ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόκκινη κάρτα για φτύσιμο.. Τι λέει το πρωτόκολλο της ΚΟΠ

Στο προτεινόμενο πρωτόκολλο της ΚΟΠ το οποίο αποκάλυψε το «Goal» αναφέρεται μεταξύ άλλων:

1) Απαγορεύεται το φτύσιμο από τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό στο γήπεδο ή πέριξ του αγωνιστικού χώρου. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποβάλλεται από τον διαιτητή του αγώνα.

2) Οι ομάδες δεν θα δίνουν γραπτώς στον 4ο διαιτητή τις αλλαγές τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η αλλαγή θα δηλώνεται προφορικά στον 4ο από τον βοηθό προπονητή. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής, μόνο ο παίκτης που θα μπει στο γήπεδο θα προσεγγίζει τον 4ο διαιτητή, τηρώντας την απόσταση των 2 μέτρων.

3) Ο ποδοσφαιριστής που γίνεται αλλαγή θα πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν στα αποδυτήρια. Δεν μπορεί να προσεγγίσει το πάγκο της ομάδας του. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής να αποφεύγεται η χειραψία ή οποιαδήποτε άλλη επαφή μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

4) Απαγορεύονται οι ομαδικοί πανηγυρισμοί παιχτών και προσωπικού κατά την επίτευξη τέρματος ή με τη λήξη του αγώνα.

5) Αλλάζει ο κανονισμός από 10 σε 6 παιδιά (ball-boys) για επαναφορά της μπάλας.

6)  Παίκτης που τραυματίζεται κατά τη διάρκεια του αγώνα θα προσεγγίζεται μόνο από τον ιατρό της ομάδας ή του σταδίου. Κανένας συμπαίχτης ή αντίπαλος δεν δικαιούται να έρθει σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων από τον τραυματία παίχτη.

7) Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου η είσοδος στα αποδυτήρια επιτρέπεται μόνο στους 11 ποδοσφαιριστές που ήταν στον αγώνα, στον προπονητή, στον βοηθό προπονητή, στον ιατρό και τους 2 φυσικοθεραπευτές.

8) Πριν τον αγώνα καθώς και στο ημίχρονο απαγορεύονται οι συνεντεύξεις. Συνεντεύξεις θα γίνονται μόνο από τους δυο προπονητές, χωριστά, μετά τη λήξη του αγώνα.

Comments
To Top