ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάμπος Γεωργιάδης: «Ο Απόλλωνας ξεκίνησε πατριωτικά και είναι ιδέα»

Δηλώσεις στον  ΣΠΟΡ FM 95.0 παραχώρησε ο πρώην  πρόεδρος της ομάδας, Πάμπος Γεωργιάδης…

Τα κυριότερα σημεία:

Για το τι σημαίνει Απόλλωνας: «Εξαρτάται τι εννοούμε ποδοσφαιρικά ή όχι; Γενικά ο Απόλλωνας είναι μια μεγάλη ιστορία για την Κύπρο. Ξεκίνησε πατριωτικά και είναι μια ιδέα. Βασικά ο Απόλλωνας ιδρύθηκε για την ΕΟΚΑ και κάποιες συνθήκες της εποχής τον έκαναν μια καλή ομάδα. Αποχώρησαν κάποιοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ που έψαχναν στέγη, και ήταν ήρθαν στον Απόλλωνα. Ξεκίνησε στη δεύτερη κατηγορία και βγήκε στην πρώτη».

Για το αν ο Κρυστάλλης ήταν ο κορυφαίος που φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα: «Πράγματα εκτός απ’ το γεγονός πως ήταν απ’ τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στον Απόλλωνα, ήταν και μια μεγάλη προσωπικότητα. Βοήθησε στην ίδρυση του Απόλλωνα και στις επιτυχίες του Απόλλωνα».

Για τα πρώτα χρόνια του Απόλλωνα: «Όταν ο Απόλλωνα ξεκίνησε πριν γίνει όπως σήμερα στεγαζόταν στην ΣΕΚ στην πλατεία ηρώων. Όταν έγινε η οργάνωση ο Απόλλωνας άλλαξε στέγη. Μας έκλεισαν και από εκεί και πήγαμε στο ΓΣΠ και μετά πήγαμε στη Γλάδστονος. Το 1959 έγινε έρανος και μαζέψαμε χρήματα και αγοράσαμε το οικόπεδο και στη συνέχεια σιγά σιγά χτίσαμε το οίκημα».

Για το πότε ανέλαβε την προεδρία: «Ήταν το 1987 η πρώτη μου θητεία και μετά ανέλαβα ξανά. Πίστευα πως ο Απόλλωνας είχε το υλικό για πρωταγωνιστεί και έβγαιναν συνεχώς ταλέντα απ’ την ακαδημία. Τότε τελειώσαμε δεύτεροι και το 1991 πήραμε το πρωτάθλημα».

Για το γεγονός πως ήταν πρωτεργάτης για τη δημιουργία της ακαδημίας: «Η σκέψη ξεκίνησε το 1984 και δημιουργήσαμε μια ακαδημία για να μην έχουμε τα τσικό και να μπούμε σε μια διαφορετική νοοτροπία. Το 1985 ξεκινήσαμε την ακαδημία η οποία πράγματι δούλευε σε πρότυπα Ευρωπαϊκά. Όταν η ακαδημία δούλεψε λίγα χρόνια έβγαλε έτοιμους ποδοσφαιριστές. Τον Τσολάκη, τον Τζιούρα, τον Χαραλάμπους και αυτή η φουρνιά μαζί με τους λίγο πιο παλιούς και λίγους που ήρθαν από άλλες ομάδες πήρε το πρωτάθλημα».

Για το πρώτο πρωτάθλημα του Απόλλωνα: «Ένιωσα τεράστια ικανοποίηση γιατί όσα προσπάθησα να κάνω βγήκαν. Είχαμε κάποια κύπελλα αλλά ήταν άλλο το πρωτάθλημα. Κάναμε την ακαδημία, είχαμε καλή ομάδα, ήρθε ο Γερμανός και φθάσαμε στο πρωτάθλημα. Εκεί ξεκίνησε η χρυσή δεκαετία του Απόλλωνα και θα μπορούσε να πάρει περισσότερα πρωταθλήματα, αλλά ξέρετε στην Κύπρο δεν είναι μόνο μια καλή ομάδα που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα αλλά μετρούν και άλλα».

Για το αν βρίσκεται τώρα κοντά στον Απόλλωνα: «Πάντα θα είμαι καλά και μέχρι να κλείσω τα μάτια μου θα είμαι δίπλα στην ομάδα. Έχω πλέον το εισιτήριο διαρκείας και πηγαίνω σε όλα τα εντός έδρας. Είμαστε οι τελευταίοι των Μοϊκανών».

Για το ιδιόκτητο γήπεδο: «Η επιθυμία μου ήταν να κάνει ο Απόλλωνας μόνος του ιδιόκτητο γήπεδο. Αυτή ήταν και είναι αδύνατο. Έτσι η λύση τώρα είναι ιδανική και εύχομαι πριν κλείσουμε τα μάτια μας να το δούμε. Ένα γήπεδο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Για την πορεία του Απόλλωνα στην Ευρώπη τότε: «Παίξαμε με Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ. Ήμασταν ένα νεαρό σωματείο με προοπτικές και φιλοδοξίες και σιγά σιγά με την αγάπη μας και τις θυσίες, το σωματείο μπήκε στην ελίτ των σωματείων της Κύπρου. Χαιρόμαστε γι’ αυτό γιατί υπάρχει καλή διαδοχή και υπάρχει συνεχώς προσπάθεια για να μεγαλώσει ο Απόλλωνας. Θυμάμαι παλιά έβλεπα 20 χιλιάδες κόσμο έλεγα πάντα πως ξεκινήσαμε 30-40 παιδιά και γίναμε πλέον τόσοι».

Για τα άλλα αθλήματα: «Είχαμε κάνει το κλειστό για τα άλλα αθλήματα και θέλαμε να πηγαίνουν καλά».

Ένα τελευταίο σχόλιο: «Εύχομαι να υπάρχει ομόνοια στον Απόλλωνα. Να αγκαλιάσουμε όλοι το σωματείο και τα μαλώματα να τα αφήσουμε. Ο Απόλλωνας είναι για όλους».

Comments
To Top