ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσολάκης για Αλέφαντο,Φέρνερ, Εθνική Γυναικών και άλλα

Αφιέρωμα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Άγγελο Τσολάκη έκανε η εκπομπή «Pressing» του ΣΠΟΡ FM 95,0.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Άγγελου Τσολάκη:

Για την παρουσία στον πάγκο της Εθνικής Γυναικών: «Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερα για την Εθνική Κύπρου. Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα μας».

Για τον Φέρνερ: «Ο Γερμανός είναι ο καλύτερος προπονητής που έχω συνεργαστεί».

Για την πρόταση που είχε από Αμερική: «Είχα ζητήσει από τον Απόλλωνα να με κάνουν επαγγελματία. Πίστευα πάρα πολύ στον εαυτό. Όμως οι εποχές ήταν δύσκολες και δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Μετά πήγα κολλέγιο, μετά πήγα δουλειά. Το 1990 είχα πρόταση από τον Παγκύπριο της Νέας Υόρκης και ήμουν κοντά στο να πάω. Ήρθε ο Γιαγκουδάκης σπίτι μου και με έπεισε να μείνω».

Για τη συνεργασία που είχε με τον Μπεσίροβιτς: «Ήταν εξαιρετικός παίκτης. Ήταν ένα σέντερ-φορ τατσίζης. Ο στόπερ που τον μάρκαρε περνούσε δύσκολα. Είχε το εύκολο γκολ, ήξερε που να κινηθεί. Βρισκόμασταν με κλειστά μάτια».

Για την κορυφαία ενδεκάδα από συμπαίκτες του: «Είναι 4-2-3-1 ο σχηματισμός. Τερματοφύλακας ο Μιχάλης Χριστοφή όμως θα βάλω και τον Άντρο Πετρίδη σαν δεύτερη επιλογή που τον είχα συμπαίκτη μου στον Ολυμπιακό. Στα στόπερ Μάριος Χαραλάμους, Πάμπος Χριστοφή και σαν 3η επιλογή Δημήτρης Ιωάννου. Αριστερά Πάμπος Πίττας και Γιώργος Ιωσηφίδης δεξί μπακ. Αμυντικά χαφ, Γιαννάκης Γιαγκουδάκης και Χατζιάντριαν. Μπροστά τους ο Μιλένκο. Αριστερά Κρισμάρεβιτς, δεξιά Άντρος Χριστοδούλου και κορυφή ο Τσέποβιτς».

Αν πρόλαβε τον Αλέφαντο στον Απόλλωνα: «Ήταν απίστευτος προπονητής. Ήμασταν 15 μέρες στη Γιουγκοσλαβία για προετοιμασία και έκανε μόλις δυο προπονήσεις. Δεν επέστρεψε πίσω (γέλια)». 

Comments
To Top