ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο καθένας ξέρει πως και τι έγινε για να χάσουμε το πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, μίλησε στον Active και στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου, και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα:

Για την πρώτη δυνατή ανάμνηση: «Η πρώτη δυνατή ανάμνηση ήταν το κύπελλο που κερδίσαμε το 1986. Ήταν μια μεγάλη στιγμή που κερδίσαμε στον τελικό το ΑΠΟΕΛ, και θυμάμαι που πήγαμε στο ξενοδοχείο Αστέρια και διασκεδάσαμε όλοι μαζί, ο πατέρας μου δεν ήταν καν πρόεδρος».

Αν τον κέρδισε η ιδέα να γίνει παράγοντας του Απόλλωνα: «Διαφωνώ με την λέξη παραγοντισμό, δεν κάναμε παραγοντισμό ως οικογένεια. Το κάνουμε γιατί αγαπάμε την ομάδα. Δεν χρειαζόμαστε ούτε προβολή, ούτε τίποτε άλλο. Καθαρά αγάπη προς αυτή την ομάδα. Στο εξωτερικό οι πρόεδροι των ομάδων είναι οι τελευταίοι που έχουν προβολή και πάντα οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Δεν πιστεύω ότι οι παράγοντες πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, εμείς είμαστε εκεί για να διοικούμε τις ομάδες και όχι για να βγαίνουμε στα ράδια και τις τηλεοράσεις και να προβάλουμε τον εαυτό μας».

Για την λειτουργία της διοίκησης: «Την τελευταία οκταετία ο μεγαλομέτοχος είναι ένας στην εταιρεία, στο παρελθόν υπήρχαν περισσότεροι μέτοχοι και υπήρχαν εντάσεις, τώρα πιο εύκολα παίρνονται αποφάσεις και η εταιρείας είναι πιο ευέλικτη. Ευτύχησα στην διοίκηση να έχω εξαιρετικούς συνεργάτες που είναι δίπλα μου συνέχεια, και όσες φορές και να διαφωνούμε για το καλό της ομάδας παίρνομαι τις σωστές αποφάσεις».

«Είχαμε πει ότι πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα και στην πορεία να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Στην πορεία ήρθε το θέμα της Ευρώπης που είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο οικονομικά, αλλά για την εικόνα της ομάδας, τον κόσμο, τα ταξίδια, είναι άλλο το αίσθημα. Σίγουρα μετράνε και οι τίτλοι στην Κύπρο, αλλά η Ευρώπη έχει άλλη χαρά. Χωρίς ομίλους είναι δύσκολο να επιβιώσεις λόγω του οικονομικού αλλά μέχρι σήμερα το παλεύουμε, και στις καλές και στις κακές όταν δεν μπούμε σεζόν».
Για το νέο γήπεδο: «Οι φίλαθλοι μας είναι ήρωες, γιατί στην Ευρώπη αγωνιζόμαστε εκτός έδρας και πρέπει να κάνουν το ταξίδι στην Λευκωσία ή την Λάρνακα στην ζέστη και στο κρύο. Όταν είναι έτοιμο το νέο γήπεδο θα δώσει άλλη δυναμική. Ξέρω τις προσπάθειες που έγινα, έχει από τον Μάιο του 2013 δώσαμε πολλές μάχες για να μπορέσει αυτό το γήπεδο να γίνει πραγματικότητα. Αυτό είναι το όνειρο μας, και το βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα. Αν δεν υπήρχε η θέληση του προέδρου δεν θα βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα».

Για το θέμα διαφωνιών με τον ΠΑΣΠ: «Εμάς η θέση μας σαν Απόλλωνα είναι ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με ένα αόρατο εχθρό. Προέχει η υγεία και ασφάλεια όλων. Απ’ εκεί και πέρα, εν καιρό πολέμου το τελευταίο που είναι σωστό είναι να υπάρχουν διαμάχες μεταξύ μας. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί και όταν τελειώσει το κακό, να βρούμε τρόπους να βοηθήσει ο ένας ο άλλος, είτε σε ένα μήνα, σε δύο μήνες, σε τρεις μήνες, δεν ξέρω ποτέ, ελπίζω σύντομα. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί, αυτή είναι άποψη μας. Θεωρώ λάθος να βγαίνουμε σε αντιπαράθεση. Ας το σκεφτούμε όλοι, να ηρεμίσουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να το λύσουμε».

