ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα χρειάστηκε στο Δασάκι αλλά.. προκρίθηκε ο Απόλλων!

Με γκολ του Ματέι στο 5ο λεπτό της παράτασης, η ομάδα μας πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας ήταν κακός. Στο δεύτερο ανέβασε απόδοση ενώ στην παράταση κυριάρχησε.

Ο αγώνας:

Α΄ημίχρονο

Στο πρώτο εικοσάλεπτό ο αγώνας δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα μετόπισθεν.

Ο Κουντόμπνιακ στο 22ο λεπτό εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα αποκρούστηκε και επέστρεψε σε αυτόν, έκανε το γέμισμα και ο Ιωάννου μόνος στην περιοχή με πισινή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 27ο λεπτό ο Κονέ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μαρκόσκι υπό πίεση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα σε άδεια εστία.

Η πρώτη τελική για τον Απόλλωνα ήταν στο 38ο λεπτό με μακρινό σου του Γιαννιώτα.

Β΄ημίχρονο

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Σοφρώνης Αυγουστή προχώρησε σε αλλαγές και ο Απόλλωνας μπήκε επιθετικά.

Αρχικά ο Μπένσοπ στο 54΄δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Ματέι στο δεύτερο δοκάρι ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σελίμοβιτς βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά το τελείωμα του έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στρατηλάτη.

Στην πρώτη του καλή φάση του στο Β΄ημίχρονο, ο Εθνικός έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Μιγκελίτο. Μετά από εκτέλεση πλάγιο άουτ, ο Κοστόφσκι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Μιγκελίτο όπου με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0.

Στο 80ο λεπτό, μετά από επιθετική ενέργεια του Απόλλωνα, ο Στρατηλάτης έκανε την έξοδο, έδιωξε την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Παπουλή που πλάσαρε ψηλοκρεμμαστά σε άδεια εστία όμως η μπάλα κατέληξε έξω.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος. Ο Εθνικός ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Μόλις στο 1ο λεπτό της παράτασης ο Απόλλωνας σκόραρε με τον Παπουλή όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιτν.

Στην επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τελικά στο γκολ με τον Ματέι στο 95′.Ο Μπένσοπ βρήκε τον Παπουλή, αυτός τον Ματέι μέσα στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Στρατηλάτη για το 2-1.

Ο Εθνικός στο 102′ απείλησε με το απευθείας φάουλ του Χουντόμπνιακ ενώ ο Απόλλωνας στο 105΄έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού το πλασέ του Παπουλή σε τετ α τετ έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η κούραση ήταν εμφανείς στους ποδοσφαιριστές.

Δεν έφτιαξαν κάποια ευκαιρία και ο Απόλλωνας πήρε την πρόκριση.

Εθνικός: Στρατηλάτης, Μιγκελίτο, Μ. Ηλία (91΄ Πρόγιτς), Χαραλάμπους, Χουντόμπιακ, Κυπριανού (98΄ Παπαγεωργίου), Χριστοφή, Κορρέα, Ιωάννου (35΄ Ντεϊβίσον), Ι. Μαρκόφσκι (62΄ Κοστόφσκι), Κονέ

Απόλλων: Δημητρίου, Ενσούε, Σελίμοβιτς, Γιούστε, Βασιλείου (107΄ Σάλαϊ), Σακέτι, Ντένιτς, Γιαννιώτας (46΄ Παπουλής), Περέιρα (77΄ Σαρδινέρο), Πίττας (46΄ Ματέι), Μπένσοπ

Σκόρερς:Ιωάννου,Μιγκελίτο/ Ματέι (5΄παράταση)

Κίτρινες:Χουντόμπιακ,Κορρέα,Ηλία Μ,Χριστοφή,Κυπριανού/Σελίμοβιτς,Βασιλείου,Σακέτι

Κόκκινες:

Διαιτησία:

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Comments
To Top