ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: Ο τίτλος που άλλαξε την ιστορία

Την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας μας πανηγύρισε μια μέρα σαν τη σημερινή (11/5) η ομάδα μας το 1991.

Ο Απόλλωνας Λεμεσού σκαρφάλωσε στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου αποδίδοντας το ομορφότερο ποδόσφαιρο της εποχής.

Αυτή η ξεχωριστή στιγμή για τον σύλλογο διατηρήθηκε βαθιά χαραγμένη στο μυαλό όλων των φιλάθλων της ομάδας μας.

Με 44 βαθμούς και απολογισμό 19 νίκες, έξι ισοπαλίες και μία ήττα – η νίκη έδινε δύο βαθμούς τότε – κατακτούσε δίκαια το πρώτο πρωτάθλημα της δεκαετίας του ’90. Σε 26 αγώνες πέτυχε 60 γκολ και δέχθηκε 20.

Σε εκείνη την αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας είχε ως πρώτο σκόρερ τον Σουάτ Πεσίροβιτς ο οποίος αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Στην τελευταία αγωνιστική η οποία διεξήχθη σαν σήμερα, η ομάδα μας κυριάρχησε με 5-2 επί της Νέας Σαλαμίνας ωστόσο το πανηγυρικό κλίμα επικρατούσε από την προηγούμενη εβδομάδα καθώς ο τίτλος του πρωταθλητή είχε κατακτηθεί και μαθηματικά στην 25η αγωνιστική όταν κέρδισε την ΑΕΛ με 2-0.

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς απέναντι στους «ερυθρόλευκους» οι οπαδοί στις εξέδρες γιόρταζαν και τραγουδούσαν ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ο οποίος μετατράπηκε σε φιέστα η οποία διήρκησε και τις επόμενες ημέρες.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο αγωνιστικός χώρος πλημμύρισε με κόσμο ο οποίος ήταν έτοιμος από καιρό για να γιορτάσει αυτό το επίτευγμα. Η δίψα και η θέληση για ένα πρωτάθλημα έφεραν αυτόν τον τίτλο στη Λεμεσό.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κόσμος, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο έγιναν ένα και γιόρτασαν με τη ψυχή τους αυτό το πρωτάθλημα το οποίο πιστοποιούσε την υπεροχή του Απόλλωνα εκείνη την περίοδο.

Με αρχιτέκτονα τον μεγάλο Ντίτελμ Φέρνερ και λεγεωνάριους τους Πεσίροβιτς και Πτακ, αλλά και άξιους συμπαραστάτες τους γηγενείς Γιαγκουδάκη, Πίττα, Χριστοφή, Χαραλάμπους, Ιωσηφίδη, Τσολάκη και άλλους ποδοσφαιριστές βγαλμένους από την φημισμένη ακαδημία του Απόλλωνα, η ομάδα μας κατέκτησε δίκαια και χωρίς καμία αμφισβήτηση τον τίτλο.

Η απονομή του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Βασιλείου ο οποίος τίμησε με κλαδί ελαίας τους πρωταθλητές.

Στον γύρο του θριάμβου συμμετείχαν ποδοσφαιριστές και κόσμος, σε μια διαφορετική εποχή κατά την οποία οι εκδηλώσεις ήταν εντελώς διαφορετικές από αυτές που πραγματοποιούνται σήμερα.

Το πρώτο πρωτάθλημα του Απόλλωνα Λεμεσού ήταν γεγονός το οποίο γιορτάστηκε δεόντως από όλους τους Λεμεσιανούς.

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

Comments
To Top