ΣΤΙΓΜΕΣ

Μήνυμα ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης!

Η ομάδα μας, εδώ και χρόνια πρωτοστατεί σε κινήσεις ανθρωπιστικού και αντιρατσιστικού χαρακτήρα συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκές καμπάνιες και εκδηλώσεις. Στα πλαίσια αυτού του έργου δημιούργησε μια ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία αποτελείται από 20 νεαρούς πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί μας και σήμερα(16/10) το απόγευμα τους φιλοξένησε στο προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι στα πλαίσια του προγράμματος, «Welcome Through Football» (Καλωσόρισμα μέσω του ποδοσφαίρου).

Στο Κολόσσι λοιπόν βρέθηκε η ομάδα προσφύγων που δημιούργησε η ομάδα μας με παιδιά από Σομαλία, Κουρδιστάν και Μαρόκο και μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσπαθεί να εντάξει αυτά τα παιδιά στην κοινωνία και να τα βοηθήσει να αισθανθούν οικεία σε ένα ξένο για αυτούς τόπο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας Φανούριος Κωνσταντίνου αλλά και ο προπονητής της ομάδας προσφύγων Βαλεντίνος Κουλουντής.

«Ας μην ξεχνάμε και οι Κύπριοι ήταν και οι ίδιοι πρόσφυγες πριν από 45 χρόνια και κάπου αλλού μας φιλοξένησαν εμάς οπότε έχουμε υποχρέωση να επιδείξουμε αλληλεγγύη και σεβασμό προς αυτούς. Πιστεύω πως είναι υποχρέωση για τον Απόλλωνα να το πράξει», ήταν μια από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του Φανούριου Κωνσταντίνου.

«Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ήττες, νίκες και τα υπόλοιπα αλλά πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και οι αξίες του αλτρουισμού», ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας μας.

Μετά το τέλος του μαθήματος οι νεαροί πρόσφυγες θα συναντηθούν με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και θα παραλάβουν τα διπλώματα τους για τα μαθήματα που παρακολούθησαν αυτό το τετράμηνο στην ομάδα προσφύγων αλλά και φανέλες της ομάδας μας.

Comments
To Top