ΑΝΤΡΕΣ

Τι ανέφερε ο Σωφρόνης πριν το ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ

Την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ είχε σήμερα(7/11) ο προπονητής της ομάδας μας Σωφρόνης Αυγουστή.

Διαβάστε πιο κάτω όλα όσα ανέφερε:

«Είναι σημαντικό να έχουμε επικοινωνία σε όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Την περασμένη εβδομάδα οι Ζελάγια και Ρομπέρζ έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών. Ο Μπιντά ήταν λόγω τεχνικής επιλογής, δεν είχε κάτι και είναι κανονικά με την ομάδα. Απλώς υπάρχουν 24 ισάξιοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, από τη στιγμή που όλοι είναι καλά κάποιοι θα μένουν εκτός»

Για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ: «Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι ένα ντέρμπι τριπλής παραλλαγής. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό. Πρέπει να αποφύγουμε τα μικρά λάθη, με αυτές τις ομάδες που έχουν εξαιρετική ποιότητα κάθε λάθος μπορεί να στοιχήσει τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ΑΠΟΕΛ. Είναι ψηλή ομάδα και επικίνδυνη στα στημένα, χρειάζεται προσοχή. Όποιος θέλει το παιχνίδι παραπάνω θα το πάρει. Εύχομαι η ομάδα μου να μπει στον αγωνιστικό χώρο με το ίδιο πάθος όπως και στο τελευταίο».

Για το ότι πέρσι η ομάδα του έχασε και τα τέσσερα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ: «Η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή στα μεταξύ μας παιχνίδια. Η χρονιά έχει κλείσει. Βλέπουμε το παιχνίδι της Κυριακής, πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα μας. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Τα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ κρύβουν παγίδες για τους προπονητές, και η μία ομάδα και η άλλη μπορεί να σκοράρει από το πουθενά. Το πιο σημαντικό είναι να μην κάνουμε λάθη. Στα τελευταία τρία παιχνίδια καταφέραμε να μειώσουμε τις τελικές προσπάθειες του αντιπάλου. Με την ΕΝΠ κρατήσαμε και το μηδέν παθητικό. Στα μεγάλα παιχνίδια μπορεί να μη δημιουργείς πολλές φάσεις, αυτό που έχει σημασία είναι όχι ποιος θα παίξει καλύτερα αλλά ποιος θα κερδίσει. Το σημαντικό είναι να μη δεχτούμε γκολ, θεωρώ ότι η ομάδα θα βρει τρόπο να σκοράρει».

Για το ότι ο ΑΠΟΕΛ θα έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι πριν το ντέρμπι: «Δεν είναι πλεονέκτημα. Είναι πιο καλά τα πράγματα για τον προπονητή όταν έχεις πλήρες ρόστερ και μπορείς να το διαχειριστείς σε συνεχόμενα παιχνίδια. Κάποιοι που θα παίξουν σήμερα μπορεί να μείνουν έξω την Κυριακή για να παίξουν κάποιοι άλλοι».

Για τις επιστροφές: «Μας χαροποιεί ότι ξεκίνησε μετά από καιρό βασικός ο Φακούντο. Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι και πόσο θα βοηθήσει. Η ομάδα είχε καλή απόδοση συνολικά και θέλησαν να δώσουν ρυθμό στο παιχνίδι. Λειτούργησαν σαν ομάδα και βάλαμε δύσκολα στην ΕΝΠ, που έβαλε τέσσερα γκολ στην ΑΕΚ και απέναντι σε μας είχε μόνο μια τελική».

Για το 3-4-3 που εφάρμοσε: «Τα συστήματα είναι για τους δημοσιογράφους, το καθένα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για τον προπονητή μπορεί να είναι διαφορετικό σύστημα. Είχαμε μια ασίστ και ένα γκολ από τον Αγκίρε, μια ασίστ από τον Ζοάο. Ήταν θετικό ότι με αυτό το σύστημα κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές να το δείξουν θετικό πρόσωπο. Ήταν ρίσκο, ήταν αναγκαίο να βρούμε κάποια λύση, να αλλάξουμε τη διάθεση των ποδοσφαιριστών που ανταποκρίθηκαν στο 100%».

