ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Αηδίασα από το κυπριακό ποδόσφαιρο, τον φανατισμό τον έσπειραν τα πολιτικά κόμματα»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Pressing» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Άντρος Χριστοδούλου λέγοντας πολλά και ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την κατάσταση που βιώνουμε: «Θέλω να δώσω κουράγιο στον κόσμο. Να προσέξουμε ότι μας λένε οι ειδικοί. Να προσπαθήσουμε με τη βοήθεια του Θεού να ξεπεραστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα».

Για τις δύσκολες συνθήκες μετά τον πόλεμο του 1974: «Μετά τον πόλεμο είχε γήπεδο που κάναμε 10 ομάδες προπόνηση στο ίδιο γήπεδο. Οι συνθήκες μετά τον πόλεμο ήταν τραγικότητες. »

Για την άνοδο του στην πρώτη ομάδα: «Μπήκα στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα στο τέλος του 1976 σε ηλικία 16 ετών. Οι συνθήκες ήταν άσχημες. Πριν να κλείσω τα 29 σταμάτησα το ποδόσφαιρο για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι άλλοι διάφοροι λόγοι ήταν αυτά που φώναζαν τον τελευταίο καιρό πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, για την διαιτησία και τα στημένα παιχνίδια. Υπήρχαν και στην εποχή μου όλα αυτά».

Για το παιχνίδι με την Ομόνοια της σεζόν 1988-89: «Αν κερδίζαμε την Ομόνοια θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε η Ομόνοια 2-0, ισοφαρίσαμε. Ήταν ο Σκαπούλλης διαιτητής. Μας αδίκησε κατά 95%. Αγανάκτησα μετά από αυτό το παιχνίδι. Έκανα δηλώσεις για τη διαιτησία και μετά σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Προσπάθησαν να με μεταπείσουν για να μείνω ακόμα μια χρονιά όμως είχα αηδιάσει από το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για τον φανατισμό που υπήρχε: «Τον φανατισμό τον έσπειραν τα πολιτικά κόμματα για να έχουν μαντρωμένους τους ανθρώπους τους. Και ακόμη υπάρχει αυτό το φαινόμενο».

Για το ματς με τη Ιταλία: «Ήταν το παιχνίδι που με στιγμάτισε σαν καλό ποδοσφαιριστή. Είχα πει του προπονητή ότι δεν μπορούσα να τρέχω. Και αυτός μου είπε δεν χρειάζεται να τρέχω, απλά να περπατώ. Έτρεχαν άλλοι για μένα».

Comments
To Top