23 ετών ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα προπονητικής και παράλληλα ανέλαβα και μία ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ανδρική ομάδα πριν από 15 χρόνια. Είχα δουλέψει σε ομάδα Δ΄ Κατηγορίας και ακολούθως άρχισα να είμαι προπονητής σε γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες.

Τι γνωρίζατε για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο;

Όχι πολλά, για να είμαι ειλικρινής. Φυσικά, γνώριζα τις Apollon Ladies, αφού τις αντιμετώπισα και στην Ευρώπη. Γνωρίζω ότι είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Κύπρο, με τους περισσότερους τίτλους κι επιτυχίες. Ξέρω επίσης ότι η Pyrgos FC είναι η δεύτερη πιο δυνατή ομάδα στη χώρα, ενώ όπως έχω πληροφορηθεί προσπαθεί να κάνει κάτι καλό και μία ομάδα στη Λευκωσία.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά;

Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και τους δύο εγχώριους τίτλους, τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο, αλλά και να κάνουμε καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη. Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο χρειάζεται και λίγη τύχη στην κλήρωση, αφού θα πρέπει να αποφύγουμε «μεγαθήρια», όπως η Λιόν και η Βόλφσμπουργκ.

Οι Apollon Ladies είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τυχαία η συμπερίληψή τους στην πρώτη δεκάδα την τελευταία δεκαετία. Μέχρι πού μπορεί να βάλετε τον πήχη ως προς την πορεία στην Ευρώπη;

Φυσικά, πρέπει να πιστεύω στην ομάδα και στον εαυτό μου. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλή ομάδα και να μπορέσουμε, όπως είπα και νωρίτερα, να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν μπορούμε, όμως, να βάζουμε ψηλά τον πήχη, γιατί όπως είπα και νωρίτερα μπορεί η κλήρωση να μην είναι ευνοϊκή για εμάς. Πρώτιστο ζητούμενο είναι η δημιουργία μίας δυνατής ομάδας που θα μπορεί να διακριθεί κι όταν θα φτάσει η ώρα θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε.

Comments
To Top