ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Μπαίνουν σε κίνδυνο σωματεία να χάσουν ποδοσφαιριστές”

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στον Super Sport FM 104 για την αναβολή της τηλεδιάσκεψης.

Για την αναβολή της τηλεδιασκέψης: «Υπάρχουν πολλές διαβουλεύσεις που θα συνεχιστούν και σήμερα και τα σωματεία έκριναν σωστό ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις FIFA και FIFPRO ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος».

Για την μισθοδοσία: « Πρέπει να δούμε τι θα γίνει, έχουμε παίκτες που δεν πληρώθηκαν τον Φεβρουάριο. Έχουν οικογένειες και αρκετές υποχρεώσεις, δεν είναι υψηλόμισθοι και είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές, αν αναλογιστούμε ότι θα είναι στον αέρα και οι υπόλοιποι τρεις μήνες. Στην Ευρώπη κάποιες ομάδες προχώρησαν παράνομα σε μονομερής διακοπές και παράνομες μειώσεις. Στην Κύπρο δεν προνοείτε, και οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης ή διακοπής συμβολαίων, εμπίπτει μέσα στο νομικό πλαίσιο και θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα».

Για τα fake news: «Έχουμε και πρόβλημα με τα fake news, αυτό που γράφτηκε δεν υφίσταται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπήκε στο τραπέζι πρόταση για κάποια μείωση αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι 50%, είναι πολύ πιο χαμηλό».

Για την πρόταση μείωσης: «H FIFPRO κατανοεί τις καταστάσεις και πρέπει να υπάρξουν μέτρα για να βοηθηθούν τα σωματεία, εκεί όπου υπάρχει αποδεδειγμένα πρόβλημα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέψουμε να εκμεταλλευτεί ο οποιοσδήποτε την κατάσταση εις βάρος των ποδοσφαιριστών. Αυτό θα είναι ζημιογόνο για όλους. Αυτοί που είναι σοβαροί στις διαπραγματεύσεις το γνωρίζουν, αυτοί που θέλουν να βγουν κερδισμένοι να είστε σίγουροι ότι θα βγουν χαμένοι».

Για την μη στήριξη της πολιτείας: «Στην Κύπρο δεν υπάρχει στήριξη από την πολιτεία για άλλη μια φορά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε μετά την κρίση, αλλά πρέπει να προβληματίσει πάρα πολλούς στον χώρο γιατί όποτε υπάρχουν επιτυχίες πάρα πολλοί από τον χώρο της πολιτικής και κομματικοί είναι δίπλα από τους αθλητές. Τώρα που καίει η μπάλα δεν υπάρχει η αναγνώριση του επαγγέλματος, και μιλάμε για ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που για κάποιους δεν υπάρχουν και πρέπει μόνοι μας να βρούμε τρόπους να επιβιώσουν».

Για τα συμβόλαια των χαμηλόμισθων: «Ειδικά στην βήτα κατηγορία υπάρχει μέσος όρος 1000 ευρώ μισθοδοσία, και δεν μπορώ να αντιληφθώ τι θα αποκοπεί, όταν υπάρχουν και καθυστερημένοι δύο μήνες. Δεν είπαμε για τους υψηλόμισθους ότι δεν υπάρχει πρόθεση για διευκόλυνση αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί πρέπει στον χώρο του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρξουν άμεσες μειώσεις και αρκετά μεγάλες. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι όλοι θα ζημιώσουμε γιατί θα μας πάρουν πίσω όλα αυτά και αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσουμε την μάχη που δίνουμε όλοι μαζί».

Για την επόμενη τηλεδιάσκεψη: «Αναμένω ότι σύντομα θα γίνει. Πρέπει το πρώτο 10ημερο του Απρίλη να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Από Δευτέρας πρέπει να πληρωθεί κόσμος και μπαίνει ακόμη ένας μήνας μέσα στα οφειλόμενα των σωματείων. Άρα τα σωματεία που οφείλουν και τον Φεβρουάριο μπαίνουν σε κίνδυνο να χάσουν παίκτες αν κάνουν προσφυγές».

Comments
To Top