ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Η Λεμεσός παρέλυσε/Ο κόσμος του Απόλλωνα ήταν στους δρόμους»

Σε μια πολύ όμορφη συνέντευξη στην SPORTDAY ο Ζοάο Πάιβα θυμήθηκε τα πανηγύρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Θυμάσαι τι γινόταν αυτές τις μέρες στην Λεμεσό πριν 14 χρόνια όταν ο Απόλλωνας πανηγύριζε το πρωτάθλημα;
 «Φυσικά και τα θυμάμαι. Θυμάμαι την κάθε στιγμή. Δεν είσαι καθημερινά πρωταθλητής σε μια χώρα. Ήταν η πρώτη μου σεζόν στο εξωτερικό και κατάφερα να πανηγυρίσω ένα πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς ήττα. Ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα για τον σύλλογο».


Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι με την Ανόρθωση το οποίο ουσιαστικά σας χάρισε τον τίτλο; «Θυμάμαι ότι ολόκληρη η Λεμεσός ήταν πολύ ανήσυχη πριν από αυτό το παιχνίδι. Και εμείς οι ποδοσφαιριστές νιώσαμε την πίεση να κερδίσουμε αυτό το ματς. Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι αλλά με την βοήθεια των φίλων του Απόλλωνα και γέμισαν την κερκίδα βάλαμε νωρίς δύο γκολ, γυρίσαμε το παιχνίδι και μετά κυριαρχήσαμε μέχρι και το φινάλε. Έγιναν τρελά πανηγύρια όταν ακούστηκε το τελικό σφύριγμα».


Πέτυχες και ένα σημαντικό γκολ σε εκείνο το παιχνίδι, ένα γκολ που ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα για τη νίκη καθώς σας έδωσε προβάδισμα στο σκορ. Το θυμάσαι; «Ναι και βέβαια το θυμάμαι. Σημείωσα το δεύτερο γκολ μετά από μια σέντρα του Μάρκο (Μπαρούν). Ήξερα ότι η μπάλα θα ερχόταν στην περιοχή και είχα την αίσθηση ότι θα έφτανα στην μπάλα πριν από τους αμυντικούς, τα κατάφερα, βρήκα στόχο και σκόραρα».

Τι θυμάσαι από τα πανηγύρια που ακολούθησαν στην Λεμεσό; «Τα θυμάμαι όλα. Εγώ και ο Φελίπε Ντουάρτε βγήκαμε όλη νύχτα στους δρόμους. Συναντηθήκαμε και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι καταφέραμε να σταματήσουμε την λειτουργία μιας ολόκληρης πόλης. Η Λεμεσός παράλυσε από τον κόσμο του Απόλλωνα που ήταν στους δρόμους».

Comments
To Top