Για την πίεση ενόψει του ντέρμπι: «Είναι από μόνο του ένα μεγάλο κίνητρο για μένα και τους ποδοσφαιριστές. Με μια νίκη αλλάζουν πάρα πολύ τα πράγματα στο Κολόσσι, στην ομάδα και τον κόσμο. Δεν θα μπεις μόνο κοντά στους στόχους. Όμως έχεις να αντιμετωπίσεις μια αήττητη ομάδα που είναι κάθε χρόνο πρωταθλήτρια. Πρέπει να μείνουμε κοντά για να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα μέχρι το τέλος».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Θα έχουμε μαζί μας τον Ζελάγια. Εκτός θα είναι ο Ψύχας και ο Ρομπέρζ, που έχει ενοχλήσεις στη φτέρνα. Θα προσπαθήσουμε να τον έχουμε στο επόμενο παιχνίδι. Θα κοιτάξουμε αν θέλει παραπάνω χρόνο. Είναι πρόβλημα που βγήκε με την αποχή».

Για την αλλαγή προπονητή στον ΑΠΟΕΛ: «Με τον Τραμετσάνι σε κάποια παιχνίδια φανήκαμε άτυχοι. Ήμασταν μπροστά στο σκορ και χάσαμε τον Χάμπο. Βλέπω μπροστά, είδα ποδοσφαιριστές την περασμένη εβδομάδα να διψάνε για διάκριση».

Για τον Τάμαρι: «Είναι ποδοσφαιριστής που θα τον ήθελε οποιοσδήποτε προπονητής, μπορεί να κάνει τη ζημιά από το πουθενά. Είναι ένα κλειδί που πρέπει να περιορίσουμε. Αν αγωνιστεί θα βρούμε τρόπο να τον αντιμετωπίσουμε. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πλήρης ομάδα και δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στον Τάμαρι».

Για τον κόσμο: «Μια μεγάλη ομάδα όταν είναι μόνη είναι δύσκολο να τη λες μεγάλη ομάδα. Δεν αδικείς τον κόσμο, πας στο Τσίρειο και δεν βλέπεις ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που η ομάδα τους έχει ανάγκη πρέπει να »

Για το αν θα παρακολουθήσει από κοντά το αποψινό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ: «Θα είναι δύο συνεργάτες μου εκεί, ο Μπεντόγια και ο Ελευθερίου. Θα το δω από την τηλεόραση».

Για τις στημένες φάσεις: «Το δουλεύουμε πολύ, πολλά παιχνίδια κρίνονται από τις στατικές φάσεις. Θέλουμε να είμαστε εμείς καλύτεροι από τον αντίπαλο».

Για τον Καρ: «Ήρθε την τελευταία στιγμή. Να μην ξεχνάμε ότι σε κάθε διακοπή φεύγει 15 μέρες. Είδαμε τον Γκακπέ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι με την ΕΝΠ, επιστρέφει και ο Ζελάγια. Με τις προπονήσεις και τη λειτουργία της υπόλοιπης ομάδας θα βρούμε τον δρόμο μας επιθετικά. Βάλαμε τρία γκολ και κάναμε πολλές φάσεις».

Για τον Σάλαϊ: «Ήρθε σαν επένδυση. Όλοι πιστεύουμε ότι θα καταφέρει να γίνει καλό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα. Είναι νεαρός, θα κάνει κάποια λάθη, αλλά σιγά-σιγά θα ανεβάσει επίπεδο».

Για τον Ενσούε: «Είχε διαφορετικές οδηγίες με την ΕΝΠ. Είναι ποδοσφαιριστής όπως τον Πέδρο, τον Σαρδινέρο και τον Πίττα, που μπορεί να σου δώσει λύσεις σε διάφορες θέσεις. Στη θέση που έπαιξε έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα να πάρει τους τρεις βαθμούς».

Comments
To Top