Για την συνέχεια του ποδοσφαίρου: «Εγώ αυτό που λέω στους συναδέλφους προέδρους είναι ότι πάντα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το καλό του ποδοσφαίρου, και ότι το προσωπικό συμφέρον. Όταν το σκεφτούμε καλά, τότε θα παίρνουμε αποφάσεις που θα φέρουν και τον κόσμο πίσω στα γήπεδα. Γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί εμ κάποια πράγματα και από εμάς εξαρτάται να τα αλλάξουμε για να έρθει ο κόσμος πίσω».

Για πόσες ομάδες προτιμά στο πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι 12 ομάδες είναι αρκετό, ακόμη και 10 θα ήταν πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Από την στιγμή που συμφωνούμε σχεδόν όλοι στις 12 ομάδες νομίζω ότι αυτή την στιγμή είναι πολύ καλός αριθμός».

Για τους λόγους που οι Απολλωνίστες δεν πάνε γήπεδο: «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, είναι το θέμα της απογοήτευσης, του Τσιρείου, της κάρτας φιλάθλου, το οικονομικό, έχει αλλάξει η ζωή. Αρκετοί πάνε στις καφετέριες και πληρώνουν πιο λίγα. Αλλά το γεγονός ότι η ομάδα μας έχασες κάποια πρωταθλήματα, έκανε τον κόσμο του Απόλλωνα να κρατηθεί μακριά. Ευελπιστώ ότι με το νέο γήπεδο ο κόσμος θα επιστρέψει».

Για το πρωτάθλημα που χάθηκε: «Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία, όλοι ξέρουμε πως χάθηκε. Ας μην ξύνουμε πληγές, ας μην πηγαίνουμε πίσω. Αφήστε το εκεί. Ο καθένας ξέρει πως και τι έγινε για να χάσουμε το πρωτάθλημα».

Για το κάλεσμα που έκανε πρώτος να έρθουν ξένοι διαιτητές: «Γενικά οι Κύπριοι διαιτητές χρειάζονται ένα σοκ. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν καλοί Κύπριοι, απλά υπάρχει πολλή πίεση και το παιχνίδι χάθηκε. Όταν είχαμε στείλει επιστολή είπαμε όι οι ξένοι θα έρθουν να συμπληρώσουν, γιατί πιστεύουμε ότι ο ανταγωνισμός θα βελτιώσει. Όταν ήρθαν ξένοι διαιτητές, είδαμε εξαιρετικές διαιτητές και από Κύπριους. Αλλά δεν θέλαμε να διώξουμε τους Κύπριους, θέλαμε να τους συμπληρώσουμε για να φύγει και το θέμα προκατάληψης, και να βελτιώσει τους Κύπριους διαιτητές».

Για το ότι δεν θα μπορούν να έρθουν ξένοι διαιτητές με την επανέναρξη: «Το σεβόμαστε αυτό, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Είμαι σίγουρος ότι οι Κύπριοι διαιτητές θα είναι σε καλύτερη κατάσταση να κάνουν καλύτερες διαιτησίες».

Για την πιο δαπανηρή μεταγραφή του Απόλλωνα: «Η πιο δαπανηρή μεταγραφή ήταν η επιστροφή του Γκαστόν Σανγκόϊ το 2013 από την Σπόρτινγκ Χιχόν. Δεν θέλω να μηδενίσω την επιστροφή του Γκαστόν, το 2013 έκανε απίστευτη σεζόν, η δεύτερη δεν ήταν τόσο καλή, αλλά δεν ήταν λανθασμένη κίνηση, και αν έπρεπε να το ξανακάνω θα την έκανα με κλειστά τα μάτια. Ο Γκαστόν πάντα θα είναι μέλος της ιστορίας του Απόλλωνα».

Για την κορυφαία προσωπικότητα στον Απόλλωνα: «Ο Μιλένκο Σπόλιαριτς ήταν μια προσωπικότητα που ήρθε κατά λάθος στον Απόλλωνα, και ήταν ένας ποδοσφαιριστής που χαιρόταν όλη η Κύπρος».

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή: «Ο Σωφρόνης είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Απόλλωνα. Δεν είναι ατίθασος, πάντα έχει πάθος για την ομάδα. Σαν προπονητής είναι φυσικό ότι έχει όλα τα φώτα πάνω του, αλλά είναι άψογος επαγγελματίας και δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα. Είναι ένας προπονητής που συνέβαλε απίστςυτα για να πάει ο Απόλλωνα εκεί που πήγε, άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού και έχει αρκετά να προσφέρει. Όταν έφυγε ενεργήσαμε για το καλό της ομάδας και δεν βάλαμε στην μέση εγωισμούς. Κάναμε λάθος το διορθώσαμε και προχωράμε μαζί».

Comments
To Top