ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάγκλιτσα:«Καλύτερη η κατάσταση στην Κίνα/Ανησυχούμε για τις οικογένειες μας στην Ευρώπη»

Σε ιστοσελίδα της πατρίδας του μίλησε ο Άντον Μάγκλιτσα για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον κορωνοϊό, με τον πρώην επιθετικό του Απόλλωνα να βρίσκεται πλέον στην Κίνα:

“Ταξιδεύαμε για δύο μέρες μέχρι να φτάσουμε στην Κίνα. Φτάσαμε τελικά την Τρίτη και άμεσα πήγαμε για εξετάσεις. Έπρεπε να κάνουμε εξετάσεις για τον κορωνοϊό και όσο περιμέναμε τα αποτελέσματα εγώ και ο Γέλαβιτς μέναμε σ’ ένα ξενοδοχείο, ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα. Όταν πάρουμε τα αποτελέσματα κι αν είναι όλα καλά, τότε θα ενσωματωθούμε με την υπόλοιπη ομάδα”.

Για το τι προηγήθηκε της άφιξής τους στην Κίνα: “Έλεγχοι, έλεγχοι κι έλεγχοι. Έτσι πήγε η πτήση μας. Μας μέτρησαν τη θερμοκρασία μας όταν φτάσαμε. Κοιμηθήκαμε στη Ρωσία ένα βράδυ προτού φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό και δεν είχαμε τίποτα για να μετρήσουμε τη θερμοκρασία μας. Αν, όμως, ήταν ψηλή η θερμοκρασία μας, τότε άμεσα θα μας κατέβαζαν από το αεροπλάνο και θα μπαίναμε σε καραντίνα. Βέβαια, τα αεροδρόμια είναι πλέον άδεια.

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: “Μιλήσαμε με τον τεχνικό διευθυντή. Αν η σεζόν ξεκινήσει αρχές Μαΐου, τότε θα είναι καλά. Πιθανότατα, όμως, αυτό θα συμβεί αρχές Ιουνίου. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, θα παίζουμε μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι σημαντικό γι’ αυτούς να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να αναμένουμε γιατί όλη η ομάδα προέρχεραι από προετοιμασία στην Ευρώπη. Συνεπώς, είναι ακόμα σε αμφιβολία το πότε θα ξεκινήσει η σεζόν. Πάντως, τώρα η κατάσταση στην Κίνα είναι πάρα πολύ καλύτερη απ’ ότι στην Ευρώπη. Η μοναδική περίπτωση που υπήρξε ένα κρούσμα κορωνοϊού ήταν στη νοτιοανατολική Κίνα. Ακούγεται περίεργο, αλλά μιλάμε για μία πολυπληθή πόλη που δεν υπήρξε επιδημία σε 5.000.000 κατοίκους. Κανένας δεν μιλάει για το μισθό. Η Κινέζικη ομάδα μας πληρώνει κανονικά λες και δεν έγινε τίποτα. Ότι αναγράφεται στο συμβόλαιο κι έχει υπογραφεί, ισχύει κανονικά. Είμαστε χαρούμενοι που είναι πιο ήρεμη η κατάσταση στην Κίνα, αλλά τώρα ανησυχούμε για ότι θα συμβεί στους δικούς μας στην πατρίδα μας”.

Comments
To Top