ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Στείλαμε σοβαρές οδηγίες για να μην έχουμε θύματα στον χώρο του ποδοσφαίρου»

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης.

Παραμένει το λουκέτο αλλά με κάποιους να μην βάζουν μυαλό, διαβάσαμε για σκέψεις για φιλικά: «Το ακούσαμε και αυτό, είχαμε κάποιες καταγγελίες ότι κάποιες ομάδες προχώρησαν για να κάνουν φιλικά μέσα στην εβδομάδα, πράγμα απαράδεκτο και παράνομο. Γι’ αυτό και εκδώσαμε την ανακοίνωση και απαγορεύσαμε στα μέλη μας να συμμετάσχουν σε φιλικό αγώνα. Πρέπει επιτέλους σε αυτό τον τόπο να ακολουθούμε και κάποιους κανόνες. Είναι σοβαρά τα πράγματα. Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε αλλά να μην είμαστε και ανεύθυνοι».

Είναι και ομάδες α΄ και β΄ κατηγορίας; «Ήταν κάποιες σκέψεις και το ξεκαθαρίσαμε. Εδώ τίθεται θέμα με τους χώρους των προπονήσεων και αν θα πρέπει να κατέβουν στις προπονήσεις. Πρέπει όμως να μειώσουμε το ρίσκο στο να βρεθεί κάποιος ποδοσφαιριστή θετικός στον ιό. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα αποδυτήρια και ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες. Δεν ξέρω αν απολύμαναν όλοι τους χώρους και αυτό δεν σημαίνει να πάρεις ένα αντισηπτικό και να το βάλεις εκεί. Στείλαμε κάποιες σοβαρές οδηγίες τις οποίες πρέπει όλοι να λάβουν υπόψη για να μην έχουμε θύματα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αν σε μια ομάδα προσβληθεί ένας ποδοσφαιριστής στα αποδυτήρια τότε όλη η ομάδα πρέπει να μπει σε καραντίνα και τους χάνεις για τις επόμενες 15 μέρες. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος και προσπαθούμε να προστατεύσουμε και τα σωματεία».

Για την οδηγία από τον ΠΑΣΠ: «Ζητήσαμε από τις ομάδες να επέκτειναν την άδεια μέχρι την Τετάρτη. Να περιμένουμε την τηλεδιάσκεψη της UEFA να δούμε τι θα γίνει. Θα έχουμε μια εικόνα που τε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα μας θα αρχίσει μετά το Πάσχα και αν όλα πάνε καλά. Είναι ανούσιο να πάρεις τώρα την ομάδα προπόνηση. Αν υπάρχουν κάποιοι τραυματίες που πρέπει να κάνουν ατομικά να το κάνουν 1-2 μαζί αλλά όχι περισσότεροι. Οι ομάδες ξέρουν πώς να κινηθούν, δεν θα τις κατευθύνουμε εμείς».

Είναι και το οικονομικό κομμάτι στη μέση: «Είναι σημαντικό το οικονομικό κομμάτι. Είναι αποδεκτό ότι θα υπάρξει και ζημιά και πρέπει να δει και η ΚΟΠ το θέμα στήριξης των σωματείων. Πρέπει κάποιος να δει και τον επιπρόσθετο μισθό των ποδοσφαιριστών εφόσον λήξει το συμβόλαιο του και πρέπει να παίζει. Είναι η διακοπή των αγώνων από την οποία θα χάσουν έσοδα τα σωματεία και ήταν σωστή η κίνηση του προέδρου της Ανόρθωσης να καλέσει τον Υπουργό σε μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών».

Εσείς συστήνεται υπομονή στα μέλη σας και να ακολουθούν τις οδηγίες έτσι; «Υπάρχουν επαφές με τα μέλη μας, θα είμαστε στην διάθεση όλων των ποδοσφαιριστών για αν επικοινωνούν με τον ΠΑΣΠ και να τους δίνονται πληροφορίες. Είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες πλέον. Δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι, δεν αφορά έναν μισθό ή ένα παιχνίδι αν θα κερδηθεί, είναι θέμα υγείας. Όποιος θέλει να κάνει τον έξυπνο ας τον κάνει μόνος του».

Θα συμμετέχει η FIFpro στην τηλεδιάσκεψη της UEFA; «Ναι θα συμμετέχει με τον Γ.Γ.. Πάντα συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται η ποδοσφαιριστές και οι προπονητές να μην συμμετέχουν στις συσκέψεις επειδή κάποιοι έχουν κολλήματα. Παλιά πηγαίναμε σε όλες τις συναντήσεις για το μέλλον του ποδόσφαιρου. Μιλήσαμε με τον κ. Κούμα και με τον κ. Νικολάου, υπάρχει κοινή γραμμή αλλά πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Comments
To Top