ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Η σιωπή των αμνών!!!

Ένα κείμενο που λέει πολλά και κτυπά ακριβώς εκεί που πάσχει το Κυπριακό ποδόσφαιρο μας έστειλε φίλος αναγνώστης μέσα από την οπαδική σελίδα στο facebook, “Γάλανη μαγεία” της ιστοσελίδας μας, σχετικά με τα δικαστήρια και τις καταγγελίες που έλαβαν χώρα από τον πρώην διαιτητή Μάριο Παναγή.

Διαβάστε το και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Γνωρίζατε ότι την περασμένη Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, ξεκίνησε η δικάσιμος ακολουθία για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο Κυπριακό ποδόσφαιρο;

Γνωρίζατε ότι οι καταγγελίες του πρώην διεθνή διαιτητή Μάριου Παναγή οι οποίες έγιναν το 2014, είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του κατηγορουμένου της υπόθεσης Μιχάλη Αργυρού, πρώην προέδρου του Συνδέσμου διαιτητών, στις 5 Ιανουαρίου 2015 με το Επαρχιακό Δικαστήριο να διατάζει την 3ήμερη κράτηση του;

Ο κατηγορούμενος, κατηγορείται για αδικήματα που αφορούν διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, δηλαδή της αποδοχής ωφελήματος με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά!!

Ούτε αυτό προφανώς το γνωρίζατε.

Γνωρίζατε μήπως πως το ίδιο άτομο στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 ανακοινώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ως ένας από τους 8 εκπαιδευτές του VAR στην Κύπρο;

Πώς να τα γνωρίζατε όταν σχεδόν κανένα Μέσο Ενημέρωσης δεν ακούμπησε το συγκεκριμένο μείζον θέμα; Πώς να είστε ενήμεροι όταν σχεδόν κανένας δημοσιογράφος, αθλητικογράφος ή έστω blogger δεν τολμά να ασχοληθεί με αυτό;

Ο Μάριος Παναγή ως μάρτυρας κατηγορίας είπε πολλά. Βαριές κατηγορίες οι οποίες αφορούσαν ακόμη και τον νυν πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα που τότε ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ!

Μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησε ευθέως ότι έδινε εντολές στον Μιχάλη Αργυρού έτσι ώστε να οριστούν συγκεκριμένοι διαιτητές, σε συγκεκριμένους αγώνες με σκοπό την εύνοια της μιας ομάδας!

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΚΟΠ φέρεται να εμπλέκεται σε ακόμη μια υπόθεση από το 2015 η οποία θα έπρεπε να μας αφορά όλους. Τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκαν τιμολόγια αλλά και συμβόλαια από εταιρείες συμφερόντων του κυρίου Κούμα, από τις οποίες αγόραζε τηλεοπτικά δικαιώματα ο ημικρατικός οργανισμός ΑΤΗΚ (CYTA) για το κανάλι της Cytavision.

Ένα θέμα το οποίο παρόλο που είχε βγει προς έξω τα προηγούμενα χρόνια, έμεινε στα συρτάρια και ξεχάστηκε.

Ο φάκελος αυτής της υπόθεσης δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί καθώς εκκρεμούν αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς δύο κράτη στα οποία είναι εγγεγραμμένες οι εταιρείες του κ. Κούμα. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις Σεϋχέλλες και στις Παρθένες Νήσους.

Αυτό ουσιαστικά για το οποίο κατηγορείται ο πρόεδρος της ΚΟΠ είναι για κλασική περίπτωση ασυμβίβαστου μιας και διαπραγματευόταν συμφωνίες υπό διπλή ιδιότητα. Πρώτα ως εκτελεστικός διευθυντής 4ων εταιριών τηλεοπτικών συμφερόντων και παράλληλα ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ. Συμφωνίες εκατομυρίων με ημικρατικο οργανισμό!!

Δεν είμαστε δικαστές και δεν καταδικάζουμε κανένα. Οφείλουμε όμως να ενημερώνουμε τον κόσμο ο οποίος ούτως ή άλλως είναι καχύποπτος. Οφείλουμε να καταδικάσουμε τα Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους οι οποίοι αντί να εξασκήσουν το επάγγελμα τους όπως οφείλουν, επέλεξαν τον δρόμο της σιωπής και του κουκουλώματος. Οφείλουμε παράλληλα να καλέσουμε την Κυβέρνηση να εμπλακεί όπως οφείλει και να ελέγξει επιτέλους την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Μπορεί ο ίδιος ο κύριος Κούμας να δηλώνει με θράσος ότι η UEFA τον εμπιστεύεται ως ένα καλό τεχνοκράτη και πως γνωρίζουν για αυτήν την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι διαπραγματεύεται υπό διπλή ιδιότητα με ημικρατικούς οργανισμούς!

Μπορεί επίσης να δηλώνει η ΚΟΠ ότι σε καμία χώρα δεν επιτρέπεται (από την FIFA) να εμπλακεί η πολιτεία στα θέματα του ποδοσφαίρου, αυτό όμως δεν μπορεί παρά μόνο να αποτελεί μια φτηνή δικαιολογία η οποία προκαλεί νευρικό γέλιο στο φίλαθλο κοινό του νησιού μας.

Αυτά κύριοι είναι τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας. Αυτά δημιουργούν την προκατάληψη και γι’ αυτό όλοι είναι πλέον καχύποπτοι. Αυτά σκοτώνουν το ποδόσφαιρο μας και τον αθλητισμό γενικότερα. Κατηγορούμενοι σε ανοιχτές υποθέσεις ΔΕΝ θα έπρεπε να κατέχουν αξιώματα και καίρια πόστα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο!

Comments
To Top