ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Αυτή η ομάδα έδειξε πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και αν ανοίξουμε τον ορίζοντα μας θα παίξει»

Ο Απόλλωνας τα τελευταία παιχνίδια μοιάζει να μην έχει λύσεις επιθετικά, μια ομάδα που ήταν μηχανή παραγωγής φάσεων. Το πρόβλημα όμως μπορεί να μην είναι στους επιθετικούς αλλά στον τρόπο επίθεσης.

Ο Απόλλωνας έχει συνηθίσει να παίζει από τα πλάγια, το γνωρίζουν και οι πέτρες, πόσο μάλλον οι αντίπαλοι. Τη διαφορά καλείται να την κάνει πλέον ο άξονας, να δημιουργήσει παιχνίδι κάθετο ,έτσι ώστε να «βραχυκυκλώσει» τον αντίπαλο και κυρίως το 6 και το 8 να μπορεί να φτιάχνει παιχνίδι και όχι μόνο να χαλά.

Με μια μοναδική λύση στο δέκα, αυτήν του Φακούντο, που όταν παίζει είμαστε άλλη ομάδα(όποτε παίζει), πρέπει το 6 και το 8 να είναι δημιουργικοί ,να φτιάχνουν παιχνίδι.

Εδώ καλείται ο προπονητής να ρισκάρει κατά την άποψη μου και να βάλει στα χαφ πιο δημιουργικούς ποδοσφαιριστές σε αυτές τις δύο θέσεις, μοιράζοντας τους τις δουλειές του 6 και του 8, έτσι ώστε ο αντίπαλος να έχει πιο πολλές σκοτούρες, για το ποιους θα σταματήσει και από που θα του έρθει η φάση. Σε αυτή την εξίσωση σε κάποια στιγμή θα έρθει να μπει και ο Περέιρα(οποιαδήποτε άλλη λύση είναι λύση ανάγκης από το υπάρχον ρόστερ) προσθέτοντας φαντασία και το απρόβλεπτο.

Επίσης στον επιθετικό τρόπο λειτουργίας σημαντικό ρόλο παίζει ο φορ. Όπως μας έχουν μάθει για τα πλάγια, έχουν μάθει και τον Ζελάγια, οπότε και εκεί ο προπονητής καλείται να ρισκάρει με Γκακπέ ή Καρ που έχουν διαφορετικό στυλ ή σε κάποια παιχνίδια και με τους 2 μαζι. Όσο αφορά τα πλάγια, θεωρώ πως Γιαννιώτας και Αγκίρε έπρεπε να έχουν κλειδωμένες τις θέσεις, όμως ο Αγκίρε καλύπτει την αριστερή οπισθοφυλακή λόγω έλλειψης και τραυματισμών. Ίσως ο Νσούε να μπορεί να τον απελευθερώσει παίζοντας αριστερό μπακ, το αντίθετο δηλαδή από ότι στο Δασάκι.

Προσωπικά πάντοτε βλέποντας όλα τα παιχνίδια της ομάδας, οδηγός μου θα ήταν τα παιχνίδια με την Αούστρια, τα δύο καλύτερα παιχνίδια του Απόλλωνα φέτος και τακτικά και με όμορφο ποδόσφαιρο.

Αυτά βλέπω μετά από 16 παιχνίδια της ομάδας μας. Κάποια ίσως είναι σωστά, κάποια ίσως είναι λάθος. Αλλά αυτή η ομάδα έδειξε πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και αν ανοίξουμε τον ορίζοντα μας θα παίξει.

Comments
To Top