ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: “Θα μας στείλουν το πρωτόκολλο να το δούμε/Δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε απομόνωση”

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 παραχώρησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του που αφορούν το ποδόσφαιρο:

Για το πρωτόκολλο υγείας που ετοιμάζει η ΚΟΠ: «Δεν έχω δει κάτι. Αν έχει σταλεί στο Υπουργείο θα μας το στείλουν να το δούμε. Συναντιόμαστε δύο φορές την εβδομάδα, αν χρειαστεί θα κάνουμε 3η-4η συνάντηση».

Για το κατά πόσον θα μπαίνουν σε καραντίνα οι επαφές ή μόνο το θετικό κρούσμα: «Αν ιχνηλατηθούν οι επαφές του και βγουν αρνητικές, οι επαφές των επαφών δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε απομόνωση, γιατί δεν μετέδωσαν τον ιό. Περιοριζόμαστε στις άμεσες επαφές. Αφορούν παρατεταμένη επαφή με το κρούσμα σε κλειστό χώρο».

Για τον χρόνο που χρειάζεται για το αποτέλεσμα του τεστ: «Μπορεί να βγει αυθημερόν, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας του εργαστηρίου. Υπάρχουν γρήγορα τεστ που μπορούν να βγάλουν αποτέλεσμα σε μια ώρα».

Για τα γυμναστήρια: «Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά δεν ήταν στη δεύτερη χαλάρωση γιατί είναι σε κλειστούς χώρους. Τα άτομα που αθλούνται εκπνέουν έντονα, γυμνάζονται δίπλα-δίπλα και η έκθεση σε σταγονίδια είναι πιο έντονη».

Για τη συμμετοχή παιδιών στις ακαδημίες: «Δεν μας έχει ζητηθεί ακόμα να συμμετάσχουμε. Γνωρίζω τον προβληματισμό. Όπως και στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να υπάρχει σωματική επαφή. Θα μπορεί να γίνει από την 1η Ιουνίου και μετά, όταν θα ξέρουμε ότι και με την επιστροφή στα σχολεία δεν υπήρχε πρόβλημα».

Για τη σύσκεψη στο Προεδρικό για το ποδόσφαιρο: «Δεν θα είμαστε παρόντες, θα πάμε την Παρασκευή».

Comments
To Top