ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Βγείτε έξω και κερδίστε αυτό τον αγώνα»

Το πρωτάθλημα του 2006 ήταν κάτι μοναδικό γιατί η ομάδα μας το κατέκτησε χωρίς να δεχθεί ήττα.

Σαν σήμερα η ομάδα μας κέρδιζε την Ανόρθωση στο Τσίρειο με 3-1 και κέρδιζε το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Γι’ αυτό το παιχνίδι και τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε όλοι μας εκείνη την ημέρα, μιλήσαμε με έναν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης τον Μάρκο Μπαρούν ο οποίος ήταν και ο ποδοσφαιριστής που έδωσε την ασίστ στον Πάιβα.

«Θυμάμαι ότι νιώθαμε μεγάλη πίεση και άγχος πριν από τον αγώνα. Ήμασταν αήττητοι όλη τη σεζόν και γνωρίζαμε ότι αν δεν κερδίζαμε εκείνη την ημέρα όλη η προσπάθεια μας θα μηδενιζόταν και το όνειρο να γίνουμε πρωταθλητές θα εξαφανιζόταν»… ήταν τα πρώτα λόγια του Μάρκο και συνέχισε αναφερόμενος:

«Μπήκαμε στον αγώνα λίγο νωθρά καθώς το άγχος κυρίευε το μυαλό μας. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Ανόρθωση η οποία σε μία φάση πέτυχε το γκολ και προηγήθηκε.

Η ομάδα μας όμως στη συνέχεια έδειξε σπουδαίο χαρακτήρα, πίστη και αυτοπεποίθηση και κατάφερε να το ανατρέψει, κάτι που έκανε πολλές φορές εκείνη τη χρονιά. Λίγο πριν να λήξει το ημίχρονο καταφέραμε και πετύχαμε δύο τέρματα και πήραμε το προβάδισμα. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό για το υπόλοιπο του αγώνα.»

Σε ότι αφορά το δεύτερο γκολ, ο Μάρκο ήταν ο ποδοσφαιριστής ο οποίος δημιούργησε το γκολ και του ζητήσαμε να μας το αναλύσει λίγο περισσότερο.

«Θυμάμαι ότι υπήρχε αρκετός κενός χώρος στο αριστερό άκρο της επίθεσης και δέχθηκα την προωθημένη πάσα από κάποιον συμπαίκτη μου, νομίζω ήταν ο Μπογκτάν, και καθώς πλησίαζα προς την περιοχή είδα τον Ζοάο (Πάιβα) να σηκώνει και να ανεμίζει το χέρι του ψηλά – ήταν κάτι που έκανε πάντα ο Πορτογάλος (γέλια). Ο Ζοάο βρισκόταν ανάμεσα στους αμυντικούς της Ανόρθωσης. Ήξερα ότι ο Ζοάο θα κινηθεί στο πρώτο δοκάρι, καθώς είναι μία κίνηση που συνήθιζε να κάνει. Γνωρίζοντας αυτή τη λεπτομέρεια, σέντραρα σε εκείνο το σημείο και ο Ζοάο σκόραρε με όμορφη κεφαλιά και μας έδωσε το προβάδισμα».

Comments
To Top