ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ιστορική νίκη της κατάκτησης του πρωταθλήματος το 1994

Μια ιστορική νίκη πήρε η ομάδα μας σαν σήμερα (7/5) το μακρινό 1994 επί της Ομόνοιας στο Τσίρειο στάδιο.

Το καλοκαιρινό εκείνο απόγευμα σηματοδοτούσε μια τεράστια επιτυχία για τον Απόλλωνα Λεμεσού καθώς κατακτούσε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 1993-94 με δύο βαθμούς διαφορά από την Ανόρθωση.

Η ομάδα μας χρειαζόταν μόνο νίκη για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και αντίπαλος της ήταν η τελευταία πρωταθλήτρια, Ομόνοια.

Οι μνήμες του χαμένου πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν από την ίδια ομάδα την ίδια ακριβώς αγωνιστική, ήταν βαθιά χαραγμένες και πολύ νωπές για να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο.

Το συγκρότημα του κ. Ντίντελμ Φέρνερ ξεκίνησε αποφασιστικά τον αγώνα, ωστόσο οι «πράσινοι» ήταν αυτοί οι οποίοι πήραν το προβάδισμα με τον Κιζιλασβίλι.

Το τρόπαιο απομακρυνόταν και θα έπρεπε να ανατρέψουμε το σκορ για να πάρουμε τη νίκη και συνάμα το πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Ιωάννου με καρφωτή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα δίνοντας σύνθημα της για μια ιστορική ανατροπή τίτλου.

Οι 11.000 φίλοι της ομάδας μας με συνθήματα και τραγούδια προσπαθούσαν να ωθήσουν τους  ποδοσφαιριστές μας προς την επίτευξη του δεύτερου γκολ το οποίο ίσως και να καθόριζε το αποτέλεσμα.

Η κλεψύδρα του χρόνου άδειαζε επικίνδυνα για την ομάδα μας. Ένα φάουλ εκτός περιοχής από πλάγια θέση θα έφερνε τελικά τη λύτρωση. 

Ο Τσέποβιτς δέχθηκε το τράβηγμα της φανέλας από πίσω με τον διαιτητή να σφυρίζει την παράβαση.

Ο «μάγος» και ο μετρ στις εκτελέσεις φάουλ Μιλένκο Σπόλιαριτς πήρε τη μπάλα, την έστησε και με μια εξαιρετική εκτέλεση διαμόρφωσε το ιστορικό 2-1.

Στο γήπεδο επικρατούσε χαμός. Ο κόσμος ζητωκραύγαζε για το τέρμα το οποίο όπως θα αποδείχθηκε χάρισε  τον τίτλο του πρωταθλητή στην ομάδα μας.

Ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και χιλιάδες οπαδοί έγιναν ΕΝΑ!

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

Comments
To Top