ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν παραδέχονται τις κατηγορίες Κωνσταντίνου–Μασιάς. Στις 6 Μαΐου η επόμενη δικάσιμος

Απο Cyprustimes.com

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας -Αμμοχώστου παρουσιάστηκαν σήμερα ο διαιτητής Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Αγίας Νάπας Δημήτρης Μασιάς.

Οι δύο κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που τους καταλογίζονται. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 6 Μαϊου

Ο Δημήτρης Μασιάς αντιμετωπίζει συνολικά 9 κατηγορίες ενώ ο Ανδρέας Κωνσταντίνου αντιμετωπίζει 3 κατηγορίες. Συγκεκριμένα οι Μασιάς και Κωνσταντίνου αντιμετωπίζουν τις τρεις πρώτες κατηγορίες που είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση και χειραγώγηση αθλητικού αγώνα.

Όπως ανέφερε σε προηγούμενο δημοσίευμα, η Cyprus Times οι δύο συνωμότησαν για να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα του αγώνα Οθέλλος Αθηένου – Αγία Νάπα που θα διεξαγόταν στις 8 Φεβρουαρίου 2020 ώστε να κερδίσει η Αγία Νάπα. Κατηγορούνται επίσης ότι στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020 αυτοπροσώπως χειραγώγησαν το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα.

Οι υπόλοιπες έξι κατηγορίες βαρύνουν μόνο τον Δημήτρη Μασιά και αφορούν σε απόπειρα χειραγώγησης αθλητικού αγώνα, δωροδοκία για αλλοίωση αθλητικού αγώνα και προσφορά χρημάτων σε μέλος ποδοσφαιρικού σωματείου προς επίτευξη ευνοϊκού αποτελέσματος.

Μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Μασιάς αφορά και στο ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του αθλητικού παράγοντα και την ιδιότητα του παρόχου συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αθλητή η οποία αφορά στο γεγονός ότι ο Μασιάς, ενώ ήταν Πρόεδρος ποδοσφαιρικού συλλόγου, ήταν ταυτόχρονα μάνατζερ του παίκτη του Οθέλλου Βασίλη Παπαγεωργίου τον οποίο προσπάθησε να επηρεάσει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Μασιάς κατηγορείται ότι μεταξύ των ημερομηνιών 3 και 8 Φεβρουαρίου 2020, πρόσφερε το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ στον Πρόεδρο του Οθέλλου Αθηένου Βασίλη Καφατάρη ώστε η ομάδα του Οθέλλου να έχει μειωμένη απόδοση και να κερδίσει η Αγία Νάπα. Επίσης κατηγορείται ότι στις 6 Φεβρουαρίου 2020 επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ποδοσφαιριστή του Οθέλλου Αθηένου Βασίλη Παπαγεωργίου και του ζήτησε να βοηθήσει να κερδίσει τον αγώνα η Αγία Νάπα, ενώ την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και για την ημέρα του αγώνα δηλαδή στις 8/2/2020.

Πέραν τούτων, ο Δημήτρης Μασιάς κατηγορείται ότι κατά την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 ενώ ήταν Πρόεδρος της ομάδας της Αγίας Νάπας, ανέλαβε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον ποδοσφαιριστή του Οθέλλου Αθηένου Βασίλη Παπαγεωργίου.

Να σημειωθεί πως οι δύο είναι ελεύθεροι υπό όρους αφού παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και παρουσιάζονται σε Αστυνομικό σταθμό τρεις φορές την εβδομάδα από τις 17.00 – 21.00 και υπέγραψαν χρηματική εγγύηση ύψους 75 χιλιάδων ευρώ έκαστος με δύο αξιόχρεους εγγυητές, ή με ένα εγγυητή και ακίνητη περιουσία.

Comments
To Top