ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με στόχο την είσοδο στην τετράδα!

Ένα αφιέρωμα έκανε η αθλητική καλαθοσφαιρική ιστοσελίδα triponta.com,cy, που αφορά την Καλαθοσφαιρική μας ομάδα για τη νέα σεζόν που αρχίζει το επόμενο Σαββατοκυριάκο(12,13/10) με την ομάδα μας να έχει ρεπό την 1η αγωνιστική. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης δηλώσεις του νέου μας προπονητή, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα μας ψάχνεται για μεταγραφή έκπληξη, που θα αντικαταστήσει τον Αμερικάνο Πικόκ που υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Διαβάστε το αφιέρωμα αλλά και τις δηλώσεις:

Την περσινή σεζόν ο Απόλλωνας έχασε την είσοδο στην πρώτη τετράδα και κατ’ επέκταση στα πλέι οφ, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή! Οι κυανόλευκοι κρατούσαν το τέταρτο «εισιτήριο» γερά σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, η ήττα όμως την τελευταία αγωνιστική από την Ομόνοια, την κράτησε εκτός πλέι οφ.

Φέτος η τετράδα είναι ο πρωταρχικός στόχος του Απόλλωνα, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στα ψηλά στρώματα του πρωταθλήματος. Για να επιτευχθεί αυτό, εμπιστεύτηκε έναν εκ των κορυφαίων Κύπριων προπονητών, τον Αντώνη Κωνσταντινίδη. Ο Τόνι αμέσως ξεκίνησε την δημιουργία μίας νεανικής ομάδας, στην οποία θα έχει την ευκαιρία ο Απόλλωνας να χτίσει πάνω της στα επόμενα χρόνια.

Ο κόουτς Κωνσταντινίδης ξεκίνησε από το Κυπριακό στοιχείο, κρατώντας στην ομάδα τον Στέφανο Ηλιάδη, ενώ έφερε τον Μάριο Γεωργίου από την ΑΕΛ και τον Ραφαήλ Ελευθερίου δανεικό από τον Κεραυνό. Παράλληλα ανέβασε από το εφηβικό τους Μάριο Ιωαννίδη, Αλέξανδρο Χαραλάμπους, Βαλεντίνο Χριστοφή και Αλέξανδρο Ιπσαρίδη, ενώ έφερε και τον νεαρό Αντρέα Λεωνίδου από τον Phoenix MJ Basketball Plus.

Οι ξένοι που έφερε ο Κωνσταντινίδης κινούνται στην ίδια φιλοσοφία. Δηλαδή είναι όλοι νεαρής ηλικίας και μάλιστα έχουν διετή συμβόλαια, πράγμα που συναντούμε σπάνια στο Κυπριακό πρωτάθλημα! Έτσι λοιπόν ήρθαν οι Λίαμ Ο’Ρίλι (έπαιζε στην Ρίεκερ της Σλοβακίας), Ζάκαρι Ντάγκλας (ρούκι από το Πανεπιστήμιο N.C. Central), Στέρλινγκ Τάπλιν (ρούκι από το Πανεπιστήμιο Τούλσα) και Μάλικ Χάινς (ρούκι από το Πανεπιστήμιο McNeese St.).

Αντώνης Κωνσταντινίδης (προπονητής): «Ως Απόλλωνας οι στόχοι που θέσαμε είναι αναμφίβολα να τερματίσουμε πιο ψηλά από τις τελευταίες χρονιές, που σημαίνει αυτόματα την είσοδο στην τετράδα! Έχουμε μία πολύ νεαρή ηλικιακά ομάδα, θεωρώ πως έχουμε την νεότερη στο πρωτάθλημα, κάτι που κάναμε συνειδητά γιατί θέλουμε να χτίσουμε σε αυτά τα παιδιά για το μέλλον.

Σίγουρα ο στόχος που έχουμε θέσει είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος. Θα έχουμε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, θεωρώ. Η μία ταχύτητα θα είναι ο Κεραυνός και στην δεύτερη θα είμαστε όλοι οι υπόλοιποι, που λίγο-πολύ είμαστε ισοδύναμοι και θα παλέψουμε για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις της τετράδας».

Προπονητής: Αντώνης Κωνσταντινίδης

Ημερομηνία Γέννησης: 24/10/1974

Χώρα: Κύπρος

Στην ομάδα από: 2019

Έτος ίδρυσης: 1967

Πρόεδρος: Δημήτρης Μιχαήλ

Τίτλοι: 2 Κύπελλα Κύπρου (2003, 2014)

1 Σούπερ Καπ (2004)

Έδρα: Κλειστό Απόλλων Αρένα 2.500 θέσεων

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ:

Comments
To Top